Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο 84-82: Ματσάρα με νικήτρια την Μπάρτσα και τελικός όνειρο

Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο 84-82: Ματσάρα με νικήτρια την Μπάρτσα και τελικός όνειρο

Η Μπαρτσελόνα με ένα φοβερό buzzer beater του Κόρι Χίγκινς επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με σκορ 84-82 και θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές στον τελικό της Euroleague.

Σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, η Μπαρτσελόνα υπέταξε την Αρμάνι Μιλάνο στον ημιτελικό της Euroleague, επικρατώντας με σκορ 84-82, χάρη σε ένα φοβερό buzzer beater του Κόρι Χίγκινς στα τελευταία δευτερόλεπτα. Από… ωραίος, μοιραίος ο Κέβιν Πάντερ που αστόχησε σε δύο σουτ στο τέλος.

Οι δύο ομάδες παρέδωσαν… δωρεάν μαθήματα μπάσκετ και μας χάρισαν ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία των Final Four. Δυνατές μάχες, πολλά καλάθια, αγωνία στο τέλος και έναν buzzer beater από τον Χίγκινς που έπαιζε με 4 φάουλ από την τρίτη περίοδο. Στα αξιοσημείωτα ο τραυματισμός του Νικ Καλάθη.

Κορυφαίοι για τους νικητές, πέραν του Χίγκινς, ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς που παρουσιάστηκε σταθερότατος και σημείωσε 21 πόντους, ενώ 17 πρόσθεσε ο Νικ Καλάθης, μαζί με 6 ασίστ. Από τους ηττημένους, εντυπωσιακός, αλλά μοιραίος ο Πάντερ με 23 πόντους, που είχε σημαντικές βοήθειες από τους Μίτσοφ και Σιλντς με 14 και 13 αντίστοιχα.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη και τα στατιστικά του ματς*

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση, σκοράροντας συνεχόμενα καλάθια, με τον Μίτσοφ να κρατά το Μιλάνο κοντά στο σκορ χάρη σε δικές του προσωπικές ενέργειες. Το παιχνίδι ισορρόπησε από τους Ιταλούς, που βρήκαν λύσεις επιθετικά, όμως οι Καταλάνοί χτυπούσαν πολύ στις καταστάσεις του pick n roll και έβρισκαν ανοιχτά σουτ τα οποία και εκκμεταλλεύτηκαν. Επιπρόσθετα μεγάλη ώθηση για τους «μπλαουγκράνα» ήταν και η παρουσία του Πάου Γκασόλ που μπήκε πανέτοιμος βάζοντας δύο μεγάλα σουτ και καθοδηγώντας του υπόλοιπους όταν χρειάστηκε.

Το σύνολο του Έτορε Μεσίνα βρήκε ρυθμό στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως ο Μίροτιτς έδωσε «παρών» με τα καλάθια του και έτσι οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπόρεσαν να βρεθούν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο παιχνίδι. Το Μιλάνο δεν μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 51-42 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το Μιλάνο ήταν εξαιρετικό, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, σε αντίθεση με τη Μπαρτσελόνα που δεν μπορούσε να σκοράρει και έτσι απώλεσε τη διαφορά που είχε χτίσει. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι παίκτες του Μεσίνα, με οδηγό τον Κέβιν Πάντερ έφεραν… τούμπα την αναμέτρηση και πήραν κεφάλι στο σκορ έπειτα από πολύ ώρα, ανατρέποντας τα δεδομένα.

Η τελευταία περίοδος μας επεφύλασσε ένα… θρίλερ, με το Μιλάνο να κρατά το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία λεπτά, το οποίο στη συνέχεια άλλαξε χέρια και πέρασε στο σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Με το 82-82 και 30″ για το τέλος, ο Πάντερ αστόχησε, με τον Χίγκινς να εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του και με ένα φοβερό καλάθι να κάνει το 84-82. Ο Πάντερ και πάλι πήρε το τελευταίο σουτ, με μερικά δέκατα στο ρολόι, όμως αστόχησε ξανά και έτσι η Μπάρτσα θα πάει στον τελικό για λύσει τις διαφορές της με την Αναντολού Εφές για την κορυφή της Ευρώπης.

Δείτε το box score του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ