Από την Πόλη έρχεται και στην κορυφή… Βεζένκοφ

Από την Πόλη έρχεται και στην κορυφή… Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός κρατά μόνο την εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ από την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε. Πού είναι οι ψηλοί του, οεο;

Όταν παίζεις στην Τουρκία, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ΔΕΝ είσαι ποτέ φαβορί. Ήταν δεδομένο ότι η ομάδα του Κοκόσκοφ θα αντιδρούσε κι ίσως να κέρδιζε με μεγαλύτερη άνεση, αν δεν ήταν εκεί ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Ολυμπιακός έχει πράγματα (λίγα) να κρατήσει από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά και πράγματα που πρέπει να αλλάξει όσο γίνεται νωρίτερα.

Ξεκινάμε από τα… στραβά, για να μείνει καλύτερη γεύση στο τέλος. Είναι κρίμα κι άδικο να προσπαθείς για… 20 δευτερόλεπτα στην άμυνα και στο τέλος όχι μόνο να δέχεσαι καλάθι, αλλά να κάνεις δώρο και μια βολή στον αντίπαλο. Του χτίζεις ψυχολογία, καταρρακώνεσαι, νιώθεις ότι απέτυχες παταγωδώς. Κι αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί παρά να προβληματίσει από την εμφάνιση στην Πόλη, είναι η κακή χρήση των φάουλ, ο λάθος τρόπος προσέγγισης στην άμυνα.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους «ερυθρόλευκους» ότι δεν είχαν διάθεση, όμως χρειάζονταν και μυαλό, για να μπορέσουν να αποφύγουν τέτοια… λάθη. Γιατί είναι λάθος να κάνεις δώρο πόντους στον Βέσελι.

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού είχαν το… σύνδρομο Νταλάρα, ή αλλιώς «φιλική συμμετοχή». Σε 20.10’’ ο Μάρτιν είχε 5 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Έλις στον μισό χρόνο (10.27’’) 2 πόντους και 2 ριμπάουντ. Αυτά καταγράφουν οι αριθμοί. Το ότι και πάλι η «ερυθρόλευκη» ρακέτα είναι αφύλακτη διάβαση, ότι ο Βέσελι έκανε πάρτι, ότι υπήρχαν στιγμές που έλεγες «να μοιραστούμε ξανά, οι κυανοκίτρινοι πήραν τους ψηλούς». Αλλά, για να μην καταντήσουμε γραφικοί, θα αποδεχθούμε ότι έτσι θέλει ο κόουτς Μπαρτζώκας, έτσι θα πορευτεί.

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Όχι τόσο για τα σουτ που πέτυχε, αυτό το γνωρίζαμε, αλλά γιατί είχε διάθεση στην άμυνα, πήγε στα ριμπάουντ, ήταν εκεί και κυρίως ήταν αυτός που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην επιστροφή και στη διεκδίκηση της νίκης.

Με τους αριθμούς να είναι μάλλον κολακευτικοί για τους Σλούκα και Σπανούλη, με τον Χάρισον και τον Τζένκινς να μην έχουν ξεκάθαρους ρόλους και τον ΜακΚίσικ να έχει κάνει πολύ καλύτερες εμφανίσεις, τον Παπανικολάου όχι και τόσο καλό επιθετικά και δίχως τον Πρίντεζη, είναι μάλλον υπέρβαση το ότι οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ως το τέλος στο παιχνίδι.

Αντί επιλόγου: Το 15/32 τρίποντα είναι απάντηση σ’ εκείνους που θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει σουτέρ. Από την άλλη το 22 δίποντα και 32 τρίποντα, που καταγράφει η στατιστική είναι δείγμα λανθασμένης προσέγγισης του αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ