Τα δύο ελληνικά «λαβράκια» και ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα (vids)

Τα δύο ελληνικά «λαβράκια» και ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα (vids)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του «σκανάρουν» την αγορά και ψάχνουν για... λαβράκια. Ποιοι είναι οι δύο παίκτες που έχουν ξεχωρίσει από τη φετινή Basket League και ενδεχομένως να απασχολήσουν το καλοκαίρι τους Πειραιώτες.

Τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν καταστρώνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον Ελληνα τεχνικό να έχει εντοπίσει τις αδυναμίες που έχει το ρόστερ του Ολυμπιακού και να ψάχνει παίκτες που έχουν την ποιότητα για να ανεβάσουν επίπεδο τους Πειραιώτες και να τους κάνουν ανταγωνιστικούς.

Παράλληλα, o προπονητής του Ολυμπιακού και οι συνεργάτες του σκανάρουν την ελληνική αγορά για παίκτες που είναι μικροί σε ηλικία, αλλά έχουν όλα τα φόντα για να κάνουν μεγάλη καριέρα και να σταθούν στο κορυφαίο επίπεδο. Τους νέους… Σλούκα, Παπανικολάου και Πρίντεζη. Παίκτες που ήρθαν στο μεγάλο λιμάνι μικροί σε ηλικία και κατάφεραν να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές.

Η ομάδα του μεγάλου έχει ήδη στο ρόστερ της ταλέντα στα οποία πιστεύουν πολύ στον Πειραιά, όπως είναι οι Νικολαΐδης, Κολοβερός και Χρηστιδης, που παίρνουν εμπειρίες από τις προπονήσεις δίπλα σε σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως είναι ο Βασίλης Σπανούλης.

Τρεις παίκτες που θεωρούνται από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και έχουν όλο το μέλλον του μπροστά τους. Ωστόσο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν σταματάει να ψάχνει για ευκαιρίες. Για… λαβράκια. Παίκτες όπως είναι χωρίς αμφιβολία οι Νίκος Ρογκαβόπουλος και Νίκος Χουγκάζ.

Ο πρώτος είναι 19 ετών, έχει ύψος 2.02 και αγωνίζεται στην ΑΕΚ ως σμολ φόργουορντ. Ο δεύτερος παίζει στον Ιωνικό, έχει ύψος 2.08, είναι 20 ετών και αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ, αλλά μπορεί να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα και του ως σμολ φόργουορντ.

Δύο παίκτες, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει σε μπασκετικές οικογένειες και είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος από κορυφαίες μορφές του ελληνικού μπάσκετ, όπως είναι ο Νίκος Ρογκαβόπουλος (ίδιο όνομα με τον γιο του) και φυσικά ο Κρις Χουγκάζ.

Ο Ρογκαβόπουλος το 2016, όταν αγωνιζόταν στον Δούκα, είχε βρεθεί μια… ανάσα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί είχαν ξεχωρίσει το ταλέντο του και του είχαν στρώσει στα πόδια του κόκκινο χαλί για να τον πείσουν να πει το πολυπόθητο «ναι». Ο 15χρονος τότε Νίκος, όμως, προτίμησε να παραμείνει στην Ελλάδα. Λίγο αργότερα πήγε στην ΑΕΚ και τα τελευταία χρόνια παίρνει ευκαιρίες.

Πέρσι έκανε τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό μπάσκετ και έπαιξε σε  9 παιχνίδια, έχοντας μέσο όρο 2.11 πόντους με 75% στο δίποντο, αλλά και 1.6 ριμπάουντ. Φέτος, ο Ρογκαβόπουλος έχει πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Εχει παίξει σε 17 ματς και έχει μέσο όρο 4.6 πόντους, με 2.2 ριμπάουντ ανά ματς.

Οσα βιώνει στην ΑΕΚ, όμως, φαίνεται πως δεν τον γεμίζουν και σήμερα έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας. Ο νεαρός φόργουορντ αρνήθηκε να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα, δείχνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι θέλει να φύγει από την Ενωση.

Ο Νίκος Χουγκάζ έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ με τις ομάδες νέων του Περιστερίου και τη σεζόν 2018/2019 έπαιξε τα πρώτα του παιχνίδια στην Basket League με τον Πανιώνιο. Τη σεζόν 2019/2020 αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να μετακομίσει μόνιμα στις ΗΠΑ για να παίξει στο κολέγιο του Νορθγουέστερν Στέιτ.

Μια εμπειρία που τον βοήθησε να εξελιχθεί και να γυρίσει στην Ελλάδα, πολύ καλύτερος από ότι έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Με το κολέγιο του Νορθγουέστερν Στέιτ είχε 9.2 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ κατά μέσο όρο. Τον περασμένο Αύγουστο ο Νίκος επέστρεψε στην Ελλάδα αγωνίζεται με τη φανέλα του Ιωνικού. Εχει παίξει σε 19 παιχνίδια και έχει μέσο όρο 10.7 πόντους με 43.6% στο δίποντο, 40.3% στο τρίποντο και 74.6% στις βολές, ενώ παράλληλα εχει και 6.4 ριμπάουντ ανά ματς.

Είναι από τους πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ιωνικού και μαθαίνει πολλά δίπλα στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος είναι πολύ έμπειρος και έχει φάει με το… κουτάλι τα παρκέ. Δύο παίκτες με ταλέντο και φόντα για να κάνουν μεγάλη καριέρα. Δύο παίκτες – λαβράκια, με τον Ολυμπιακό και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παρακολουθούν την εξέλιξή τους και ίσως το καλοκαίρι να υπάρξουν εξελίξεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ