Ολυμπιακός : Το φοβερό με τον Κώστα Σλούκα και τα «σημάδια» με την Μπάγερν

Ολυμπιακός : Το φοβερό με τον Κώστα Σλούκα και τα «σημάδια» με την Μπάγερν

Μια «λεπτομέρεια» στατιστικής που επιβεβαιώνει τον ρόλο του διεθνούς γκαρντ στον Ολυμπιακό, και δύο κομβικές στιγμές της καριέρας του κόντρα στους Βαυαρούς.

Η τελευταία εικόνα: Χορταστική. Ο Κώστας Σλούκας βγαλμένος από τα όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού να οδηγεί τους Ερυθρόλευκους στο επιβλητικό 105-88 μέσα στη Ρωσία. Με τους αριθμούς να ζαλίζονται για χάρη του (25π, 5/7τρ, 5 ασ) αλλά κυρίως με εκείνη την αίσθηση σιγουριάς. Ότι η μπάλα βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια.

Αδιαμφισβήτητα η καλύτερη φετινή του εμφάνιση, σε αυτή τη «δεύτερη εποχή» στο μεγάλο λιμάνι. Και βέβαια μια συνθήκη που άνοιξε την όρεξη. Γιατί ο καλός Σλούκας μπορεί να κάνει καλύτερους τους Πειραιώτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για αυτό επέστρεψε. Για να γίνει ο ηγέτης τους. Για αυτό προορίζεται συνολικά. Και ο προπονητής του αν μη τι άλλο το επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο.

Παράδειγμα: Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στη στατιστική σε αυτά τα πρώτα 16 ματς (8ν-8ητ) της σεζόν στην Ευρωλίγκα θα διαπιστώσει πως υπάρχει μόνο ένας που διαθέτει μόνιμη θέση στην αρχική πεντάδα: Ο Κώστας Σλούκας με 16/16. Τον ακολουθεί ο Κώστας Παπανικολάου (13/14) αλλά επί της ουσίας κανείς δεν έχει την ίδια διαχείριση σε σχέση με τον 31άχρονο Σλούκα (!). Ο διεθνής άσος έχει γενέθλια στις 15 Ιανουαρίου, το βράδυ δηλαδή που ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Βιλερμπάν. Μέχρι τότε όμως υπάρχει μπόλικος δρόμος για τους Ερυθρόλευκους στην Ευρωλίγκα. Ο επόμενος αντίπαλος είναι η Μπάγερν (8/1) ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Μακάμπι και το ταξίδι στο Ισραήλ.

Και μιας και ο λόγος για τη Μπάγερν; Ο Κώστας Σλούκας έχει να θυμάται με τους Βαυαρούς. Δύο δικά του προσωπικά ρεκόρ έχουν καταγραφεί απέναντι στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, στην διοργάνωση. Στις 31 Οκτώβρη του 2013 απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου είχε 3 τάπες –επίδοση που προφανώς δεν πλησίασε ποτέ ξανά- στη νίκη του Ολυμπιακού με 88-83 στο ΣΕΦ. Και στις 31 Ιανουαρίου 2019, είδε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τον κρατά στο παρκέ 42 λεπτά (!!!!), σε μια αναμέτρηση στο Μόναχο που οι Βαυαροί επικράτησαν στην δεύτερη παράταση με 90-86.

Ο Σλούκας είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη στατιστική σε μια σειρά από κατηγορίες για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Δεν είναι μόνο το 16/16 στην αρχική πεντάδα. Είναι ο πρώτος σκόρερ (169π), ο πρώτος σε συμμετοχή (438.38 λεπτά), εκείνος που έχει εκτελέσει περισσότερα τρίποντα (71), πρώτος στις ασίστ (92) αλλά και στα λάθη (35). Για να δούμε λοιπόν πόσο καλύτερα μπορεί να τα πάει στο δεύτερο μισό της διοργάνωσης. Στο ΄21 όπου ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την επιστροφή του στην 8άδα των πλει-οφ έπειτα από μια ολόκληρη τριετία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ