Ολυμπιακός : Το 4/4 κόντρα στη Βιλερμπάν και η ανάγκη συνέχισης της παράδοσης! (pic)

Ολυμπιακός : Το 4/4 κόντρα στη Βιλερμπάν και η ανάγκη συνέχισης της παράδοσης! (pic)

Ο Ολυμπιακός έχει φιλοξενήσει τη Βιλερμπάν τέσσερις φορές στην Ελλάδα και μετράει ισάριθμες νίκες! Αυτή η εκπληκτική παράδοση πρέπει να συνεχιστεί, για να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στα play offs η ομάδα του Μπαρτζώκα...

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο ματς τα οποία είναι στα… μέτρα του. Θεωρητικά βατά. Και τα δύο είναι κόντρα στην προτελευταία Βιλερμπάν των 5 νικών σε 18 αγώνες. Με ένα 2/2, οι «ερυθρόλευκοι» θα φτάσουν τις 5 σερί νίκες στη Euroleague. Και το ρεκόρ τους θα ανέβει στο 12-8!

Αυτές οι δύο αναμετρήσεις (απόψε στο ΣΕΦ, 21:30 και στη Γαλλία την ερχόμενη Τρίτη, 21:45) είναι τεράστιας σημασίας και εξαιρετικά κρίσιμα για έναν ακόμη λόγο. Ο Ολυμπιακός από εκεί και έπειτα έχει να διαχειριστεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά τα ματς με τη Βιλερμπάν έχει τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία, την Αρμάνι στο Μιλάνο, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, Αναντολού Εφές στην Τουρκία, ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον Πειραιά κλπ κλπ. Απανωτά κρίσιμα και δύσκολα παιχνίδια. Πολύ δύσκολα. Αλλά αν και εφόσον κάνει το 2/2 με τη Βιλερμπάν και φτάσει στο 12-8, θα δημιιουργήσει ένα… μαξιλαράκι ασφαλείας. Οποιοδήποτε στραβοπάτημα με τους Γάλλους, δυσκολεύει το έργο του Ολυμπιακού, ο οποίος και πάλι όμως θα παραμένει 100% στο κόλπο της πρόκρισης στα play offs.

Η εξαιρετική, εν Ελλάδι, παράδοση που πρέπει να συνεχιστεί

Ο Ολυμπιακός απόψε στο ΣΕΦ θα έχει μαζί του και δύο καλούς οιωνούς. Καταρχάς την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται (τρεις σερί νίκες κόντρα σε Χίμκι, Μπάγερν, Μακάμπι), αλλά και την τρομερή παράδοση εντός συνόρων κόντρα στη Βιλερμπάν!

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 4 νίκες σε ισάριθμα ματς εντός έδρας με τη Βιλερμπάν. Με λίγα λόγια, όποτε η γαλλική ομάδα έρχεται στην Ελλάδα φεύγει με… σκυμμένο το κεφάλι. Αρχικά, τη σεζόν 2002/03, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν συνολικά 4 φορές. Δύο στην Ελλάδα. Στην κανονική διάρκεια της Euroleague, ο Ολυμπιακός επικράτησε 83-77 και στη φάση των «16» με σκορ 69-59. Την επόμενη σεζόν (2003/04) οι Πειραιώτες νίκησαν 82-61, σε μια χρονιά όπου έκαναν το 2/2 κόντρα στη Βιλερμπάν.

Πέρσι ήταν μία κακή σεζόν για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από το να νικήσει τη γαλλική ομάδα στο ΣΕΦ με 77-68. Στη Γαλλία πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόλις μία νίκη σε 4 ματς. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως στα 3 από τα 4 ματς μεταξύ των δύο ομάδων που έγιναν στην Ελλάδα, διεξήχθησαν στον Κορυδαλλό, παλιά έδρα του Ολυμπιακού. Πέρσι ήταν η πρώτη επίσκεψη της Βιλερμπάν στο ΣΕΦ…

Δείτε την παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ