Ο Ολυμπιακός στη «μάχη» για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (Vids)

Ο Ολυμπιακός στη «μάχη» για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (Vids)

Η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη για τον Ολυμπιακό, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να αποτελεί έναν από τους παίκτες που αρέσουν στους Πειραιώτες.

Δεν είναι μυστικό. Ο Ολυμπιακός κινείται στη μεταγραφική αγορά, με βλέμμα στην επόμενη σεζόν. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να αλλάξουν τελείως την εικόνα τους. Και αν επενδύσουν από τώρα στους παίκτες που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της νέας ομάδας. Με την απόκτηση ενός σούτινγκ γκαρντ, να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Και με το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ, να αποτελεί ένα από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο) στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα και των Πειραιωτών.

Ο 25χρονος γκαρντ είναι οριστικό ότι αποχωρεί από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και αυτό είναι το πρώτο θετικό. Είναι Ελληνας, άρα αυτομάτως η περίπτωσή του παρουσιάζει διπλό ενδιαφέρον. Και παράλληλα αποτελεί παίκτη που αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει μόνο στα χαρτιά (Χάρισον). Και τον χρειάζεται.

Είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό να αποκτήσει τον Ντόρσεϊ; Οχι. Αλλά ούτε και απίθανο. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν τον τρόπο να τον κάνουν δικό τους. Εχουν χρήματα να του δώσουν. Εχουν χώρο στη βασική πεντάδα τους για να τον «χωρέσουν». Και κυρίως έχουν την υπομονή και τον τρόπο να τον προσεγγίσουν και να αποκτήσουν τον πρώτο λόγο.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Ντόρσεϊ θα κάνει την προσπάθειά του να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του. Αλλά δεν θα περιμένει εσαεί. Εάν βρει κάτι στην Ευρώπη, που να του αρέσει, να τον καλύπτει και να του δίνει την προοπτική που θέλει, θα το πάρει. Και αυτό είναι σαφές. Και έχει ξεκαθαριστεί και από τους εκπροσώπους του.

Ο Ντόρσεϊ θεωρείται ιδανικό supporting cast για τον Σλούκα στην περιφέρεια. Είναι εξαιρετικός σουτέρ, καλός αθλητής, τακτικός αμυντικός και γενικώς κάνει πράγματα που ο Ολυμπιακός τα έχει ανάγκη, εάν θέλει να επιστρέψει στην ελίτ του μπάσκετ.

Ο ίδιος ο Ντόρσεϊ έχει αποκαλύψει ότι πριν δύο χρόνια ο Ολυμπιακός τον ήθελε, αλλά όταν ο ίδιος αποφάσισε να φύγει από το ΝΒΑ, το ρόστερ είχε κλείσει και έτσι κατέληξε στη Μακάμπι. Τώρα, που το ρόστερ της επόμενης σεζόν «δουλεύεται» ήδη, δεν αποκλείεται να υπάρχει τρόπος να γίνει η μεγάλη μεταγραφή. Μια μεταγραφή διόλου εύκολη, καθώς για τον παίκτη είναι δεδομένο ότι θα ενδιαφερθούν κι άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό είναι να εμπλακεί και ο Παναθηναϊκός.

Για την ιστορία, ο Ντόρσεϊ σε αυτά τα δύο χρόνια που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα έχει αξιοπρεπέστατους μέσους όρους. Συγκεκριμένα, σε 55 αγώνες με τη Μακάμπι έχει 10.5 πόντους, με 43.1% στα δίποντα, 38.8% στα τρίποντα, 2.6 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ μέσο όρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ