Άλμπα Βερολίνου – Μπασκόνια 95-91 : Γκρέιντζερ και Λο επανέφεραν στις νίκες την Άλμπα

Άλμπα Βερολίνου – Μπασκόνια 95-91 : Γκρέιντζερ και Λο επανέφεραν στις νίκες την Άλμπα

Επιστροφή στο δρόμο των επιτυχιών για την Άλμπα Βερολίνου, με τους Γερμανούς να επικρατούν της Μπασκόνια (95-91), παίρνοντας την πρώτη τους νίκη μετά από τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα (Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις).

Εκπληκτικό ματς στη Γερμανία, με την Άλμπα Βερολίνου να είναι η μεγάλη νικήτρια στην εξ αναβολής αναμέτρηση της Euroleague με την Μπασκόνια.

Η ομάδα του Ρενέσες επικράτησε με 95-91 των Βάσκων, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα (Παναθηναϊκός, Ρεάλ, Ζαλγκίρις). Με αυτό το αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι μπαίνουν γερά στο κόλπο για την οχτάδα του θεσμού, καθώς έχουν ρεκόρ 7-10. Από την άλλη, η Μπασκόνια έπεσε στο 8-9 και βρίσκεται στη 10η θέση της κατάταξης.

Για την Άλμπα ξεχώρισαν οι Τζέισον Γκρέιντζερ (21 πόντοι, 6 ασίστ), Μάοντο Λο (19 πόντοι, 4 ασίστ), Γιόχανες Τίμαν (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Σιμόνε Φοντέκιο (15 πόντοι).

Ενώ για τους ηττημένους, κορυφαίοι ήταν οι Ακίλε Πολονάρα (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Ζόραν Ντράγκιτς (17 πόντοι), Άλεκ Πίτερς (15 πόντοι) και Πιέρια Χένρι (10 πόντοι, 9 ασίστ).

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι, παίρνοντας το ροζ φύλλο του αγώνα.

Οι Βάσκοι ξέφυγαν με 5 πόντους (84-89), ωστόσο η Άλμπα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, με το ματς να έρχεται στα ίσια στο 38΄ (89-89).

Ο Λο πήρε από το… χεράκι τους Γερμανούς και με καλάθι και φάουλ, έβαλε σε θέση οδηγού την Άλμπα. Στη συνέχεια ο Πολονάρο έχασε δύο κρίσιμα σουτ και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την επιστροφή τους στις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 45-44, 74-72, 95-91

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ