Ολυμπιακός, όπως λέμε… ΟΜΑΔΑ

Ολυμπιακός, όπως λέμε… ΟΜΑΔΑ

Στη Βαρκελώνη οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Μαέστρος ο Μπαρτζώκας, πήρε την ταυτότητα του Γιασικεβίτσιους.

Όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις πράγματα και θαύματα. Η στατιστική είναι γεμάτη παράσημα, οι αριθμοί αναδεικνύουν την απόλυτη υπεροχή του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα, που για πρώτη φορά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι ύστερα από εντός έδρας αγώνα. Γιατί συνέβη αυτό; Μα γιατί οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ΟΜΑΔΑ, με κάθε γράμμα κεφαλαίο και κατακόκκινο.

Από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις, στην πιο χορταστική εμφάνιση της ομάδας του μεγάλου λιμανιού τα τελευταία χρόνια.

• Ο Κώστας Σλούκας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, έχοντας διψήφιο αριθμό πόντων και ασίστ, αλλά ακόμα κι αυτό ωχριά μπροστά στο μηδέν λάθη, στα 33.15 συμμετοχής του. Αν ήταν λίγο πιο εύστοχος στα τρίποντα (1/7) θα έκανε την τέλεια εμφάνιση. Άγγιξε την τελειότητα.

• Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν πιο καλός στην άμυνα απ’ ότι στην επίθεση. Έδωσε λύσεις, είχε «καθαρό» μυαλό, έκανε ό,τι ήθελε ο προπονητής του και κάτι παραπάνω.

• Ο Σακίλ ΜακΚίσικ πρόσφερε πόντους, ενέργεια, πάθος, ένα τρίποντο που καθόρισε εν πολλοίς τον νικητή. Είχε το… τρίλεπτο της παράνοιας, αλλά χαλάλι του.

• Ο Κώστας Παπανικολάου κι ο Τσάρλς Τζένκινς έκαναν και τι δεν έκαναν. Σε οικονομική συσκευασία, δίχως υπερβολές, έχοντας επίδραση και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

• Ο Χασάν Μάρτιν έκανε το καλύτερο (με απόσταση από το δεύτερο) παιχνίδι του. Πάλεψε, είχε κατά κανόνα καλές επιλογές στην επίθεση, δούλεψε πολύ και στα ριμπάουντ. Έχει ακόμα δρόμο, αλλά ήταν η πιο ενθαρρυντική του εμφάνιση.

• Ο Άαρον Χάρισον μπήκε διστακτικά, έμοιαζε αόρατος, αλλά κάποια στιγμή πήρε φόρα και μπήκε. Καλάθι και φάουλ, κλέψιμο και κερδισμένο αντιαθλητικό στο κέντρο του γηπέδου, κερδισμένο επιθετικό στην άμυνα, κλέψιμο της μπάλας στο κέντρο της ρακέτας από τον Ντέιβις. Αν δεν έχανε και τις δύο βολές, αλλά ποιος ενδιαφέρεται…

Όταν μια ομάδα έχει τόσους πρωταγωνιστές, όταν ένας προπονητής αποφασίζει (και καλά έκανε) να κρατήσει στον πάγκο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα τους Σπανούλη και Πρίντεζη, τότε δεν μπορείς παρά να χειροκροτήσεις τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την αναμέτρηση ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος πήρε την ταυτότητα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αντί επιλόγου: Να κερδίζεις τέτοιο αντιαθλητικό, να μετατρέπεται το αμυντικό φάουλ σε επιθετικό και να παίρνεις δώρο δύο βολές και στο τέλος να χρεώνεσαι με τεχνική ποινή, δείχνει Σάρας ότι έχασες τα αυγά και τα… καλάθια.

Για την ιστορία, τι είχαμε γράψει πριν τον αγώνα. Δείτε εδώ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ