Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Απο τη Ρωσία με αγάπη...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θάνου : «Ζητάμε εξαφάνιση της ποινής στον Γιαννακόπουλο, υπάρχει και η λύση του CAS»

Η νομική σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μαργαρίτα Θάνου σχολίασε την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο από την Euroleague τονίζοντας πως είναι φαιδρή και αναιτιολόγητη νομικά.

Θάνου : «Ζητάμε εξαφάνιση της ποινής στον Γιαννακόπουλο, υπάρχει και η λύση του CAS» | to10.gr

Η Μαργαρίτα Θάνου μίλησε για την ποινή που δέχτηκε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την Euroleague και ξεκαθάρισε πως είναι μια εντελώς αβάσιμη νομικά τιμωρία. Η νομική σύμβουλος της ΚΑΕ σε δηλώσεις της στον ΣΠΟΡ FM 94,6 αναφέρθηκε σε ένα φαιδρό και αναιτιολόγητο κατηγορητήριο από τη διοργάνωση, ενώ τόνισε πως η κόντρα έχει να κάνει επί προσωπικού με τον Τζόρντ Μπερτομέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, η Μαργαρίτα Θάνου για την ποινή χαρακτηρίζοντας την ως ποίηση, ενώ αποκάλυψε πως η ΚΑΕ επιθυμεί την εξαφάνιση της ποινής στην έφεση κι όχι τη μείωσή της , αλλιώς θα καατφύγει σε τρίτο βαθμό και στη λύση του CAS. Ακόμα στις δηλώσεις της η νομική εκπρόσωπος των πρασίνων υπογράμμισε ότι ο δικαστής μίλησε για «γνωστή κόντρα μεταξύ Παναθηναϊκού και Φενέρ», δίχως αυτό να προκύπτει από πουθενά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της νομικής συμβούλου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μαργαρίτας Θάνου:

Για την ποινή κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Έχουμε καταθέσει την έφεσή μας, την υποβάλαμε χθες και περιμένουμε τις επόμενες μέρες την απόφαση. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο παράδοξο. Έχουμε επιλογή να διώξουμε κάποιον που έχει πέσει θύμα απίστευτου διαδικτυακού bullying. Επιλέγει μια διοργάνωση να διώξει μία προσωπική ανάρτηση στο Instagram, αντί να παρέμβει σε όλο αυτό το bullying που έχει υποστεί ο κύριος Γιαννακόπουλος. Ήταν η νόμιμη άμυνα του ανθρώπου κατά εκείνων που τον έβριζαν και τον απειλούσαν. Μπορεί να μιλάμε για πάνω από 300.000 μηνύματα με υβριστικό περιεχόμενο. Μιλώντας ρεαλιστικά, δεν μπορείς να στραφείς νομικά κατά τόσων ανθρώπων. Όταν εν χορώ μέσα στην έδρα της Φενέρ έβριζαν τον κ. Γιαννακόπουλο χωρίς εκείνος να αντιδράσει, εκεί η Ευρωλίγκα δεν το θεώρησε ζήτημά της».

Για το κατηγορητήριο: «Είναι φαιδρό νομικά, αναιτιολόγητο το κατηγορητήριο. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω ποίηση, αλλά όχι στις δικαστικές αποφάσεις. Ο ανεξάρτητος δικαστής λέει ότι ‘ο κατηγορούμενος ρίχνει σκιά στη διοργάνωση’. Αυτό είναι ποίηση, όχι κατηγορητήριο. Όλο αυτό είναι βασισμένο σε μία αόριστη διάταξη που αναφέρει οποιονδήποτε προσβάλει την Ευρωλίγκα και προκαλεί εντάσεις μεταξύ των ομάδων. Εμείς προσκομίσαμε την ίδια την ανακοίνωση της Φενέρ που λέει ότι δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο δικαστής όχι μόνο δεν το έλαβε υπόψη του, αλλά ανέφερε στο σκεπτικό του ότι είναι πασίγνωστη η διαμάχη Φενέρ-Παναθηναϊκού».

Για τη στάση του Τζόρντι Μπερτομέου: «Βγαίνει χθες ο κ. Μπερτομέου από την Τουρκία και μιλά για ασέβεια. Δεν είναι αυτό κλίμα που καλλιεργείται εν όψει της εκδίκασης της έφεσης; Λόγω θέσης μπορεί να έχω μια προκατάληψη, αλλά μπορεί να αξιολογηθεί σαν κάτι άλλο από προσωπικό αυτό που έχει ο κ. Μπερτομέου με τον κ. Γιαννακόπουλο; Άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα έχουν δικαίωμα για αναστολή κι εδώ δεν έγινε καν αυτό».

Για την τύχη της έφεσης: «Είναι προφανές πως ο εφέτης δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατανοήσει πως το θέμα δεν εμπίπτει στο ζήτημα των κανονισμών της Ευρωλίγκας. Άρα με το ίδιο σκεπτικό γιατί να μην κατηγορηθεί ο κ. Γιαννακόπουλος και από την ένωση φαρμακοβιομηχάνων; Αν θέλει κάποιος να εξουθενώσει ή να εξοντώσει κάποιον μπορεί να το κάνει».

Για τι προσδοκά ο Παναθηναϊκός από την έφεση: «Ζητάμε την εξαφάνιση της απόφασης. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όχι τη μείωση. Εκείνος ως εφέτης έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει τη μείωση της ποινής, αλλά εγώ ρητώς ζητώ μόνο την εξαφάνιση της ποινής».

Για το αν υπάρχει προηγούμενο ή δεδικασμένο: «Η Ευρωλίγκα σε άλλες περιπτώσεις δεν ανακοινώνει πειθαρχικές αποφάσεις. Δεν υπάρχει αρχείο, αλλά μιλάμε για μια πρωτοφανή και εξοντωτική ποινή».

Για το πότε θα βγει η απόφαση για την έφεση: «Μπορεί και άμεσα, μπορεί και στις επόμενες 30 μέρες».

Για το αν υπάρχει τρίτος βαθμός: «Εντός Ευρωλίγκας ευτυχώς δεν υπάρχει. Είναι σαν να βάζετε εμένα να δικάσω τον κ. Γιαννακόπουλο. Θέλω να ελπίζω και εύχομαι ο εφέτης να είναι ανεξάρτητος και αμερόληπτος. Είμαι αισιόδοξη. Έκρινα ότι η πρωτοβάθμια απόφαση δεν έχει την αντικειμενικότητα που θα περίμενα ή θα ήλπιζα. Ελπίζω ο εφέτης να με διαψεύσει. Σε τρίτο βαθμό υπάρχει το CAS».

Για τα ζητήματα που έθεσε ο Παναθηναϊκός στην ανακοίνωσή του κατά της Ευρωλίγκας: «Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε αυτό, γιατί δεν έχω την κατάλληλη ενημέρωση».