Λούντζης: Ενα «πολυεργαλείο» στα χέρια του Μπαρτζώκα (vids)

Λούντζης: Ενα «πολυεργαλείο» στα χέρια του Μπαρτζώκα (vids)

Τι κερδίζει ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του 22χρονου γκαρντ. Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζετ του ελληνικού μπάσκετ ντύθηκε στα ερυθρόλευκα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και όπως ενημερωθήκατε από to10.gr έκανε δικό του τον Μιχάλη Λούντζη. Τον 22χρονο, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του ελληνικού μπάσκετ. Ένα πολύ ταλαντούχο γκαρντ, που έχει όλα τα φόντα για να κάνει μια σπουδαία καριέρα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει άριστη άποψη για τον νεαρό άσο και θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο πολυεργαλείο για τους Πειραιώτες, αφού μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως πόιντ γκαρντ όσο και ως σούτινγκ γκαρντ, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του σε άμυνα και επίθεση.

Ο έμπειρος προπονητής όλη τη σεζόν παρακολουθούσε την εξέλιξη του Μιχάλη Λούντζη και ζήτησε από τη διοίκηση την απόκτησή του, αφού εντυπωσιάστηκε από τις εμφανίσεις του 22χρονου με τον Προμηθέα. Στην ομάδα της Πάτρας ο διεθνής γκαρντ βελτιώθηκε και δείχνει πλέον έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα. Να ανέβει σκαλί, επίπεδο και να βρεθεί σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Ο Μιχάλης Λούντζης χαρακτηρίζεται για την αμυντική του προσήλωση και για την ικανότητά του να πιέζει πάνω στην μπάλα, οδηγώντας τον αντίπαλό του σε λανθασμένες αποφάσεις. Είναι ένα ψηλό γκαρντ (1.98μ.) και δίνει πάρα πολλές δυνατότητες στον προπονητή του σε άμυνα και επίθεση. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα έχει βελτιωθεί πολύ και στο κομμάτι της δημιουργίας. Διαβάζει καλύτερα το παιχνίδι, μοιράζει πιο σωστά την μπάλα και βγάζει τους συμπαίκτες του σε πλεονεκτική θέση.

Επίσης, μπορεί να εκτελέσει τόσο από μέση απόσταση όσο και έξω από τη γραμμή του τριπόντου, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του. Εχει την ικανότητα να δημιουργήσει, να εκτελέσει, να πιέσει τον αντίπαλό του, να τον στείλει στα… σχοινιά και να κερδίσει μάχες σε άμυνα και επίθεση.

Είναι ένας παίκτης με προσωπικότητα. Παρότι είναι μόλις 22 ετών, έχει θάρρος και θράσος, που θα ζήλευαν πολύ πιο έμπειροι γκαρντ. Το έχει αποδείξει πολλές φορές στη φετινή σεζόν. Η σεζόν της… εκτόξευσης για τον 22χρονο, που διαθέτει ένα πολύ ελκυστικό πακέτο. Ενας παίκτης, που δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα για να κάνει μια μεγάλη καριέρα και να καθιερωθεί στο πιο ψηλό επίπεδο.

Είναι ένας γκαρντ από τον οποίο περιμένει πολλά το ελληνικό μπάσκετ, αλλά πλέον και η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, με τον Μπαρτζώκα να πιστεύει πολύ στο ταλέντο και στις ικανότητές του. Ένα πολύ μεγάλο πρότζετ του εγχώριου μπάσκετ, το οποίο είχε ανακαλύψει ο Παναθηναϊκός.

Οι Πράσινοι τον είχαν αποκτήσει το 2014 από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Είχαν ξεχωρίσει το ταλέντο του όταν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Τη σεζόν 2017-2018 δόθηκε ως δανεικός στα Τρίκαλα και την επόμενο στο Λαύριο. Το 2019 πήγε στην ομάδα του Σερέλη ως ελεύθερος και πέρσι μετακόμισε στην Πάτρα για να αγωνιστεί στον Προμηθέα.

Ο Λούντζης έχει αγωνιστεί φέτος σε 25 παιχνίδια στην Basket League, σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ, έχοντας μέσο όρο σε 24:07 λεπτά 8.1 πόντους, με 63.1% στα δίποντα, 27.1% στα τρίποντα και 68% στις βολές, ενώ επίσης μετράει 3.2 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ μέσο όρο ανά αγώνα.

Δείτε τον εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ