Γιατί ο Ντόρσεϊ είναι ιδανικός για τον Ολυμπιακό… (vids)

Γιατί ο Ντόρσεϊ είναι ιδανικός για τον Ολυμπιακό… (vids)

Ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ και to10.gr αναλύει γιατί ο γκαρντ της Μακάμπι είναι η ιδανική περίπτωση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε πρόωρα τη φετινή σεζόν στη Euroleague, αποκλείστηκε νωρίς και πλέον κοιτάζει την επόμενη μέρα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν αρκετά μέτωπα ανοιχτά για τη νέα χρονιά, με τα δυο πιο σημαντικά να είναι αναμφίβολα οι δυο «σημαίες» της ομάδας, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού μένουν τυπικά ελεύθεροι το καλοκαίρι και η διοίκηση και ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλούνται να αποφασίσουν μαζί με τους δυο θρύλους της ομάδας αν θα συνεχίσουν τη νέα σεζόν μαζί. Η λογική λέει πως και οι δυο δεν γίνεται να σταματήσουν σε μια σεζόν που ήταν άδεια τα γήπεδα, ενώ δεδομένα είναι δυο παίκτες που έχουν πολλά προσφέρουν ακόμη στον Ολυμπιακό. Εκτός όμως από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη σημαντικό ρόλο θα παίξει το φετινό καλοκαίρι και ο σχεδιασμός του Γιώργου Μπαρτζώκα προκειμένου να παρουσιαστούν οι ερυθρόλευκοι ανταγωνιστικοί και να μπουν και πάλι στην οκτάδα της Euroleague.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει μια λίστα με τους μεταγραφικούς στόχους που έχει ξεχωρίσει και περίοπτη θέση σε αυτή έχει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ολυμπιακός θα βγει στην αγορά για σούτινγκ γκαρντ, ειδικά από τη στιγμή που ο Άαρον Χάρισον απογοήτευσε φέτος και ο ομογενής γκαρντ της Μακάμπι μοιάζει η ιδανική επιλογή. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, ο Ολυμπιακός ήδη έχει πλησιάσει την πλευρά του παίκτη για να μάθει τις προθέσεις του, ενώ κάποια ΜΜΕ μιλούν ακόμη και για συμφωνία.

Τα δεδομένα ωστόσο είναι συγκεκριμένα για τον Ντόρσεϊ και to10.gr αναλύει τους λόγους που ο γκαρντ της Μακάμπι μοιάζει και είναι η ιδανική λύση για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Είτε υπάρχει συμφωνία, είτε βρίσκεται απλά στη λίστα του Ολυμπιακού, ο πρώην NBAer είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τις θέσεις των γκαρντ. Ο κατάλληλος για τη «δουλειά».

Εξαιρετικός σουτέρ και… Έλληνας

Ο Ντόρσεϊ είναι οριστικό ότι αποχωρεί από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο τέλος της σεζόν. Μετά από δυο χρόνια θα είναι ελεύθερος και ο Ολυμπιακός θα ψαχτεί για την απόκτηση του. Από τη «δεξαμενή» των ελεύθερων είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους σουτέρ και σκόρερ που θα μπορούσε να έχει ο Μπαρτζώκας, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι είναι Έλληνας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι λύνει τα χέρια του Έλληνα τεχνικού είτε παίξει ο Ολυμπιακός στην Basket League είτε όχι. Συν ότι ο ελληνικός κορμός που μεγαλούργησε αυτή τη δεκαετία στο λιμάνι μεγαλώνει…

NBAer που γνωρίζει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα

Ο Ντόρσεϊ είναι ένας παίκτης που είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής πριν μερικά χρόνια στους Χοκς και στο ΝΒΑ, προτού αποκτηθεί από τη Μακάμπι. Ο Ολυμπιακός φέρεται να ασχολήθηκε με την περίπτωση του και πριν δυο χρόνια, αλλά ο ομογενής γκαρντ προτίμησε τη Μακάμπι και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Έλληνας τεχνικός τότε ήθελε πολύ τον Ντόρσεϊ, του έδινε σημαντικό ρόλο και η ομάδα του λαού περισσότερα χρήματα και όπως είναι λογικό επέλεξε να αγωνιστεί στο Ισραήλ. Όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι ένας παίκτης του ΝΒΑ, αλλά γνώστης της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, της Euroleague και αυτό είναι στα συν του, αφού είναι ένας αισθητά βελτιωμένος παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε περίπτωση που πάει στον Ολυμπιακό.

Οι οικονομικές απαιτήσεις του δεν είναι απαγορευτικές

Ο 25χρονος γκαρντ είναι ένας παίκτης που έχει καταφέρει να ανεβάσει την αξία του με την παρουσία του στη Μακάμπι, όμως δεν είναι απαγορευτικό το συμβόλαιο του, ούτε οι οικονομικές απαιτήσεις του για τον Ολυμπιακό. Εφόσον έχουν υπάρξει ή η θα υπάρξουν επαφές ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να τον αποκτήσει, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσει ούτε τις ισορροπίες στα αποδυτήρια, αλλά και χωρίς να πληρώσει υπεραξία.

Οι αμυντικές του ικανότητες και ο Σφαιρόπουλος

Ο Ντόρσεϊ έμαθε δίπλα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο τα μυστικά του μπάσκετ στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι ο ομογενής γκαρντ δούλεψε περισσότερο στο πίσω μέρος του παρκέ, αφού αυτή είναι η φιλοσοφία του Έλληνα τεχνικού. Μπορεί στο ΝΒΑ και στα κολεγιακά πρωταθλήματα να μη δίνεται τόσο βάση στην άμυνα, όμως ο Ντόρσεϊ στη Μακάμπι έμαθε από τον μετρ του είδους. Και αυτό φαίνεται στο παρκέ, όπου είναι πιο προσηλωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Μπαρτζώκας το έχει δει αυτό και λόγω και του ύψους του αλλά και των φυσικών του προσόντων είναι ένα ιδανικό γκαρντ all around.

«Κολλάει» ιδανικά δίπλα σε Σλούκα και Σπανούλη

Ο Ντόρσεϊ θεωρείται ιδανικό supporting cast για τον Σλούκα στην περιφέρεια. Είναι εξαιρετικός σουτέρ, καλός αθλητής, τακτικός αμυντικός και γενικώς κάνει πράγματα που ο Ολυμπιακός τα έχει ανάγκη, εάν θέλει να επιστρέψει στην ελίτ του μπάσκετ. Εφόσον, μείνει και ο Σπανούλης στο λιμάνι σε ρόλο αντίστοιχο με τον φετινό τότε και με εκείνον θα ισχύει κάτι ανάλογο. Ο Ντόρσεϊ είναι διαφορετικού στιλ παίκτης από όσους είχε τα τελευταία χρόνια στο «2» ο Ολυμπιακός, ενώ είναι και ιδανικός για να «ανοίξει» το γήπεδο, κάτι που θα δώσει χώρο στις διεισδύσεις του Σλούκα και του Σπανούλη.

«Λύνει» τα χέρια του Μπαρτζώκα στον ερυθρόλευκο σχεδιασμό

Μια ενδεχόμενη απόκτηση του Ντόρσεϊ εκτός από μια σπουδαία προσθήκη για το παρκέ αλλά και τα αποδυτήρια, θα δώσει άνεση στον Μπαρτζώκα για τους υπόλοιπους στόχους του, αλλά και τον γενικότερο σχεδιασμό. Το γεγονός ότι είναι Έλληνας μπορεί να οδηγήσει τους Πειραιώτες σε επιπλέον τρεις προσθήκες τη νέα σεζόν και όλοι τους να είναι ξένοι.

Αν, υποθετικά μιλώντας, ο Ολυμπιακός επέστρεφε στην Basket League θα είχε δικαίωμα για έξι ξένους. Τους τρεις τους έχει ήδη (Μάρτιν, ΜακΚίσικ, Ζαν-Σαρλ) και θα έψαχνε τους άλλους τρεις, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι πάει για 4 μεταγραφές. Ψάχνει έναν πόιντ γκαρντ, έναν σούτινγκ γκαρντ και δυο ψηλούς, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να βρει έναν ακόμη Έλληνα. Ο Ντόρσεϊ λοιπόν θα είναι η ιδανική προσθήκη και για αυτό τον λόγο, αφού θα είναι ο καλύτερος που κυκλοφορεί στην αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ