Σάρας vs Ολυμπιακός : Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Σάρας vs Ολυμπιακός : Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Αύγουστος 2007 - Δεκέμβριος 2020. Από εκείνο το κόκκινο κασκόλ που έβγαλε από τον λαιμό του, μέχρι σήμερα που είναι head coach της Μπαρτσελόνα. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εναντίον Ολυμπιακού για μια ακόμα φορά απόψε στη Βαρκελώνη.

Μεσημέρι 19ης Αυγούστου 2007. Η Ελλάδα… ψήνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες, ο κόσμος κάνει τα… μπάνια του λαού, η Αθήνα είναι άδεια. Όχι λόγω του κορωνοϊού, αλλά των καλοκαιρινών διακοπών. Ένα ήρεμο και μάλλον αδιάφορο μεσημέρι, που κανείς δεν θα το θυμόταν. Μέχρι που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ερχόταν με την Εθνική του ομάδα, αφού η Λιθουανία θα λάμβανε μέρος στο τουρνουά Ακρόπολις. Ακόμα κι εκείνη η επίσκεψη θα είχε περάσει αδιάφορη από τα ελληνικά media, αν ο Σάρας δεν βρισκόταν επί ημερών στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Η επιθυμία του Ολυμπιακού να τον εντάξει στο δυναμικό του και η φημολογία που είχε αναπτυχθεί έφερε ορισμένους φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο.

Κι εκεί ξεκινάει το… σασπένς. Τη στιγμή που ο Γιασικεβίτσιους βγαίνει από την αίθουσα αφίξεων, ένας από τους φίλους του Ολυμπιακού του περνάει ένα κασκόλ της ομάδας του στον λαιμό του. Ο Γιασικεβίτσιους το βγάζει αυτομάτως και το επιστρέφει. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε viral πριν μάθουμε καλά – καλά τι είναι το… viral. Έκανε τον γύρο – όχι μονάχα της Ελλάδας, αλλά – της Ευρώπης. Ο Γιασικεβίτσιους είχε… απαρνηθεί το κόκκινο. Και λίγο καιρό αργότερα φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τον Ολυμπιακού, που κρατάει εδώ και 13 χρόνια. Και που απόψε στη Βαρκελώνη θα τους φέρει αντίπαλους για μια ακόμα φορά.

Ο επί τέσσερα χρόνια παίκτης του Παναθηναϊκού, που αγαπήθηκε όσο λίγοι από την πράσινη εξέδρα και ό,τι τίτλο μπορούσε να υπάρξει σε αυτή την πορεία, έγινε persona non grata για την κόκκινη εξέδρα. Από εκείνη τη 17η Αυγούστου του 2007 και την ιστορία με το κασκόλ. Δύο χρόνια αργότερα, στο Φάιναλ Φορ του 2009, ήταν εκείνος που οδηγούσε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Βερολίνου με μια εμφάνιση μυθική κόντρα στον Ολυμπιακό. 18 πόντους και 5 ασίστ, στην πιο… λαμπρή του παράσταση σε ντέρμπι αιωνίων.

Ο Σάρας αποχώρησε μετά από 4 χρόνια από την Ελλάδα, για να ακολουθήσουν Ρίτας, Φενέρ, Μπαρτσελόνα και Ζαλγκίρις πριν αποφασίσει, το 2014, να ρίξει τίτλους τέλους σε μια καριέρα γεμάτη αστερόσκονη. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Σήκωσε συνολικά τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα (δύο με Μακάμπι, μία με Παναθηναϊκό, μία με Μπαρτσελόνα).

Κι αυτή η αστερόσκονη τον ακολουθεί και όταν αποφάσισε να βάλει κοστούμι και γραβάτα και να κάτσει στην άκρη των πάγκων. Αφού έκανε το… αγροτικό του ως βοηθός στη Ζαλγκίρις, το 2016 ανέλαβε πρώτος προπονητής. Και η πρώτη του συνάντηση απέναντι στον Ολυμπιακό ήρθε στις 22 Ιανουαρίου 2016, όταν η Ζαλγκίρις επικράτησε με 75-55 των ερυθρολεύκων στο Κάουνας.

Από τότε κι έπειτα, ο Σάρας είναι εκείνος που συνήθως επικρατεί στα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε 12 αναμετρήσεις μετράει οχτώ νίκες, τρεις εξ αυτών οι πιο σημαντικές. Στα πλέι οφ του 2018, όταν η Ζαλγκίρις με μειονέκτημα έδρας κατάφερε να επικρατήσει 3-1 στη σειρά του Ολυμπιακού και να βρεθεί στο Φάιναλ Φορ. Στις 26 Απριλίου του 2018, στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, είδαμε και την άλλη όψη του Γιασικεβίτσιους. Την ευαίσθητη. Τον είδαμε στον πάγκο να βουρκώνει για μια επιτυχία που εκτός από τον ίδιο και τους παίκτες του κανείς δεν πίστευε.

Απόψε το βράδυ στην Βαρκελώνη ο Γιασικεβίτσιους θα τεθεί αντιμέτωπος για 13η φορά σαν προπονητής απέναντι στον Ολυμπιακό, για πρώτη όμως ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Για ποιον θα είναι τυχερό το 13αρι; Η απάντηση απόψε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ