Το έπος του Λονδίνου: Σαν σήμερα ο Ολυμπιακός στέφεται back to back πρωταθλητής Ευρώπης (vid)

Το έπος του Λονδίνου: Σαν σήμερα ο Ολυμπιακός στέφεται back to back πρωταθλητής Ευρώπης (vid)

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα πριν από 8 χρόνια έκανε το απόλυτο έπος στο Λονδίνο, νίκησε με 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε την Euroleague για δεύτερη σερί σεζόν.

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88 στον τελικό της Euroleague και στέφθηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης.

Στις 12 Μαϊου του 2013 οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφεραν κάτι που μόνο η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε πετύχει (2003, 2004) στο παρελθόν μαζί με την Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991), γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομα του Ολυμπιακού στο πάνθεον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι ερυθρόλευκοι έναν χρόνο μετά τον ανεπανάληπτο τελικό της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, βρέθηκαν και πάλι σε Final Four, ενώ και πάλι ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ για την κούπα.

Στον ημιτελικό ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και συνέτριψε την ΤΣΣΚΑ που έψαχνε εκδίκηση, ενώ στον μεγάλο τελικό περίμενε η Ρεάλ που ήταν το ακλόνητο φαβορί για το τρόπαιο. Η σπουδαία ομάδα του Ολυμπιακού που σάρωσε τα πάντα την προηγούμενη χρονιά παρέμεινε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική σεζόν, παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 17 πόντους στο ξεκίνημα του ματς με τη βασίλισσα.

Το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο, που τον βρήκε πίσω με 27-10, δεν πτόησε τους παίκτες του Μπαρτζώκα. Με όπλο την άμυνα χρειάστηκαν μόλις ένα δεκάλεπτο για να ισορροπήσουν και με διαδοχικές «βόμβες» του Βασίλη Σπανούλη κάθισε στη θέση του οδηγού στις αρχές της τρίτης περιόδου, μένοντας εκεί ως το τέλος.

Ο Σπανούλης πήρε από το χέρι τους Πειραιώτες στο δεύτερο μέρος και με τους Χάινς και Λο να πραγματοποιούν ονειρική εμφάνιση ο Ολυμπιακός υπέταξε τους μερένχες στο Λονδίνο σταματώντας στους 100 πόντους. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και το «πάρτι» που έστησαν ήταν οι 5.550 χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού ήταν άνευ προηγούμενου στην O2 Arena.

Τα δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 20(1), Άντιτς 10(1), Σπανούλης 22(5), Περπέρογλου 10(2), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι Φερνάντεθ 21(3), Σουάρεθ 5, Ρέγιες 4, Μίροτιτς 7(1), Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5(1), Γιουλ 14(4), Σλότερ 9.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ