Ολυμπιακός : Η εκτόξευση του Βεζένκοφ (vids)

Ολυμπιακός : Η εκτόξευση του Βεζένκοφ (vids)

Η εμφάνιση καριέρας του Σάσα Βεζένκοφ κόντρα στην Άλμπα αποτελεί δήλωση από τον Βούλγαρο φόργουορντ ενόψει και της νέας σεζόν. Ο Ολυμπιακός βγάζει ακόμη έναν ηγέτη στον οποίο θα μπορεί να στηριχθεί τα επόμενα χρόνια.

Αν δεν είναι αυτή η τελευταία σεζόν για Σπανούλη και Πρίντεζη, τότε θα είναι η επόμενη. Το πλήρωμα του χρόνου φτάνει για τους δύο αρχηγούς του Ολυμπιακού και το κενό που θα αφήσουν πίσω τους θα είναι τεράστιο. Ο Κώστας Σλούκας προφανώς θα είναι ο ηγέτης της επόμενης μέρας για τους «ερυθρόλευκους» αλλά δεν αρκεί μόνος του, για μία ομάδα που θέλει να έχει υψηλές βλέψεις στην Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα χρειαστεί και άλλους πρωταγωνιστές προκειμένου να δημιουργήσει την ομάδα που θέλει να δει ο κόσμος του συλλόγου και το βράδυ της Πέμπτης στο Βερολίνο, φαίνεται πως βρήκε σίγουρα έναν ακόμη. Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν εμφανίστηκε για πρώτη φορά κόντρα στην Άλμπα. Με την εμφάνισή του όμως απέναντι στους Γερμανούς και με την γενικότερα ανοδική του πορεία το τελευταίο διάστημα, «φωνάζει» πως είναι εδώ και είναι έτοιμος να βγει μπροστά για τον Ολυμπιακό.

Ο Βούλγαρος άσος πραγματοποίησε την εμφάνιση της ζωής του -μέχρι την επόμενη- αφού στα 26 λεπτά που έμεινε στο παρκέ πέτυχε 31 πόντους (6/7 τρίποντα) διαλύοντας το προηγούμενο προσωπικό του ρεκόρ που ήταν οι 20 πόντοι κόντρα στην Άλμπα. Παράλληλα μάζεψε 10 ριμπάουντ με το 41 στο ranking να είναι το καλύτερο που είχε ποτέ στη διοργάνωση. Το κυριότερο; Έδειξε πως έχει κρύο αίμα.

Τόσο στο μεγάλο σουτ για το 82-78 στο φινάλε μετά την πάσα του Σλούκα αλλά και σε άλλες στιγμές του ματς που χρειάστηκε να πετύχει κάποια καθοριστικά σουτ και να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή μέσα στο ματς. Πέρα από την επίθεση η συμβολή του ήταν εξίσου σημαντική και στην άμυνα με τη δύναμη και την ενέργειά του.

Φέτος ο Βεζένκοφ έχει καταγράψει στην Euroleague 10,4 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 1 ασίστ μέσο όρο με 44,8% στα δίποντα, 42,9% στα τρίποντα και 89,5% στις βολές (πέρσι είχε 7,1 πόντους μ.ο., με 62,5% στα δίποντα, 45,9% στα τρίποντα, 80,8% στις βολές). Νούμερα που αν μη τί άλλο φανερώνουν και έναν αξιόπιστο σουτέρ στον οποίο μπορεί να βασιστεί και να επενδύσει ο Ολυμπιακός.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ αποτελεί τον παίκτη με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο ρόστερ της ομάδας αφού από παίκτης ροτέισον που ξεκίνησε τη σεζόν έχει εξελιχθεί πλέον σε βασικότατο γρανάζι (14 λεπτά μ.ο συμμετοχής πέρσι, 23 λεπτά φέτος) για τον Γιώργο Μπαρτζώκα κάτι φυσικά που είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του ίδιου του αθλητή. Τίποτα εξάλλου δεν χαρίζεται.

Η υπόθεση οκτάδα έχει ουσιαστικά τελειώσει για τους Πειραιώτες φέτος, ωστόσο αν κάτι μπορούν να κρατήσουν από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αυτό είναι σίγουρα ο Βεζένκοφ που δύναται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό την επόμενης μέρας. Γι’ αυτό άλλωστε το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έσπευσε να τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ