Το μέλλον του Μήτογλου στον Παναθηναϊκό και ο… Ολυμπιακός!

Το μέλλον του Μήτογλου στον Παναθηναϊκό και ο… Ολυμπιακός!

Ο Ντίνος Μήτογλου φαίνεται ότι θα «ξυπνήσει» τις μνήμες των μεγάλων μαχών μεταξύ των αιωνίων και σε μεταγραφικό επίπεδο. Το συμβόλαιο που λήγει, οι επαφές και το ΝΒΑ.

Ολες οι επιτυχίες των Ελληνικών ομάδων, διαχρονικά, στηρίχθηκαν σε Ελληνες παίκτες. Σε σπουδαίους ξένους, που όμως συνυπήρξαν με κορυφαίους γηγενείς, που έκαναν τη διαφορά και αποτελούσαν πάντα τις «κολόνες», πανηγυρίζοντας σπουδαίες διακρίσεις και τίτλους σε διεθνές επίπεδο. Και σε πολλές περιπτώσεις όντας οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Σπανούλης, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Πρίντεζης, Τσαρτσαρής, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Καλάθης, Παπαπέτρου, Χατζηβρέτας, Ντικούδης, Χατζής. Πάντα οι Ελληνες ήταν οι παίκτες που έκαναν το κάτι παραπάνω. Και καμία ελληνική ομάδα δεν πέτυχε τίποτε, δίχως να έχει ισχυρή «ελληνική βάση».

Στο σήμερα, οι καλοί Ελληνες παίκτες αποτελούν. Πολυτέλεια. Με όσους «ξεπετάγονται» να αποτελούν σημείο προστριβής για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τους δύο «αιωνίους» του ελληνικού αθλητισμού. Που μπορεί να μην κοντράρονται εδώ και δύο χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όλα δείχνουν ότι θα… μονομαχήσουν για (ακόμη) έναν Ελληνα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντίνο Μήτογλου.

Ισως ο καλύτερος και πιο σταθερός «πράσινος» της σεζόν. Μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Και το μέλλον του απασχολεί πολύ κόσμο. Και τον Παναθηναϊκό, που θέλει με κάθε τρόπο να τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Και τον Ολυμπιακό, που θα άνοιγε την αγκαλιά του να τον εντάξει στο δυναμικό του, εάν αυτό είναι εφικτό. Και ομάδες της Ευρωλίγκας, που εκτιμούν δεόντως το ταλέντο και τη μαχητικότητα του 24χρονου (11/06/1996) πάουερ φόργουορντ.

Ο Ολυμπιακός δεν κρύβεται. Θέλει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο του, που ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν του. Δεν θα έλεγε «όχι» στο να «κλέψει» τον Μήτογλου από τον Παναθηναϊκό. Και λογικά θα το κάνει ακόμη πιο ανοιχτά, όταν έρθει η ώρα. Εάν έως το καλοκαίρι οι Πράσινοι δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας τους.

Όπως είναι απολύτως λογικό, στον Παναθηναϊκό ετοιμάζουν την αμυντική τακτική τους. Και ήδη λέγεται ότι έχουν βρει τους πόρους για να διατηρήσουν τον παίκτη στο δυναμικό τους. Ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν ανακατατάξεις στο ρόστερ. Καθώς υπάρχει η άποψη ότι ο Μήτογλου μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να γίνει το απόλυτο σημείο αναφοράς για την ομάδα του Κάτας.

Από την άλλη, δεν είναι μυστικό ότι ο Μήτογλου, ως… κλασικό κολλεγιόπαιδο, που είδε πώς είναι το μπάσκετ στην Αμερική, θα ήθελε να κάνει το μεγάλο βήμα και να βρει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Στον Μαγικό Κόσμο του μπάσκετ. Εκεί όπου δεν μπόρεσε να μπει το 2016, όταν έμεινε undrafted, στο draft εκείνης της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ