Ο Σλούκας κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, αλλά μέχρι πότε;

Ο Σλούκας κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, αλλά μέχρι πότε;

Ο Κώστας Σλούκας οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νίκη επιβίωσης. Συγκλονιστικός Βεζένκοφ, όμως οι αδυναμίες δεν κρύβονται. Πόσο θα αντέξουν;

Από τη μια η εξαιρετική φέτος Μπάγερν, από την άλλη η απουσία των δύο παικτών, που αγωνίζονται στην ίδια θέση, που ανεβάζουν κατακόρυφα τα ενεργειακά αποθέματα της ομάδας, έκαναν δύσκολο το βράδυ για τον Ολυμπιακό. Ο Κώστας Σλούκας με άλλη μία μαγική εμφάνιση έκανε απόσβεση κι έδειξε γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δαπάνησαν χρήματα για να τον επαναπατρίσουν, ο Σάσα Βεζένκοφ γίνεται ολοένα και καλύτερος, αλλά δεν είναι όλα καλά.

Αν η νίκη επί της Μπάγερν -καθοριστική για να παραμείνει στο κυνήγι της 8άδας η ομάδα του Πειραιά- λειτουργήσει ως… χαλάκι, που από κάτω θα κρυφτούν όλα τα προβλήματα, θα κάνει περισσότερο κακό, απ’ ότι καλό. Αν κάποιος σταθεί στις αγωνιστικές απουσίες (σημαντικότατες) βλέπει τη μικρή εικόνα και χάνει τη μεγάλη.

Ναι, ήταν λογικό να μην έχει αποθέματα ενέργειας ο Ολυμπιακός, ειδικά από τη στιγμή που ο Λαρεντζάκης δεν ανταποκρίθηκε (δεν μπορεί να κριθεί), αλλά δεν είναι λογικό να συνεχίζει η ομάδα να παίζει χωρίς ψηλούς. Δεν είναι λογικό να μην μπορεί να γίνει ένα σκριν της προκοπής, δεν είναι λογικό οι αντίπαλοι σέντερ να κυνηγούν μέχρι τα αποδυτήρια τους αντίπαλους «κοντούς», καθώς δεν φοβούνται την «ερυθρόλευκη» φροντ λάιν.

Κυρίως, όμως, δεν είναι λογικό να βάζει ο Ρέινολντς το ένα καλάθι μετά το άλλο κι ο αρνητικός απόψε Μάρτιν να μένει καρφωμένος στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να φτάσει μακριά, δίχως αξιόπιστη γραμμή ψηλών κι όσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρνείται να δει το πρόβλημα, τόσο θα υπονομεύεται η προσπάθεια των υπολοίπων.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά μάλλον είναι περιττά. Απόψε, όσο πίστευαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν… καταρράκτη, που άφησαν αυτόν τον υπερπαίκτη (Μπόλντγουιν) να φύγει, αντιλήφθηκαν ότι είναι άλλο πράγμα να είσαι μεγάλος παίκτης κι άλλο πράγμα να είσαι καλός αθλητής. Για να παίξεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να είσαι πρώτα έτοιμος πνευματικά και μετά σωματικά κι ο Αμερικανός θέλει αρκετό καιρό μπασκετικής ωρίμανσης.

Να ‘ναι καλά ο Τρινκιέρι που τον άφησε όλο το ματς μέσα, που αποφάσισε να τον αποσύρει όταν κατάλαβε ότι το μόνο που δεν είχε κάνει ήταν να βάλει αυτοκαλάθι, και στο τέλος να του φορτώσει και την ήττα. Όσο για τις διαμαρτυρίες, αν με κάποιον έπρεπε να τα έχει ο Ιταλός ήταν με τον εαυτό του, καθώς έκανε τα πάντα λάθος.

Όπως και να ‘χει, άλλη μια μάχη κερδήθηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά 17 αγωνιστικές είναι πολλές, τίποτα δεν έχει κριθεί και θα χρειαστούν πολλά περισσότερα για να μπουν οι «κόκκινοι» στα πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ