ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 93-86 : Φινάλε στο… μαρτύριο

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 93-86 : Φινάλε στο… μαρτύριο

Φινάλε για τον Παναθηναϊκό στη χειρότερη σεζόν στην ιστορία του στη Euroleague. Οι πράσινοι ηττήθηκαν και στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 93-86 και έκλεισαν τη χρονιά μόλις με 11 νίκες, έναντι 23 χαμένων αγώνων.

Το… ματρύριο για τον Παναθηναϊκό τελείωσε με μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στη Μόσχα. Το «τριφύλλι» ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 93-86 και ολοκλήρωσε τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία του στην Euroleague.

Οι πράσινοι ήταν αρκετά καλοί επιθετικά, όμως η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη εκμεταλλεύτηκε με σχετική ευκολία την κακή αμυντική τους λειτουργία και έφτασε στην 24η νίκη της, κλείνοντας τη σεζόν με 24-10 και τερματίζοντας στη 2η θέση.

Ενώ, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη χρονιά με 11 νίκες, έναντι 23 χαμένων αγώνων, τερματίζοντας στην 16η θέση.

Ο Ίφε Λούντμπεργκ (19π., 5ασ.) ήταν πρώτος σκόρερ και κορυφαίος για την ΤΣΣΚΑ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου (15π.), με τους Σέλβιν Μακ (12π., 7ασ.) και Ντίνο Μήτογλου (12π., 4ρ.) να είναι αρκετά καλοί.

Δείτε τα στατιστικά του παιχνιδιού ΕΔΩ

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με επιθετική διάθεση και στα πρώτα λεπτά πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ. Ωστόσο, μετά ο Φόιγκτμαν πήρε… φωτιά και έκανε το 27-19 με 11 δικούς τους διαδοχικούς πόντους, σκορ με το οποίο τελείωσε η πρώτη περίοδος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» μπήκε αρκετά καλά και με… μπροστάρη τον Νέντοβιτς δεν άφηνε την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να ξεφύγει για ένα μεγάλο διάστημα, ώσπου πήραν μπρος οι γηπεδούχοι και έφτασαν τη διαφορά στο +16 (49-33), όμως χάρη σε ένα 0-6 σερί οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια στο -10 (49-39).

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμη καλύτερος επιθετικά, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει στο σκορ λόγω της κακής αμυντικής του λειρουργίας, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 74-61 υπέρω των Ρώσων, που διαητρούσαν με σχετική άνεση το προβάδισμα τους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, αλλά και της… κανονικής διάρκειας της Euroleague, οι «πράσινοι» με μεγάλη ευστοχία τριπόντων και με πρωταγωνιστή τον Παπαπέτρου μπόρεσαν να επιστρέψουν στο ματς (91-86), όμως ένα λάθος γύρισμα του Μήτογλου και το δίποντο του Λούντμπεργκ διαμόρφωσαν το τελικό 93-86.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 49-39, 74-61, 93-86

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ