Ο Κούρουκς, ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Κούρουκς, ο Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Ροντιόν Κούρουκς αναμένεται να επιστρέψει στην Ευρώπη και δημοσιεύματα τον συνδέουν με την Μπασκόνια και τον Ολυμπιακό λόγω του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε πολύ νωρίς τη φετινή σεζόν και ήδη ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχεδιάζει την επόμενη μέρα στο λιμάνι, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να είναι και πάλι ανταγωνιστικοί στη Euroleague και να διεκδικήσουν την είσοδο τους στα play off. Τα ονόματα που ακούγονται καθημερινά με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού είναι δεκάδες, ο Έλληνας τεχνικός έχει δημιουργήσει τη δική του λίστα για το μεταγραφικό παζάρι και σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας από τους παίκτες που αρέσει είναι και ο Ροντιόν Κούρουκς.

Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής Λετονός που αγωνίζεται στους Μπακς και είναι συμπαίκτης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, εμπλέκεται σε διάφορα σενάρια επιστροφής στην Ευρώπη, καθώς δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Οι ομάδες λοιπόν που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Λετονό φόργουορντ είναι η Μπασκόνια, η οποία μάλιστα ετοιμάζει και επίσημη πρόταση εφόσον μείνει ελεύθερος, ενώ λέγεται πως και μια ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται για τον Κούρουκς.

Ο λόγος που το όνομα του Ολυμπιακού εμπλέκεται στις φήμες για τον Λετονό είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος είναι ο προπονητής που είχε αποκτήσει για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα τον παίκτη πριν από μερικά χρόνια. Για αυτό τον λόγο και οι ερυθρόλευκοι συνδέονται με τον Κούρουκς, αφού η αλήθεια είναι πως ο Λετονός είναι περισσότερο «τριάρι», παρά «τεσσάρι». Στη θέση των σμολ φόργουορντ ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι αυτή τη στιγμή πλήρης, καθώς έχει αυτή τη στιγμή με συμβόλαιο τόσο τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά και τον Σακίελ ΜακΚίσικ, ενώ είναι και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Κάτι που δείχνει ότι δύσκολα θα κινηθεί και για άλλον παίκτη στην ίδια θέση.

Ποιος είναι ο Κούρουκς

Ο Κούρουκς είναι 23 ετών και έχει ύψος 1.98, ενώ είναι ένα τριάρι με εξαιρετικό σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά και καλά αμυντικά στοιχεία, ενώ έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών (πάνω από δυο μέτρα) αλλά και έφεση στο ριμπάουντ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2012 από τη Ρίγα, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Μπαρτσελόνα κατόπιν εισήγησης του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το 2018 έκανε το ταξίδι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τους Νετς, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στους Ρόκετς.

Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στους Μπακς, καθώς πριν μερικούς μήνες έγινε ανταλλαγή στο πλαίσιο της προσθήκης του Πι Τζέι Τάκερ στο Μιλγουόκι. Για τον Κούρουκς και τον Τάκερ τα ελάφια έδωσαν τον Ντι Τζέι Όγκουστιν και τον Ντι Τζέι Ουίλσον. Ο Κούρουκς αγωνίζεται στο ΝΒΑ από τη σεζόν 2018-19 όταν και αποκτήθηκε με εγγυημένο συμβόλαιο από τους Νετς, με τους οποίους την πρώτη σεζόν είχε 8,5 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής, με τον Λετονό να αγωνίζεται σε 62 παιχνίδια.

Το 2019-20 πάλι με τους Νετς είχε μικρότερο χρόνο συμμετοχής και μέτρησε 4,6 πόντους και 2,9 ριμπάουντ σε 14.9 λεπτά, ενώ πέρσι σε Μπρούκλιν και Χιούστον αγωνίστηκε ελάχιστα. Φέτος έχει συμπληρωματικό ρόλο και στους Μπακς, αφού αγωνίζεται και εκεί ελάχιστα, ενώ τυπικά έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο, όπου θα εισπράξει περίπου 1,8 εκατ. δολάρια. Όμως τα ελάφια δεν αποκλείεται να τον αφήσουν ελεύθερο, προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα, με τον Κούρουκς να σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή στην Ευρώπη. Εφόσον λοιπόν γίνει πράξη η λύση του συμβολαίου του δεδομένα η Μπασκόνια θα κινηθεί για την απόκτηση του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ