Τι σημαίνει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για Λόιντ και Λαντέιλ… (Vids)

Τι σημαίνει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για Λόιντ και Λαντέιλ… (Vids)

To10.gr παρουσιάζει τους λόγους που o Μπαρτζώκας θέλει διακαώς τους Λόιντ και Λαντέιλ, αναλύει τι παραπάνω θα φέρουν στο παρκέ και τους συγκρίνει με Χάρισον, Τζένκινς και Έλις.

O Ολυμπιακός ολοκλήρωσε πολύ νωρίς τη φετινή σεζόν, χωρίς να καταφέρει να πετύχει τον στόχο του, αφού έμεινε εκτός οκτάδας της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι πλέον έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό του για τη νέα σεζόν, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προχωράει σιγά σιγά στις απαραίτητες κινήσεις, τόσο ώστε να αδειάσει το ρόστερ, αλλά και για να ενισχυθεί προκειμένου ο Ολυμπιακός να είναι πιο ανταγωνιστικός την επόμενη χρονιά.

Το πλάνο του Έλληνα τεχνικού είναι συγκεκριμένο και περιλαμβάνει τους 3 από τους 6 ξένους που είχε το φετινό ρόστερ, αλλά και τους περισσότερους Έλληνες, με το μεγάλο ερωτηματικό να παραμένει ο Βασίλης Σπανούλης. Εφόσον, ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποφασίσει να συνεχίσει για ακόμη μια σεζόν η λογική λέει πως θα υπάρξει συμφωνία και θα ολοκληρώσει την καριέρα του με την ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο καμία.

Ενόσω όμως το μέλλον του Σπανούλη, αλλά και του Γιώργου Πρίντεζη δεν έχει ξεκαθαρίσει, ο Ολυμπιακός υλοποιεί τον σχεδιασμό του, καθώς φέρεται να έχει καταθέσει ήδη επίσημες προτάσεις σε δυο παίκτες που ο Μπαρτζώκας θέλει πολύ στο λιμάνι. Ο λόγος φυσικά για τον εκρηκτικό γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα, Τζόρνταν Λόιντ και τον θηριώδη ψηλό, Τζοκ Λαντέιλ. Και στις δυο περιπτώσεις δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση τους, με τους ερυθρόλευκους να περιμένουν ουσιαστικά την απάντηση μόνο του Αυστραλού.

Ο Λόιντ και ο Λαντέιλ πραγματοποίησαν φοβερές σεζόν σε Euroleague και Αυστραλία αντίστοιχα, είναι οι πρώτες επιλογές του Μπαρτζώκα και θέλει διακαώς να επιτευχθούν συμφωνίες για να ξεκινήσει το μεταγραφικό του πλάνο με τον καλύτερο τρόπο. To10.gr παρουσιάζει τους λόγους που ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε αυτούς τους δυο παίκτες, αναλύει τι παραπάνω θα φέρουν στο παρκέ και τους συγκρίνει με τους παίκτες που πρόκειται να αντικαταστήσουν, εφόσον φυσικά αποκτηθούν.

Ο «μπομπέρ» Λόιντ και οι Χάρισον και Τζένκινς

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κρατήσει στο ρόστερ του για τη νέα σεζόν τους ΜακΚίσικ, Ζαν-Σαρλ και Μάρτιν απο τους ξένους. Αυτό σημαίνει πως οι Χάρισον και Έλις θα αποτελέσουν παρελθόν, ενώ κάτι ανάλογο έχει συμβεί ήδη με τον Τζένκινς. Ο Λόιντ σε περίπτωση που θα αποκτηθεί θα φέρει έναν άλλο αέρα στο επιθετικό κομμάτι, αφού πρόκειται για έναν πολύ χαρισματικό σκόρερ και έναν από τους καλύτερους γκαρντ της Euroleague τη φετινή σεζόν. Ο Μπαρτζώκας βλέπει στο πρόσωπο του τον Αντι-Χάρισον, αφού ο Αμερικανός πέρσι αποκτήθηκε ως σκόρερ, ασχέτως αν απογοήτευσε μέσα στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός με ενδεχόμενη απόκτηση του Λόιντ θα έχει στο ρόστερ του έναν παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του, έναν scoring γκαρντ, που είναι εξαιρετικός σουτέρ αλλά και στο ένας με έναν. Με λίγα λόγια θα αποκτήσει μια επιθετική μηχανή, έναν ακόμη πόλο στην επίθεση, ενώ αν μείνει και ο Σπανούλης η περιφέρεια του Ολυμπιακού θα έχει τρία γκαρντ που μπορούν και να πασάρουν αλλά και να σκοράρουν.

Ο Λόιντ στη φετινή διοργάνωση είχε 17.3 πόντους, 51.9% στα δίποντα, 31.1% στα τρίποντα και 90.6% στις βολές, ενώ μοίραζε κατά μέσο όρο 3,2 ασίστ. Για να καταλάβει κανείς την αναβάθμιση στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, αρκεί να δει κανείς τα στατιστικά του Χάρισον, αλλά και του Τζένκινς. Ο Χάρισον είχε σε 27 ματς φέτος 6,5 πόντους, 41% στα διποντα, 26,6 στα τρίποντα, 80,7% στις βολές και είχε μόλις 1,1 ασίστ, ενώ ο Τζένκινς είχε σε 34 ματς 2,9 πόντους, με 67% στα δίποντα, 42,5% στα τρίποντα και 66% στις βολές. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως ο Λόιντ καλύπτει στατιστικά και τους δυο παίκτες στο επιθετικό κομμάτι και μάλιστα κατά πολύ, ενώ μπορεί να είναι χρήσιμος και στο αμυντικό κομμάτι, αφού πιέζει στην μπάλα και έχει καλό κορμί για γκαρντ.

Τζοκ Λαντέιλ: Η αναβάθμιση στους ψηλούς και η σύγκριση με τον Έλις

Ο Τζοκ Λαντέιλ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ψηλού, αφού εκτός από τα φυσικά προσόντα, διαθέτει και πολύ καλό σουτ και γενικότερα έχει μπασκετικό iq, κάτι που απαιτεί πλέον το μπάσκετ από τους ψηλούς. Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατέθεσε επίσημη πρόταση για τον Αυστραλό διεθνή, ο οποίος αναμένεται να καλύψει σε πρώτη φάση το κενό του Οκτάβιους Έλις. Ο Λαντέιλ εμφανίζεται να έχει μείνει ικανοποιημένος από την πρόταση που δέχθηκε (περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ για δυό χρόνια), ωστόσο ζήτησε διάστημα δυο εβδομάδων για να δώσει την απάντηση του, αφού προτεραιότητά του είναι το ΝΒΑ κι όχι η Euroleague.

Ο 25χρονος σέντερ έπαιξε στην Euroleague τη σεζόν 2019-20 μετρώντας 25 αγώνες με την Ζαλγκίρις με μ.ο. 11 πόντους με 64.6% στα δίποντα και 30.2% στα τρίποντα, 4.4 ριμπάουντ, μία ασίστ και 1.2 λάθη. Εκείνη τη σεζόν αποχώρησε νωρίτερα από το Κάουνας, ψάχνοντας –αποτυχημένα- συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Έτσι, κατέληξε στο πρωτάθλημα της πατρίδας του και στην Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ (είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας 16.5 πόντους έχοντας 38% στα τρίποντα, 8.2 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1.7 κοψίματα).

Η περίπτωση του είναι ιδανική στα πλάνα του Μπαρτζώκα, αφού έχει τόσο την εμπειρία της Euroleague από την περσινή του παρουσία στην Ζαλγκίρις, ενώ είναι και διαφορετικού στιλ παίκτης από τον Έλις, που αντικειμενικά ήταν πιο soft. Ο Αυστραλός «τρομάζει» κάτω από τις δυο μπασκέτες, ενώ είναι rim protector και παίκτης που αντέχει το μπασκετικό «ξύλο». Μοιάζει ιδανικός στο μυαλό του Μπαρτζώκα, αφού διαφέρει και από τον Χασάν Μάρτιν που θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στο λιμάνι και έτσι θα μπορούν να αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.

Εκτός όμως από τα όσα θα προσφέρει στο πίσω μέρος του παρκέ, στην επίθεση ο Λαντέιλ μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία και στο «4», διαθέτει για το ύψος του αρκετά γρήγορα πόδια, ενώ είναι και πολύ καλός σουτέρ, κάτι που έλειψε από τον Ολυμπιακό φέτος, όπου μόνο ο Βεζένκοφ ήταν συνεπής από τους ψηλούς. Οι αριθμοί του τόσο με τη φανέλα της Ζαλγκίρις, αλλά και στην Αυστραλία μιλούν από μόνοι τους, ενώ αποτελεί και βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας των καγκουρό. Ο Λαντέιλ (2.11) σωματικά δεν διαφέρει με τον Έλις (2.08), όμως προσφέρει μέσα στο παρκέ πολύ περισσότερα. Ενδεικτικά η σύγκριση των δυο δείχνει τι παραπάνω θα κερδίσει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του από έναν παίκτη που μπορεί να παίξει καλά και το pick and roll αλλά και το pick and pop και να σουτάρει. Ο Έλις φέτος σε 33 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε 5.9 πόντους μέσο όρο, 72% στα δίποντα, 79.2% στις βολές και 4,1 ριμπάουντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ