Ο Σλούκας, ο ΜακΚίσικ κι ο… φιλέλληνας κόουτς Πάρκερ

Ο Σλούκας, ο ΜακΚίσικ κι ο… φιλέλληνας κόουτς Πάρκερ

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Αστρομπάλ, χάρη στο εκπληκτικό του περιφερειακό δίδυμο. Κόουτς Πάρκερ ευχαριστούμε θερμά…

Ευχαριστούμε, «μερσί» που λέτε και στη γλώσσα σας, μην χρειαστεί να το γράψουμε και σε όλες τις γλώσσες. Γιατί δώρο σαν αυτό που έκανε ο κόουτς Πάρκερ. Νέος είναι θα μάθει, αλλά μέχρι τότε ο Ολυμπιακός θα ψάξει τις άλλες επτά νίκες (από δύσκολο έως κι απίθανο) που χρειάζεται για να μπει στην 8άδα. Αλλά δεν θα βρίσκει κάθε βράδυ έναν… φιλέλληνα να του χαρίζει νίκες, γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει πράγματα.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν και πάλι συγκλονιστικός. Ο άνθρωπος, που πέτυχε το τρίποντο της ισοφάρισης κι έστειλε το ματς στην παράταση (για όσους δεν έχουν δει και δεν έχουν πληροφορηθεί για το ματς, οι Γάλλοι ήταν τρεις πόντους μπροστά και δεν έκαναν φάουλ, με αποτέλεσμα να δεχθούν τρίποντο στην εκπνοή), που ήταν ενεργός για 32.24’’, που πέτυχε 23 πόντους με 9/9 βολές και 2/2 τρίποντα (και 4/8 δίποντα), που μοίρασε 6 ασίστ κι έγραψε 27 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο ΜακΚίσικ ήταν ασταμάτητος. Με 33.43’’ συμμετοχής, 23 πόντους, με 57 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 10/13 βολές κι 26 στο σύστημα αξιολόγησης, κατέστρεψε κάθε αμυντικό σύστημα της Βιλερμπάν, έστειλε τους αντιπάλους του στον πάγκο με πέντε φάουλ, έκανε όλους τους άλλους να μοιάζουν μια ταχύτητα πιο αργοί.

Θετικότατος ο Μάρτιν στην επίθεση, σπουδαίος ο Βεζένκοφ στην άμυνα, επιδραστικός ο Χάρισον, βοήθησε πολύ ο Τζένκινς και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αλλά, κάπου εδώ σταματάνε τα καλά νέα, γιατί μόνο οι οπαδοί της νίκης χαμογελούν. Όσοι βλέπουν πίσω από τις λέξεις, έχουν κάθε λόγο να προβληματίζονται.

Ο Ολυμπιακός έχασε 13 αμυντικά ριμπάουντ. Δίχως τον βασικό της σέντερ, η Βιλερμπάν πήρε σχεδόν τα διπλάσια (13-7) κι αν δεν υπήρχε η ολιγωρία του Πάρκερ και των παικτών του, θα συζητούσαμε για την κατάσταση στα ριμπάουντ, που τείνει να γίνει εκνευριστική. Όταν δεν… καθαρίζεις το κουτί, όταν δεν μαζεύεις τα… σκουπίδια, δεν πας μακριά. Κι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να ελέγξει πολλά, για να κυνηγήσει την πρόκριση στους «8».

Αντί επιλόγου: Παρά την εκτός έδρας νίκη επί της Βιλερμπάν, ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί για να περάσει στα πλέι οφ. Θα χρειαστεί υπερβατικές νίκες και να μην χάσει ματς από ομάδες… εκτός 8άδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ