Οι λόγοι που ο Ζαν Σαρλ θα μείνει στον Ολυμπιακό (Vids)

Οι λόγοι που ο Ζαν Σαρλ θα μείνει στον Ολυμπιακό (Vids)

Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει και to10.gr αναλύει τους λόγους που ο Λίβιο Ζαν-Σαρλ βρίσκεται κανονικά στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπορεί η φετινή σεζόν να μην έχει ολοκληρωθεί και να απομένουν ακόμη δυο παιχνίδια για τον Ολυμπιακό, όμως το μυαλό όλων στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο βρίσκεται ήδη στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Το 2020-21 είναι μια πολύ περίεργη σεζόν για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα με αποτέλεσμα το φινάλε της να είναι άδοξο και ουσιαστικά να ολοκληρωθεί πρόωρα η σεζόν. Ο Έλληνας τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του για του χρόνου, αφού είναι δεδομένο πως θα βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας.

Οι αλλαγές θα είναι πολλές στον Ολυμπιακό, αρκετοί θα αποχωρήσουν, ενώ είναι σημαντικό και το τι θα γίνει με τις δυο «σημαίες» του συλλόγου, Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. Ο Μπαρτζώκας θέλει να μείνουν, ενώ πριν μερικές μέρες προχώρησε και σε αποκαλύψεις σχετικά με τους ξένους που θα βρίσκονται και του χρόνου στο λιμάνι. Ο Έλληνας τεχνικός μετά το ματς με τη Φενέρ ξεκαθάρισε ότι οι τρεις από τους έξι ξένους θα είναι σίγουρα στο ρόστερ και όπως καταλαβαίνει κανείς από τα συμφραζόμενα τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα.

Ο Σακίελ ΜακΚίσικ θα είναι δεδομένα, αφού ανανέωσε πριν ένα μήνα, ο Χασάν Μάρτιν είναι ο δεύτερος αφού έχει κανονικά συμβόλαιο και υπάρχει ικανοποίηση από τη συνεισφορά του, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Λίβιο Ζαν-Σαρλ που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο τρίτος ξένος που θα παραμείνει. To10.gr λοιπόν, που είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του Μπαρτζώκα, παρουσιάζει τους λόγους που ο Έλληνας τεχνικός θέλει να κρατήσει τον 28χρονο φόργουορντ.

Ο παίκτης των «ειδικών αποστολών»

Ο Ζαν Σαρλ μπορεί στο ξεκίνημα να είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και να μην έπειθε, όμως με το πέρασμα του χρόνου και παιχνίδι με το παιχνίδι βρήκε ρυθμό και προσέφερε πολλές λύσεις. Είναι μάλιστα ο παίκτης που χρησιμοποιεί ο Μπαρτζώκας σε ειδικές αποστολές, αφού λόγω της αδυναμίας που είχε η ομάδα στη θέση «5» έχει βρεθεί σε αρκετά ματς να μαρκάρει τον αντίπαλο ψηλό. Έχει βγάλει εις πέρας αποστολές με παίκτες όπως ο Ταβάρες, αλλά και ο Χάινς που είναι στα κυβικά του. Παράλληλα, όμως είναι ο αμυντικός που θα ήθελε κάθε προπονητής στην ομάδα του, αφού στη θέση «4» είναι ο μοναδικός που μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο σε δυνατότερα και ψηλότερα κορμιά, αλλά και γρηγορότερους παίκτες λόγω των ποδιών του, αλλά και της αλτικότητας που διαθέτει.

«Οικονομικός» και… πληθωρικός στο παρκέ

Ο πρώην παίκτης της Βιλερμπάν απέδειξε τη φετινή σεζόν πως είναι ένας παίκτης συνόλου, που δεν εκβιάζει προσπάθειες, αφού έχει πάρει 12 σουτ μόλις σε ένα παιχνίδι (αυτό με την ΤΣΣΚΑ στο πρώτο γύρο). Ο Ζαν Σαρλ ξέρει πως να κινηθεί, ξέρει πως και πότε να σουτάρει και γενικότερα αποτελεί έναν πολύ οικονομικό παίκτη στο παρκέ. Κάτι που είναι στα συν για τον Μπαρτζώκα. Τα ποσοστά του είναι εξαιρετικά είτε σε προσπάθειες δυο ή τριών πόντων, ενώ όταν έχει πάνω από 7-8 προσπάθειες σε ματς είναι επειδή έχει βρει ρυθμό.

Όμως βλέποντας κανείς τα στατιστικά του βλέπει και έναν πληθωρικό παίκτη που μπορεί σε ένα ματς να προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Άμυνα, επίθεση, ριμπάουντ, μπλοκ, κλεψίματα, αλλά και πόντους, ενώ είναι από τους λίγους ξένους που τα τελευταία χρόνια παίζει με ψυχή. Κάτι που ο Ολυμπιακός είχε να δει πολλά χρόνια από παίκτη που δεν είναι Έλληνας.

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους

Ο Ζαν Σαρλ αγωνίζεται μέσο όρο 17.31 λεπτά στην Euroleague, έχοντας 6.6 πόντους και 3.1 ριμπάουντ στα 28 παιχνίδια που έχει παίξει. Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε πέτυχε 16 πόντους, που είναι και το ρεκόρ του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε φόρμα. Τα καλύτερα παιχνίδια του με τα χρώματα των Πειραιωτών ήταν με Αλμπα, Βαλένθια, Φενερμπαχτσέ (3 φορές) και με την Μπασκόνια.

Παράλληλα, ο Γάλλος έχει 66.7% ποσοστό στα δίποντα (68/102), 29% στα τρίποντα (9/31) και 87,5% στις βολές (21/24). Πολύ καλός είναι και στον τομέα των ριμπάουντ, έχοντας κατεβάσει συνολικά 87 στη φετινή σεζόν. Από αυτά τα 39 ήταν επιθετικά και τα 48 αμυντικά. Εχει 15 ασίστ και 17 κλεψίματα, ενώ σε κάνει παιχνίδι κερδίζει 2.1 φάουλ από τους αντιπάλους του.

Ο Ζαν Σαρλ με λίγα λόγια προσφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ενώ διαφέρει από τους Πρίντεζη και Βεζένκοφ κάτι που αρέσει στον Μπαρτζώκα, αφού ανάλογα το παιχνίδι και τον αντίπαλο μπορεί να προσαρμόσει όπως θέλει την ομάδα και τα πλάνα του.

Ο χαρακτήρας και το συμβόλαιο του

Ο Ζαν Σαρλ είναι ένας παίκτης που δουλεύει πολύ και που δεν προσφέρει πολλά στο παρκέ. Εκτός από αυτό όμως είναι και ένας αδαμάντινος χαρακτήρας. Από αυτούς που είχαν περάσει κατά το παρελθόν από τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια και άλλαξαν την ιστορία του συλλόγου. Αυτό λοιπόν παίζει έναν επιπλέον ρόλο, αφού έχει κερδίσει όλους τους συμπαίκτες του και αποτελεί παράδειγμα για τους ξένους που έρχονται στον Ολυμπιακό με τη συμπεριφορά του.

Πέρα όμως από αυτό έχει και ένα συμβόλαιο που είναι στα μέτρα των Πειραιωτών και που αν αφήσουν, δύσκολα θα βρουν παίκτη με ανάλογα χαρακτηριστικά. Ο Γάλλος φόργουορντ αμείβεται περίπου με 500.000 ευρώ τον χρόνο και με βάση αυτά που προσφέρει αναμφίβολα έχει χώρο και ρόλο στους Πειραιώτες. Ο ίδιος ο παίκτης μάλιστα θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα, αφού είναι ικανοποιημένος τόσο με τον σύλλογο όσο και με τη ζωή στην Αθήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ