Στον Ολυμπιακό βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος

Στον Ολυμπιακό βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος

Δεν αρμόζουν οι διαρκείς διαμαρτυρίες στον Ολυμπιακό, αν θέλει να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Να δουν (και να διορθώσουν) τα δικά τους λάθη.

Υπάρχει κάποιος στην Ευρωλίγκα, που έχει σχεδιάσει να εξοντώσει τον Ολυμπιακό; Κανείς! Υπάρχουν λάθη σε κρίσιμες στιγμές από τους διαιτητές. Πάρα πολλά, αλλά το να ασχολούνται με τους διαιτητές, ενώ χάνουν τα παιχνίδια μέσα από τα χέρια τους με δικά τους λάθη, είναι αυτοκαταστροφική και κυρίως αδιέξοδη διαδικασία. Κι ο πρώτος, ο οποίος οφείλει να έχει… χαμηλούς σφυγμούς είναι ο κόουτς Μπαρτζώκας.

Στον αγώνα με την Αρμάνι δέχθηκε μια τεχνική ποινή, που άλλαξε τον ρου του αγώνα. ΟΚ, πέρασε. Χθες, απέναντι στην Μπαρτσελόνα χρεώθηκε μια τεχνική ποινή σε… αδιάφορο χρονικό σημείο και μία σε σημείο, που θα μπορούσε να τελειώσει το ματς. Αυτό φώναζε στους διαιτητές, αλλά κόουτς όταν σε άδειο γήπεδο πέραν των διαμαρτυριών επιλέγεις να χειροκροτήσεις ειρωνικά, τους υποχρεώνεις να δείξουν «ταυ», γιατί έχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τον πειθαρχικό έλεγχο.

Έχω επιλέξει να ασχολούμαι ελάχιστα με τους διαιτητές, εκτός από τις στιγμές που θεωρώ (με το λίγο μπάσκετ που ξέρω) αν βλέπω πρόθεση. Ο Ολυμπιακός μπορούσε εύκολα να στείλει το ματς στην παράταση, αν έμπαινε το τελευταίο καλάθι ένα κλάσμα του δευτερολέπτου νωρίτερα. Ως εκ τούτου, δεν του απαγόρευσε κανείς να νικήσει, παρά τα όποια λάθη, όπως για παράδειγμα το αστείο τέταρτο φάουλ στον Έλις (αντιστοίχως, έκλεισαν τα μάτια σε φάουλ του Σπανούλη απέναντι στον Μίροτιτς).

Τι είδαμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα; Έναν Ολυμπιακό με παίκτες και στις πέντε θέσεις κι αυτό έκανε τη διαφορά. Με τον Έλις να γεμίζει τη ρακέτα, τον Μάρτιν να είναι μαχητής, παρά το πρόβλημα στον αστράγαλο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκινούσαν με μειονέκτημα. Επίσης, με τον Σπανούλη να είναι εξαιρετικός στο τέλος, καλύφθηκε ο «σκασμένος» Σλούκας, που ακόμα κι έτσι είχε πράγματα να δώσει.

Ο Λαρεντζάκης για άλλο ένα παιχνίδι έδειξε ότι έχει θέση και ρόλο στον Ολυμπιακό, ο ΜακΚίσικ ίσως έπρεπε να είχε μπει στο τέλος, καθώς ήταν «καυτός», όπως κι ο Πρίντεζης, που ήταν θετικότατος και σίγουρα πιο έμπειρος από τον Ζαν-Σαρλ, που έκανε χαζό φάουλ. Συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις απουσίες τους πάλεψαν απέναντι σε μια γεμάτη ομάδα, που παίζει καλό μπάσκετ. Ναι, το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, αλλά η εικόνα ήταν αυτή που θέλουμε να βλέπουμε κι είναι κρίμα να μικραίνουν οι ίδιοι την προσπάθειά τους, χάνοντας τον στόχο κι ασχολούμενοι με τους διαιτητές.

Επί της ουσίας: Ο Ολυμπιακός όταν έχει πεντάδα στο παρκέ είναι ομάδα οκτάδας. Είναι κάτι που έχουμε δει ελάχιστες φορές φέτος, καθώς κανόνας είναι να χάνουν στο… ζύγισμα οι σέντερ και να μην έχει υποστήριξη ο Σλούκας. Άρα, ξέρουν όλοι πού πονάει η ομάδα, δεν έχουν παρά να διορθώσουν τα προβλήματα. Όχι για τώρα, για την επόμενη σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ