Ολυμπιακός : Οι λάθος ερωτήσεις για Σπανούλη και Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός : Οι λάθος ερωτήσεις για Σπανούλη και Μπαρτζώκα

Η «διαχείριση» της κρίσης μετά τη Ρεάλ είναι σημείο κλειδί για το μέλλον του Ολυμπιακού. Αρκεί…

Υπάρχουν στιγμές σε μια σεζόν που για κάθε ομάδα εμφανίζεται στο γήπεδο ένα… κουμπί. Το αν εκείνη καταφέρει να το πατήσει σπανίως το καταλαβαίνεις άμεσα. Συνήθως περνά μπόλικος καιρός προκειμένου να αντιληφθείς, ότι εκείνη η απόφαση, εκείνο το «κουμπί» έμελλε τελικά να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ταξίδι μιας σεζόν ή ακόμη και μιας εποχής.

Την Παρασκευή αυτό το «κουμπί» έκανε την εμφάνιση του στο ΣΕΦ, για τον Ολυμπιακό της Euroleague. Όσα συνέβησαν στον επίλογο της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ήδη προκαλέσει μια μεγάλη συζήτηση. Για τον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιχειρεί να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, ενώ σε αυτή παραμένει το «τοτέμ» που ακούει στο όνομα Βασίλης Σπανούλης.

Ο κόουτς πήρε από τον Kill Bill μια καταπληκτική 3η περίοδο όπου επί της ουσίας επέτρεψε στους Ερυθρόλευκους να διεκδικήσουν τη νίκη με τη Βασίλισσα. Στην 4η περίοδο όμως τον «ξέχασε». Το ίδιο και στην παράταση. Επέλεξε να πάει ως το τέλος με τον Κώστα Σλούκα που ούτως ή άλλως επέστρεψε στο λιμάνι για να φορέσει –αργά ή γρήγορα- τα παπούτσια του αρχηγού. Το ματς χάθηκε και αυτό έχει σίγουρα τη σημασία του, διότι μια ενδεχόμενη νίκη θα έβαζε το «εγώ» στην άκρη. Αυτή η ήττα όμως ήταν που έδωσε την ευκαιρία στους δύο «πόλους» αυτής της ομάδας να κοιτάξουν πλέον την αλήθεια κατάματα.

Ο Σπανούλης ήταν τόσο εκνευρισμένος που δεν πήγε ούτε στο «ζντο» της ομάδας με τη λήξη. Ο Μπαρτζώκας ένιωσε την ανάγκη την Κυριακή να τον καλέσει στο γραφείο του και επί της ουσίας να δώσει εξηγήσεις, καθώς πιθανότατα εκτίμησε ότι έκανε λάθος. Όσα ειπώθηκαν εκεί, σε αυτή τη συνάντηση σχημάτισαν ήδη δύο μονοπάτια. Ή για μια καλύτερη συνεργασία, ή για ένα κανονικό αδιέξοδο.

Ο Μπαρτζώκας κάνει ένα λάθος. Κοιτάζει την ηλικία του Σπανούλη και όχι ότι ο Kill Bill ακόμη και τώρα μπορεί για 20 λεπτά να κάνει… πλάκα σε όλες τις άμυνες της Ευρώπης. O Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς είναι 39 και κάνει πλάκα σε όλη την Serie A, έχοντας τη Μίλαν πρώτη. Ο ΛεΜπρον είναι 36 και παραμένει ο νο1 στο NBA. Ποιος ο λόγος λοιπόν να κουβεντιάζουμε την ηλικία του Σπανούλη και όχι την αθλητική του ικανότητα; Δεν του κάνει χάρη κάποιος. Είναι εκεί, προπονείται σκληρά και έχει το ταλέντο και την εμπειρία να παραμένει πολύ σημαντικός.

Φυσικά λάθος κάνει και ο ίδιος σε κάτι. Οφείλει να καταλάβει ότι η θέση του στο rotation σιγά-σιγά αλλάζει μιας και ο Ολυμπιακός πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Ο Σλούκας πείστηκε να επιστρέψει έχοντας κατά νου πως θα χτισθεί μια ομάδα γύρω από τις δικές του δεξιότητες. Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται εμπιστοσύνη. Και στις νίκες και στις ήττες. Και στα καλά και στα άσχημα.

Ποιος κάνει μεγαλύτερο λάθος δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι αυτή η συνάντηση της Κυριακής στο γραφείο του προπονητή να έλυσε προβλήματα και να μην δημιούργησε περισσότερα. Όχι για τον Σπανούλη και τον Μπαρτζώκα, αλλά για τον Ολυμπιακό που ακόμη ψάχνεται στα παρκέ δίχως να έχει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Για να πετύχει ο Έλληνας τεχνικός σε αυτή την επιστροφή του χρειάζεται η ικανότητα διαχείρισης των δεδομένων. Για να το ευχαριστηθεί ο Σπανούλης μέχρι να αποφασίσει πως ήρθε η ώρα για το «αντίο» που θα αφήσει φτωχότερο το ευρωπαϊκό μπάσκετ, επιβάλλεται το ίδιο. Το ποιος έχει δίκαιο πραγματικά δεν το λογαριάζει κανείς την ώρα μηδέν. Και είναι τόσο έμπειροι και οι δύο τους που αυτό το ξέρουν καλά.

Κάπως έτσι το αυριανό ματς με τη Φενέρ αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Διότι θα είναι το πρώτο μετά από το περίφημο τετ α τετ. Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν ή που δεν δόθηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ