Αποκάλυψη: Έτσι έγινε η μεταγραφή του Μαντζούκα

Αποκάλυψη: Έτσι έγινε η μεταγραφή του Μαντζούκα

Είναι η μεταγραφή της χρονιάς. Η ΕΟΚ, ο Γιαννακόπουλος, ο Τριαντόπουλος, όλα όσα μεσολάβησαν για να γίνει «πράσινος» ο… μικρός.

Αν υπάρχει μια μεταγραφή, ανάμεσα στις ουκ ολίγες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, μεσούσης της περιόδου, που προκάλεσε… θόρυβο, είναι αυτή του Λευτέρη Μαντζούκα στον Παναθηναϊκό. Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο ταλέντο της νέας γενιάς, αλλά κι επειδή μέχρι πρότινος τίποτα δεν οδηγούσε στο ότι θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη. Σήμερα αποκαλύπτουμε τις… κρυφές πτυχές αυτής της κίνησης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Πολλοί συνδύασαν την απόκτηση Μαντζούκα από τον Παναθηναϊκό με τον μεγαλομέτοχο, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κάποιοι έκαναν αναγωγή και στην παράλληλη (χρονικά) επίσκεψη στον δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη.

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Γιαννακόπουλος δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στη μεταγραφή Μαντζούκα. Όσο κι αν ηχεί περίεργα στα αυτιά σας, η απόφασή του να απέχει από τα της ομάδας, να αποστασιοποιηθεί, είναι ιδιαιτέρως ισχυρή. Δεν είχε σχέση, δεν ενεπλάκη, δεν ασχολήθηκε με την όλη ιστορία.

Οι εκλογές της ΕΟΚ

Πολλοί συνδύασαν τη μετακίνηση του Μαντζούκα στον Παναθηναϊκό με τις επικείμενες εκλογές στην ΕΟΚ. Ότι, δηλαδή, ο Βαγγέλης Λιόλιος έδωσε τον νεαρό στους «πράσινους» με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους στις εκλογές της Ομοσπονδίας. Κάποιοι το πήγαν ακόμα πιο μακριά, υποστηρίζοντας ότι η πλευρά Βασιλακόπουλου θα πειστεί να στηρίξει (ακόμα κι αν δεν το κάνει ανοιχτά) την υποψηφιότητα Λιόλιου.

Είναι άσχετα μεταξύ τους γεγονότα. Δεν αποκλείεται, από τη στιγμή που βασικός αντίπαλος υποψήφιος είναι ο Παναγιώτης Φασούλας, να πάνε εξ αντανακλάσεως απέναντι οι «πράσινοι», όμως τα δύο γεγονότα είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους.

Ο Τάκης Τριαντόπουλος

Η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή Μαντζούκα αποτελεί (έτσι ή αλλιώς) την πρώτη μεγάλη επιτυχία του Τάκη Τριαντόπουλου και της νέας ηγετικής ομάδας του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν είπε ότι ο κ. Τριαντόπουλος διαθέτει χρήματα για να πάρει το «τριφύλλι» στην πλάτη του, όμως είναι ιδιαιτέρως ικανός, έχει διαπραγματευτική ικανότητα κι η παρουσία του στη διοίκηση της μπασκετικής ομάδας μόνο… διακοσμητική δεν είναι.

Ο κ. Τριαντόπουλος έχει κερδίσει με τη δραστηριότητά του την απόλυτη εμπιστοσύνη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, δίχως να αλλάζει ρότα χαράζει τη δική του πορεία. Δεν είναι τυχαίος κι ο τρόπος, που αντιμετώπισε ο επίσημος Παναθηναϊκός την ιστορία με τη διαιτησία του αγώνα με τη Ρεάλ κι ο οποίος απέχει παρασάγγας από προηγούμενες διαχειρίσεις κρίσεων.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος

Ο πρόεδρος του Προμηθέα γνώριζε ότι το καλοκαίρι ο Λευτέρης Μαντζούκας θα έφευγε ελεύθερος. Δεν μπορούσε να τον κρατήσει, δεν μπορούσε να διεκδικήσει χρήματα από αυτόν, δεν μπορούσε να τον βγάλει σε πλειστηριασμό, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόταση από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Από τη στιγμή που ο παίκτης ήθελε να μετακινηθεί, από τη στιγμή που δεν είχε… καλό χαρτί στα χέρια του, ο κ. Λιόλιος πήγε πάσο, προκειμένου να κερδίσει οποιοδήποτε παράλληλο όφελος ήθελε προκύψει, να μην κακοκαρδίσει τον Μαντζούκα, να μην σταθεί εμπόδιο. Άλλωστε το μόνο που μπορούσε να κάνει, ήταν να τον κρατήσει λίγους μήνες ακόμα.

Η αποκάλυψη

Όποιος νομίζει ότι το ταμείο του Προμηθέα γέμισε, κάνει λάθος. Οι Πατρινοί δεν πήραν χρήματα για να απελευθερώσουν τον Μαντζούκα. Σεβάστηκαν την επιθυμία του παίκτη, ενώ υπάρχει κι άλλη μια παράμετρος, την οποία επί του παρόντος δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε. Κρατήστε, όμως, ότι ο νεαρός παίκτης μετακόμισε στην Αθήνα, δίχως να επιβαρυνθεί το ταμείο του Παναθηναϊκού.

Οι… απέναντι

Πολλοί χρεώνουν επικοινωνιακή ήττα στον Ολυμπιακό, όμως στο λιμάνι ουδείς ασχολείται με την εξέλιξη στο θέμα Μαντζούκα. Όπως και το καλοκαίρι, έτσι και τώρα, επισήμως οι «ερυθρόλευκοι» αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή κι ενδιαφέρον για τον νεαρό.

Από τη μια το γεγονός ότι ο 17χρονος παίκτης δεν έχει καταθέσει ακόμα δείγματα γραφής σε… υψηλό επίπεδο, από την άλλη ότι οι ήδη υπάρχοντες πιτσιρικάδες (με σημαντικότερο τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη) δεν βρίσκουν χώρο στο ρόστερ, έκαναν τους «κόκκινους» να μην μπουν στη διεκδίκηση του Μαντζούκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ