«Σκότωσε» τη Μπάγερν με φοβερό buzzer beater ο ΛεΝτέι (79-78)

«Σκότωσε» τη Μπάγερν με φοβερό buzzer beater ο ΛεΝτέι (79-78)

Σε μια απίστευτη ματσάρα, η Αρμάνι Μιλανο έκανε μια τρομερή ανατροπή απέναντι στη Μπάγερν και με buzzer beater του Ζακ ΛεΝτέι επικράτησε με σκορ 79-78 κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Σε μια απίστευτη ματσάρα, η Αρμάνι Μιλανο έκανε μια τρομερή ανατροπή απέναντι στη Μπάγερν και με buzzer beater του Ζακ ΛεΝτέι επικράτησε με σκορ 79-78 κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Το παιχνίδι ήταν απίστευτο από την αρχή έως το τέλος, με τους Βαυαρούς να έχουν το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το ματς, και τους Ιταλούς να πραγματοποιούν μια αδιανόητη ανατροπή στην τελευταία περίοδο κάνοντας το 1-0 στη σειρά και παίρνοντας το πάνω χέρι για τα play-off της Euroleague.

OΤζέιμς Γκιστ έδειξε να δίνει τη νίκη στην Μπάγερν με 2/2 βολές στα 0.7» για το τέλος, αυτός που είπε την τελευταία λέξη όμως ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι για την Αρμάνι Μιλάνο. Ο πρώην ψηλός του Ολυμπιακού σκόραρε στην εκπνοή με άλεϊ ουπ και χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Κορυφαίος για το σύνολο του Έτορε Μεσίνα ήταν φυσικά ο ΛεΝτέι με 17 πόντους, ενώ άξιοι συμπαραστάτες ήταν οι Σέρχι Ροντρίγκεθ και Κέβιν Πάντερ με 13 και 11 αντίστοιχα. Όσον αφορά την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Ντένις Σίλι με 23 πόντους και οι Μπόλντγουιν, Τζόνσον με 10 έκαστος.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν κοντά στο σκορ, χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει. Όλα άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο όπου η Μπάγερν ανέβασε ρυθμούς και παίζοντας πολύ καλή άμυνα, μπόρεσε να «κλειδώσει» την Αρμάνι. Παράλληλα επιθετικά είχε τις σωστές επιλογές, με αποτέλεσμα να τρέξει ένα επιμέρους 26-11, το οποίο την έστειλε μπροστά στα αποδυτήρια με σκορ 27-44.

Για δεύτερη φορά μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν λυσσασμένα, σε μια προσπάθεια να κάνουν εν τέλει την ανατροπή. Η πίεση στην μπάλα αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, οι ψηλοί (με πρώτο τον Ζακ ΛεΝτέι) κέρδισαν μάχες κοντά στο καλάθι κι έτσι η Αρμάνι Μιλάνο έφτασε σε απόσταση βολής (65-67) στο 35ο λεπτό του αγώνα, δείχνοντας έτοιμη για όλα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν προς στιγμήν, πήγαν ξανά στο +6 (67-73 το 37′), ήταν εμφανές όμως πως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι.

Με τον Ζακ ΛεΝτέι σε κομβικό ρόλο και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να βάζει ένα μεγάλο τρίποντο στα 36.2» για το τέλος, η Αρμάνι Μιλάνο έκανε την ολική ανατροπή, φτάνοντας να έχει το +3 (77-74) ως μαξιλαράκι ασφαλείας στην τελική ευθεία του αγώνα. Οι 4/4 βολές που ακολούθησαν από τον Γουέιντ Μπάλντουιν και τον Τζέιμς Γκιστ (στα 0.7») φάνηκαν να κρίνουν τα πάντα, πλην όμως τελευταίος μίλησε ο Ζακ ΛεΝτέι.

Μετά από τάιμ άουτ του Έτορε Μεσίνα, ο ψηλός των γηπεδούχων πήρε την άλεϊ ουπ πάσα και σκόραρε στην εκπνοή, για να χαρίσει τη νίκη στην Αρμάνι Μιλάνο (79-78), στο πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague.

Δείτε το box score του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ