Άλλαξε και αυτόν τον νόμο του Μέρφι ο Παναθηναϊκός

Άλλαξε και αυτόν τον νόμο του Μέρφι ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έκανε την πιο πειστική φετινή του εμφάνιση, λίγο πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είχε πλάνο και στόχο ο Κάτας κόντρα στη Βαλένθια.

Είναι άραγε… καρκινικός ο νόμος του Μέρφι; Μπορεί να διαβαστεί κι… ανάποδα; Το «ό,τι μπορεί να πάει στραβά θα πάει» έχει και το αντίθετό του, άρα «ό,τι μπορεί να πάει καλά θα πάει»; Ο Παναθηναϊκός ήταν άλλη ομάδα κόντρα στη Βαλένθια, περνώντας το πιο όμορφο βράδυ του στο «Νίκος Γκάλης». Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Οι «πράσινοι» πέτυχαν 91 πόντους, έχοντας μόλις 28.6% (6/21) στα τρίποντα, άρα δεν ήταν η… εκπληκτική ευστοχία, ότι μπήκαν όλα, πως οι παίκτες του Κάτας σούταραν με κλειστά μάτια. Αυτό το γεγονός δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εμφάνιση. Προσέξτε: Στην εμφάνιση, όχι στη νίκη, γιατί περισσότερο πρέπει να σταθούμε στην εικόνα και λιγότερο στο αποτέλεσμα, ώστε να μην αδικήσουμε την προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού.

Με εξαίρεση τον Φόστερ, ο οποίος ήδη πρέπει να αναζητεί την επόμενη μπασκετική του στέγη, όλοι αγωνίστηκαν -όσο κι αν αγωνίστηκαν- έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, υπηρέτησαν το πλάνο του Κάτας. Και ναι, ο χθεσινός Παναθηναϊκός είχε πλάνο, είχε «σημάδια», είχε αρχή και τέλος. Ξεκινώντας από την άμυνα, χτίζοντας αυτοπεποίθηση από το πίσω μέρος του γηπέδου.

Ο Παπαγιάννης όχι μόνο έδειξε ανεπηρέαστος από την απουσία του, αλλά πως ήθελε μια ανάσα. Ο Όγκαστ δικαιολόγησε γιατί βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας, ο Ουάιτ ήταν καλός σε δύο θέσεις, ο Μποχωρίδης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο «τριφύλλι», ο Νέντοβιτς είναι σταθερή αξία κι αυτό φαίνεται περισσότερο όταν δεν είναι εύστοχος, ο Παπαπέτρου μπαίνει σταδιακά, ο Μήτογλου γέμισε επαρκώς τη στατιστική του.

Όλα αυτά λίγο πριν το ντέρμπι των «αιωνίων», εκεί όπου αμφότεροι θα αναζητήσουν τη Νέμεση, μια και η ευρωπαϊκή χρονιά μοιάζει να έχει κοντινό χρονικό ορίζοντα, ως προς το σημείο τερματισμού. Ως εκ τούτου, ανεξαρτήτως του πού θα τερματίσει κάθε ομάδα, η νίκη έχει τη δική της σημασία, αντιστρόφως ανάλογη από τη βαθμολογική της σημασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ