Ολυμπιακός: Η ζωή χωρίς τον «Παπ»…

Ολυμπιακός: Η ζωή χωρίς τον «Παπ»…

Ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε στα πιτς από τις 23 Δεκέμβριου. Και ο Ολυμπιακός νιώθει για τα καλά την απουσία του.

Εικόνα παραίτησης στην Πόλη από τον Ολυμπιακό. Κατάρρευση από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Είναι η απουσία στόχου; Θα μπορούσε να ήταν μια κακή βραδιά αν δεν μιλάγαμε για την πέμπτη συνεχόμενη ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Και όλα αυτά σε ένα διάστημα που ένα από τα βασικά «εργαλεία» της ομάδας, ο Κώστας Παπανικολάου είναι στα πιτς. Από τις 23 Δεκεμβρίου όταν , όταν και αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε ο «Παπ» δεν μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό. Δέκα ματς έχει παίξει ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα, μετρώντας έξι ήττες και τέσσερις νίκες. Τις πέντε σερί. Τυχαίο; Όχι βέβαια. Ο Παπανικολάου παίζει κομβικό ρόλο και στον φετινό Ολυμπιακό και η απουσία του ήρθε την χειρότερη στιγμή για την ομάδα.

Συνολικά οι τραυματισμοί και φέτος έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό και τον Μπαρτζώκα. Και όταν χάνει παίκτη σαν τον Παπανικολάου, που ξέχωρα από την αγωνιστική του αξία προσφέρει και με το πάθος που βγάζει στο παρκέ, για δύο μήνες τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Δεν φταίει προφανώς μόνο η απουσία του «Παπ» και οι τραυματισμοί για την εικόνα παράδοσης που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός. Εικόνα που είδαμε και στην Πόλη με την αποκαρδιωτική εμφάνιση από το 11-26 και μετά.

Ο Μπαρτζώκας μετά την βαριά ήττα στην Πόλη δεν έψαξε δικαιολογίες στις απουσίες και στα συχνά-πυκνά προβλήματα τραυματισμού που εμφανίζονται. Δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση στην κατάρρευση. Παραμονές του αγώνα με την Εφές ο Μπαρτζώκας είχε μιλήσει για τους τραυματισμούς και κυρίως για τον Παπανικολάου που αναμφίβολα είναι βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό. Δείχνοντας πως ακόμη η επιστροφή του «Παπ» έχει δρόμο.

Για τον Ολυμπιακό βεβαίως η συνέχεια στην διοργάνωση τον βρίσκει χωρίς ουσιαστικό στόχο καθώς η 8αδα έχει «πετάξει» από καιρό. Το ζητούμενο είναι για το γόητρο και την ηρεμία εν όψει της νέας σεζόν, να βρει γρήγορα λύσεις. Και η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου σίγουρα θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που έχει λείψει ο Κώστας Παπανικολάου:

Οι ήττες

Ολυμπιακός – Βιλερμπάν 63-69
Ζαλγκίρις Ολυμπιακός 81-79
Αρμάνι – Ολυμπιακός 90-79
Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 74-76
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 77-88
Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 76-53

Οι νίκες

Κίμκι – Ολυμπιακός 88-105
Ολυμπιακός – Μπαγερν 84-82
Μακάμπι – Ολυμπιακός 87-89
Βιλεμπάν – Ολυμπιακός 93 -101

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΣΑΚΑΡΗ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ