Όταν οι αριθμοί λένε την αλήθεια: Η… κατάρρευση του Ολυμπιακού μέσω στατιστικής

Όταν οι αριθμοί λένε την αλήθεια: Η… κατάρρευση του Ολυμπιακού μέσω στατιστικής

Οι αριθμοί είναι ένας ωραίος τρόπος για να πεις ψέματα. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, φανερώνουν όλη την αλήθεια για τον Ολυμπιακό και το αρνητικό ρεκόρ των εφτά συνεχόμενων ηττών.

Κατηφόρα. Αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα το τελευταίο διάστημα.

Μια πορεία που έφερε και ένα αρνητικό ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός μετράει 7 σερί ήττες, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Δεν έχει νίκη από τις 19 Ιανουαρίου, όταν επικράτησε της Ζαλγκίρις στο Κάουνας σε μια εκπληκτική ανατροπή εκείνη τη βραδιά. Και μετά… έσβησαν τα φώτα.

Επί 45 μέρες η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη και η στατιστική υπηρεσία καταγράφει την πραγματικότητα της… ελεύθερης πτώσης του Ολυμπιακού. Ναι, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση μας τη δίνουν στο… πιάτο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πτώση σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και ως εκ τούτου ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα, που τους άφησαν πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Τι λέει η στατιστική; Καταρχήν ότι ο Ολυμπιακός σκοράρει πλέον πολύ λίγο. Στα εφτά σερί παιχνίδια που έχασε έχει μέσο όρο μόλις 71,7 πόντους ανά αγώνα, ενώ σουτάρει με τραγικά ποσοστά τριών πόντων. Μόλις 29,7%.

Χαμηλό είναι και το ποσοστό στα δίποντα, όπου ο Ολυμπιακός σουτάρει με 54,8%, ενώ τη στιγμή που ο ίδιος σκοράρει περίπου 72 πόντους, η άμυνά του δέχεται 82,4 πόντους κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Οι ερυθρόλευκοι κάνουν 16 λάθη ανά ματς στις εφτά τελευταίες αναμετρήσεις τους και δέχονται 22 πόντους από αυτά τα λάθη, ενώ κατά μέσο όρο ο αντίπαλος δίνει 17,7 ασίστ ανά αγώνα.

Μια εικόνα… κατάρρευσης από την ομάδα του Μπαρτζώκα, η οποία κατρακυλά βαθμολογικά και δεν μπορεί να συνέλθει με τίποτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ