Νίκη… οχτάδας ψάχνει στο Κάουνας ο Ολυμπιακός

Νίκη… οχτάδας ψάχνει στο Κάουνας ο Ολυμπιακός

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ζαλγκίρις, αναζητώντας τη 12η νίκη της στη διοργάνωση.

Να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών θέλει ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να φιλοξενείται (20:00, Novasports 2HD) από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας για την 21η αγωνιστική της regular season της Euroleague.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια αναμέτρηση που κρύβει… παγίδες, με τους «ερυθρολεύκους» να καλούνται να δείξουν συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Είναι ένα ματς άκρως κομβικό για την πορεία των ερυθρολεύκων στη διοργάνωση.

Ο  Ολυμπιακός ρέφαρε στη Γαλλία την ήττα του ΣΕΦ από την Βιλερμπάν, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να παίρνει μια νίκη… οξυγόνο. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 11-9 και κόντρα στους Λιθουανούς ψάχνει την 12η του νίκη στην εφετινή διοργάνωση.

Ως γνωστόν, ο Έλληνας κόουτς δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Κώστα Παπανικολάου, που παραμένει στα πιτς. Άλλωστε, εδώ και καιρό απουσιάζει από τα ματς των ερυθρολεύκων ο Έλληνας παίκτης, που δίνει αγώνα δρόμου για την επιστροφή του στη δράση. Παράλληλα, νοκ άουτ βρίσκεται και ο Λαρεντζάκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν καλά την κρισιμότητα της αναμέτρησης, αλλά και το πόσο δυνατός είναι ο αντίπαλος τους. Ο Ολυμπιακός καλείται να… εκμεταλλευτεί την τρομερή κατάσταση που βρίσκεται ο Κώστας Σλούκας, με τον 31χρονο παίκτη να είναι on fire. Μάλιστα, ο κόουτς της Ζαλγκίρις έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Έλληνα παίκτη, υπογραμμίζοντας πως είναι το κλειδί των «ερυθρολεύκων».

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Ζαλγκίρις τα πηγαίνει περίφημα στην εφετινή διοργάνωση. Η ομάδα του Μάρτιν Σίλερ έχει το ίδιο ρεκόρ με τον Ολυμπιακό (11-9), ωστόσο προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες. Από Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στη λιθουανική ομάδα σήμανε συναγερμός τις προηγούμενες μέρες, καθώς ο Μάρεκ Μπλάζεβιτς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ωστόσο στα νέα τεστ που υποβλήθηκε η Ζαλγκίρις Κάουνας, όλα τα άλλα μέλη της ήταν αρνητικά. Παράλληλα, ο Σίλερ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Γκαρίνο και Βαστούρια.

Όσον αφορά την παράδοση, επικρατεί η απόλυτη ισορροπία. Οι δύο ομάδες, θα αναμετρηθούν απόψε για 27η φορά στην ιστορία τους και έχουν από δεκατρείς νίκες η καθεμία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ