Κίνηση… βόμβα στη Euroleague: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και πέντε ακόμα κατά Μπερτομέου

Κίνηση… βόμβα στη Euroleague: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και πέντε ακόμα κατά Μπερτομέου

Ο Τζόρντι Μπερτομέου στήνεται στον... τοίχο από κολοσσούς του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μετά από μυστική συνάντηση που έγινε στην Αθήνα και έλαβαν μέρος Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Εφές, Μιλάνο και Ζαλγκίρις.

Η δομή της Euroleague, οι χειρισμοί και οι αποφάσεις του Μπερτομέου και τα ελάχιστα έσοδα των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση έχουν βάλει εδώ και καιρό τον ισχυρό άνδρα της διοργανώτριας αρχής στο… στόχαστρο αρκετών συλλόγων, ωστόσο πλέον η κατάσταση φαίνεται να έχει σοβαρέψει περισσότερο από ποτέ. Και οι μέρες που έρχονται αναμένονται πολύ κρίσιμες.

Για πρώτη φορά από τότε που θεσπίστηκε η Euroleague υπήρξε μυστική συηνάντηση εφτά ομάδων και μάλιστα πολύ μεγάλων brands της Ευρώπης, ανάμεσα στις οποίες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Μάλιστα η συνάντηση έγινε στην Αθήνα και σε αυτή έλαβαν μέρος οι ισχυροί άνδρες των συλλόγων.

Εκτός των ελληνκών ομάδων, στην Αθήνα βρέθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα εκπρόσωποι των Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αναντολού Εφές και Αρμάνι Μιλάνο. Ισχυροί άνθρωποι, που βάζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να στηρίζουν τις ομάδες τους, άρα και το προϊόν που λέγεται Euroleague. Αλλά που συμφωνού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η λειτουργία της διοργάνωσης.

Και μόνο το γεγονός πως σε αυτή τη συνάντηση βρέθηκαν μεγαλομέτοχοι, ιδιοκτήτες και πρόεδροι των ομάδων αρκεί για να καταλάβει κάποιος τη σοβαρότητα της κουβέντας και το που μπορεί αυτή να καταλήξει. Αλλά και τη δύσκολη θέση που είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ο Τζόρντι Μπερτομέου πολύ σύντομα.

Διότι καλό είναι το… διαπραγματευτικό ατού που έχει στα χέρια του ο Ισπανός και λέει πως μια ομάδα πρέπει να πληρώσει ρήτρα 10 εκατομμυρίων αν θέλει να φύγει από τη Euroleague, αλλά αν υπάρξει βούληση από 7 κολοσσούς του ευρωπαϊκού μπάσκετ ταυτόχρονα για αλλαγές ή μια… απειλή για αποχώρηση, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Και αυτή η συνάντηση δείχνει πως τούτη την ώρα υπάρχει η επιθυμία από σπουδαίες και ιστορικές ομάδες να αλλάξουν τα δεδομένα στον μπασκετικό ευρωπαϊκό χάρτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ