Γκιστ για Βόβορα: «Πώς απολύεις προπονητή εν μέσω πανδημίας;» (vid)

Γκιστ για Βόβορα: «Πώς απολύεις προπονητή εν μέσω πανδημίας;» (vid)

Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για την αποχώρηση του Γιώργου Βόβορα από τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την κατάσταση με την πανδημία.

Ο Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες για την αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που ο Βαυαροί ηττήθηκαν από τους ερυθρόλευκους.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, μίλησε στην Cosmote TV για την αποχώρηση του Γιώργου Βόβορα από τον πάγκο των πρασίνων, για την κατάσταση που επικρατεί στο τριφύλλι, αλλά και για τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζέιμς Γκιστ:

«Έμενα στην Ελλάδα επομένως για μένα είναι σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου. Μακάρι να ήταν διαφορετικές οι καταστάσεις με την πανδημία. Δεν μπορούσαμε να βγούμε από το ξενοδοχείο να δούμε κόσμο ή να έρθει κόσμος να μας δει. Δεν είναι το ίδιο αλλά πάντα είναι ωραίο να γυρίζω στην Αθήνα.»

Για το γεγονός ότι το ματς Ολυμπιακού-Μπάγερν έγινε χωρίς την παρουσία φιλάθλων: «Έχουμε παίξει πολλά ματς λόγω των τιμωριών οπότε δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα».

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή: «Δεν παίζω πια εκεί οπότε δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Δεν είχα δώσει και ιδιαίτερη προσοχή, πέρα από το γεγονός ότι είδα ότι απολύθηκε πρόσφατα ο κόουτς Βόβορας. Δεν είναι καθήκον μου να δίνω προσοχή ή να σχολιάζω τόσο πολύ. Ξέρω πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Μπορώ να φανταστώ πώς είναι η κατάσταση τώρα. Ειδικά για τους παίκτες που δεν είχαν τέτοιες εμπειρίες και δεν ξέρουν τι να περιμένουν τώρα.

Το θέμα γενικότερα και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον Παναθηναϊκό. Είναι ότι πολλές ομάδες έχουν απολύσεις προπονητές αυτή τη σεζόν. Και είναι δύσκολο να πεις γιατί απολύεις έναν προπονητή εν μέσω μιας σεζόν πανδημίας. Δεν μπορεί πραγματικά να αξιολογήσεις την απόδοση της ομάδας ή το κοουτσάρισμα. Δεν ξέρεις αν θα έχεις ματς την επόμενη μέρα, δεν ξέρεις αν θα έχεις πλήρες ρόστερ γιατί οι παίκτες αρρωσταίνουν. Δεν ξέρεις καν αν θα προπονηθείς μέχρι να έχεις αρνητικά τεστ. Και μέσα στην πανδημία αυτό δεν είναι δίκαιο. Δεν είναι δίκαιες οι περιστάσεις γενικότερα. Οπότε δεν έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, αλλά με όλους. Πώς απολύεις έναν προπονητή;»

Αν είχε επαφή με Διαμαντίδη και Αλβέρτη: «Το καλοκαίρι μιλάω με τον Διαμαντίδη, στέλνουμε μηνύματα συνεχώς γιατί είναι φίλος μου. Δεν μιλάμε για δουλειές ή οτιδήποτε τέτοιο. Αυτοί είναι φίλοι μου. Έπαιξα εκεί επτά χρόνια, βλεπόμουν με τον Φράνκι κάθε μέρα. Δεν έχω μιλήσει μαζί τους τις τελευταίες μέρες ή και τους τελευταίους μήνες με όλα όσα συμβαίνουν. Αυτή η στιγμή δεν είναι η ώρα για τέτοια πράγματα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ