Η «μάχη» για τον καλύτερο πασέρ της Ευρώπης φουντώνει (pic)

Η «μάχη» για τον καλύτερο πασέρ της Ευρώπης φουντώνει (pic)

Οι κορυφαίοι πασέρ της Euroleague βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλον και η «μάχη» για τον κορυφαίο όσο περνάει ο καιρός θα... φουντώνει.

Έχουμε φτάσει πλέον στην 21η αγωνιστική της Euroleague με τις μάχες των ομάδων να συνεχίζονται σε αμείωτους ρυθμούς τόσο για το ποια θα πάρει το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας, όσο και για το ποια θα καταφέρει να μπει στην πρώτη οκτάδα.

Μια μάχη που καλά κρατεί είναι και αυτή για τον κορυφαίο πασέρ της διοργάνωσης, με τα ονόματα να είναι μεγάλα και ανάμεσα τους να βρίσκονται δύο ελληνόπουλα.

Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Πιέρια Χένρι, Αλεξέι Σβεντ και Κέβιν Πάνγκος θα παλέψουν μέχρι τέλους για να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου… σερβιτόρου της Ευρώπης τη φετινή σεζόν.

Πάμε όμως να δούμε πως τα πηγαίνουν μέχρι στιγμής:

Νικ Καλάθης

Τι να πει κανείς για τον Έλληνα playmaker. Θεωρείται ως ο κορυφαίος πασέρ και δίκαια. Μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει τη φήμη του όντας πρώτος στη σχετική λίστα με 151 ασίστ συνολικά με τη Μπαρτσελόνα.

Έχει αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια με τους «μπλαουγκράνα» με μέσο όρο 7,6 ασίστ ανά ματς και φυσικά αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Πιέρια Χένρι

Ο οργανωτής της Μπασκόνια βρίσκεται στο κατόπι του Καλάθη και είναι ο μοναδικός που μπορεί άμεσα να τον απειλήσει αφού πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τους Βάσκους.

Έχει παίξει και εκείνος σε 20 αγώνες μοιράζοντας συνολικά 145 τελικές πάσες, με τον μέσο όρο του να κυμαίνεται στις 7,3 κατά μέσο όρο, αλλά και στο εντυπωσιακό 10,3 ανά 40′.

Αλεξέι Σβεντ

Ένα όνομα που σίγουρα δεν περίμεναν πολλοί. Ο Ρώσος έχει τη φήμη του «σεσημασμένου» σκόρερ και δίκαια μπορούμε να πούμε. Ωστόσο αποδεικνύει πως μπορεί και να πασάρει.

Έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια με τη Χίμκι και παρότι ο σύλλογος δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά εκείνος μετρά 125 ασίστ, με τον μέσο όρο του να φτάνει στο 7,8 ανά ματς.

Κώστας Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας έχει αναλάβει ρόλο ηγέτη στον Ολυμπιακό και στα τελευταία παιχνίδια έχει πραγματοποιήσει πολύ καλά παιχνίδια τόσο σε σκορ, όσο και σε πάσες.

Ο έτερος Έλληνας γκαρντ έχει καταγράψει συνολικά 117 ασίστ αγωνιζόμενος σε 19 αγώνες με τους «ερυθρόλευκους» και ο μέσος όρος του φτάνει τις 6,2 ανά παιχνίδι.

Κέβιν Πάνγκος

Ένας από τους πιο υποτιμημένους πασέρ σε όλη την Ευρώπη. Πραγματικός «floor general» που ξέρει τι να κάνει τη μπάλα. Έχει απασχολήσει στο παρελθόν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, χωρίς όμως κάποια ομάδα να καταφέρει να τον φέρει στην Ευρώπη.

Ο Καναδός πόιντ γκαρντ σε 18 αγώνες με τον σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης έχει… σερβίρει 112 τελικές πάσες, με τον συγκεκριμένο αριθμό να καταγράφεται σε 6,5 κατά μέσο όρο.

Το ποιος θα τα καταφέρει θα το μάθουμε σε λίγο καιρό, μέχρι τότε όμως θα απολαύσουμε μια σκληρή μάχη από τους καλύτερους του είδους που θα συνεχίσουν να μας προσφέρουν όμορφες στιγμές μέσα στα παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ