Ο ψηλός που τσεκάρει ο Μπαρτζώκας για τον «Νέο Ολυμπιακό» (Vids)

Ο ψηλός που τσεκάρει ο Μπαρτζώκας για τον «Νέο Ολυμπιακό» (Vids)

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει έτοιμη τη λίστα του και το όνομα που έχει «κυκλώσει» για τη γραμμή των ψηλών είναι αυτό του Τζοκ Λαντέιλ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε και επίσημα τη φετινή σεζόν χθες το βράδυ επικρατώντας στο ΣΕΦ της Χίμκι για την 34η αγωνιστική και πλέον έχει άπλετο χρόνο να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι απέτυχαν στη φετινή Euroleague, για αυτό άλλωστε και ολοκλήρωσαν πρόωρα τις υποχρεώσεις τους και πλέον όλο το βάρος έχει πέσει στον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, με στόχο τη βελτίωση και την είσοδο τουλάχιστον στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του έχουν καταρτίσει ένα συγκεκριμένο πλάνο που θα πορευτούν για την ενίσχυση της ομάδας, ενώ όπως είναι λογικό πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι θα γίνει τόσο με τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και με τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Έλληνας τεχνικός βέβαια έχει «σκανάρει» ήδη την αγορά και έχει έτοιμη τη λίστα του, έχοντας ξεχωρίσει ένα συγκεκριμένο όνομα για τη γραμμή των ψηλών.

Ο λόγος για τον Τζοκ Λαντέιλ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Ζαλγκίρις με επιτυχία και φέτος ανήκει στην Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ στην Αυστραλία. Πρόκειται για έναν παίκτη που ταιριάζει στα «θέλω» του Μπαρτζώκα, ενώ θα «κολλήσει ιδανικά με τους Ζαν-Σαρλ, Βεζένκοφ, Πρίντεζη και Μάρτιν. Ο Αυστραλός διεθνής έχει ύψος 2.11μ., είναι 25 ετών και μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο «4» όσο και στο «5». Ουσιαστικά σέντερ θεωρείται, αλλά λόγω της ικανότητας του στην ταχύτητα (έχει γρήγορα πόδια για το ύψος του), αλλά και στο σουτ, μπορεί σε διάφορα σχήματα να κατέβει ακόμη και στο «4».

Είναι βασικός μέλος της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας εδώ και τρία χρόνια, ενώ ήταν και από τους καλύτερους παίκτες στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα, όπου τα «καγκουρό» είχαν εξαιρετική πορεία. Την περσινή σεζόν ο Λαντέιλ στη Ζαλγκίρις είχε μέσο όρο 11 πόντους και 4,3 ριμπάουντ στη Euroleague, αλλά το καλοκαίρι ήθελε να ψάξει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Η αναμονή του δεν δικαιώθηκε και ο Λαντέιλ βρέθηκε στην Αυστραλία με ένα πολύ καλό συμβόλαιο.

Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και δεδομένα θα κοιτάξει πάλι την τύχη του στο ΝΒΑ, όμως ο Ολυμπιακός είναι «ζεστός» για να τον κάνει δικό του. Το συμβόλαιο του δεν είναι απαγορευτικό για τους ερυθρόλευκους, αφού είναι μια περίπτωση που θα κοστίσει κάτι ανάμεσα σε 600-800.000 ευρώ, ενώ είναι ακριβώς ο παίκτης που ψάχνει ο Μπαρτζώκας, αφού έχει και τα φυσικά προσόντα, αλλά και το μπασκετικό iq για να προσφέρει όσα ζητάει στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν ο Αυστραλός ψηλός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ