Βεζένκοφ : Η χρονιά ρεκόρ και το… λιμάνι του Σάσα (vids, pic)

Βεζένκοφ : Η χρονιά ρεκόρ και το… λιμάνι του Σάσα (vids, pic)

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικός, αποδεικνύοντας σε όλους πως αποτελεί με διαφορά τον πιο σταθερό παίκτη του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Με τον Βούλγαρο να κάνει χρονιά καριέρας και τους αριθμούς να το επιβεβαιώνουν.

Τι να πει κανείς για τον φετινό Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ πραγματοποιεί την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θυμίζει πλέον το μεγάλο ταλέντο που μας είχε συστηθεί πριν μερικά χρόνια στον Άρη, αναγκάζοντας τη Μπαρτσελόνα να τον κάνει δικό της και να τον βάλει να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την ACB.

Η χρονιά δεν πηγαίνει καλά για τον Ολυμπιακό ο οποίος μόλις σταμάτησε ένα αρνητικό σερί επτά συνεχόμενων ηττών που του έκοψε τις ελπίδες που είχε για να βρεθεί στα play-offs της Euroleague.

Φυσικά όμως όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι μόνο μαύρο, αλλά και άσπρο. Έτσι και στον αθλητισμό. Πάντα κάτι χάνεις και πάντα κάτι κερδίζεις. Είτε είναι μικρό, είτε μεγάλο. Και οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να έχασαν τη σεζόν, όμως κέρδισαν τον 25χρονο παίκτη.

Πλέον ο Βεζένκοφ έχει βρει τον ρόλο που έψαχνε στην ομάδα του Πειραιά και δείχνει να απολαμβάνει την κάθε στιγμή που πατάει στο παρκέ, παίζοντας πιο απελευθερωμένα. Είναι καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι, πιο ώριμος και η σεζόν που κάνει το αποδεικνύει.

Στο χθεσινό (5/3) ματς με τον Ερυθρό Αστέρα αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά ως ο πολυτιμότερος παίκτης για τον Ολυμπιακό. Έχοντας 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 32′ συμμετοχής.

Όμως δεν ήταν μόνο χθες. Είναι η συνολικές του εμφανίσεις φέτος. Το καλύτερο παράδειγμα είναι πως έχει πραγματοποιήσει career high σε έξι από τις εννέα βασικές στατιστικές κατηγορίες!

Συγκεκριμένα, με τον Ερυθρό Αστέρα κατέγραψε την υψηλότερη βαθμολογία που είχε στο σύστημα αξιολόγησης με 26 πόντους, όσους είχε και στον αγώνα με τη Χίμκι.

Ακόμα, στην ήττα από την Εφές στην Τουρκία τον Φεβρουάριο, είχε ρεκόρ σε αμυντικά ριμπάουντ με 7, ενώ τον Γενάρη μάζεψε 10 συνολικά ριμπάουντ απέναντι στην Αρμάνι για το career high του.

Και δεν σταματάει εκεί. Η αναμέτρηση εναντίον της ομάδας του Εργκίν Αταμάν στη γειτονική χώρα έκρυβε άλλα δύο ρεκόρ για τον Σάσα. Αφού είχε 3 κλεψίματα, ενώ έπαιξε τα περισσότερα λεπτά στην καριέρα του στη Euroleague μένοντας για 34′ στο παρκέ.

Για να κλείσουν κάπου εδώ τα ρεκόρ του 25χρονου φόργουορντ απλά θα αναφέρουμε πως με τη Βιλερμπάν, τον Ιανουάριο, «έσβησε» τρεις φορές τα φώτα στους αντιπάλους του. Όντας φυσικά οι περισσότερες στην καριέρα του.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους για όσα προσφέρει ο Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό φέτος. Αυτό κάνει τον Γιώργο Μπαρτζώκα να… τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ξέροντας πως έχει την ευκαιρία του χρόνου να τον πιέσει και να πάει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο.

Ο Σάσα έχει έρθει στον Πειραιά για να μείνει. Επιτέλους μας δείχνει την πραγματική του αξία και όλα αυτά που περίμεναν όσοι τον είχαν παρακολουθήσει να μαγεύει από μικρός στα ελληνικά παρκέ. Στην Μπαρτσελόνα ίσως δεν βρήκε αυτό που έψαχνε.

Το λιμάνι του, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να είναι «ερυθρόλευκο» και στον Ολυμπιακό. Το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά αυτό. Μην ξεχνάμε είναι μόλις 25 ετών και έχει τόσα πολλά να προσφέρει ακόμα. Το ταλέντο ξεχειλίζει. Η σεζόν φέτος είναι σκληρή, αλλά καλή για τον Βεζένκοφ ατομικά.

Συνεπώς, όλα αυτά αν λειτουργήσουν ευεργετικά για τον ίδιο από του χρόνου τότε έχουμε ακόμα να δούμε πάρα πολύ όμορφα πράγματα από τον παίκτη των Πειραιωτών. Ειδικά σε βάθος χρόνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ