Ο Καλάθης κινδυνεύει να χάσει τον πρώτο του αγώνα από το 2017! (vid)

Ο Καλάθης κινδυνεύει να χάσει τον πρώτο του αγώνα από το 2017! (vid)

Ο Νικ Καλάθης έχει να λείψει από αγώνα Euroleague από τις 28 Δεκεμβρίου 2017, εδώ και 1249 μέρες δηλαδή. Και απόψε ίσως χάσει το πρώτο του ματς από τότε...

Πραγματικά το στατιστικό προκαλεί… ίλιγγο. Αλλά και θαυμασμό συνάμα, για έναν παίκτη ο οποίος δεν χάνει αγώνα για αγώνα στη Euroleague!

Ο λόγος για τον Νικ Καλάθη! Ξέρετε πόσο καιρό έχει ο Έλληνας γκαρντ της Μπαρτσελόνα να λείψει από ματς της συγκεκριμένης διοργάνωσης; Περίπου 3,5 χρόνια! Ή αλλιώς 1249 ημέρες! Τελευταία απουσία του Καλάθη από αγώνα της Euroleague ήταν στις 28 Δεκεμβρίου 2017, όταν ακόμη αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Τότε είχε χάσει την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βαλένθια.

1249 μέρες μετά όμως, στις 30 Μαΐου 2021, ο Καλάθης κινδυνεύει να χάσει τον πρώτο του αγώνα από τότε στη διοργάνωση. Και ίσως τον πιο σημαντικό της καριέρας του. Τον τελικό της Euroleague απόψε (22:00) κόντρα στην Αναντολού Εφές!

Γιατί είναι αμφίβολος ο Καλάθης εν όψει του μεγάλου τελικού; Διότι στον ημιτελικό της Παρασκευής (28/5) με την Αρμάνι Μιλάνο υπέστη διάστρεμμα και όλα θα κριθούν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή όσον αφορά τη συμμετοχή του απόψε. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μάλιστα, ανέφερε σε δηλώσεις του πως ο Καλάθης, λόγω χαρακτήρα και προσωπικότητας κυρίως, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να βρεθεί σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα που κρίνει τίτλο.

Τα νούμερα του βιονικού Καλάθη πάντως προκαλούν τεράστια εντύπωση. Τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν έχει χάσει αγώνα στη Euroleague, μετρώντας 120 σερί συμμετοχές και 3510 αγωνιστικά λεπτά. Πραγματικά απίστευτο. Δηλαδή έχει παίξει σε όλα τα ματς των σεζόν 2018-19, 2019-20 και 2020-21. Επίσης, ο Καλάθης έχει χάσει μόλις τρία ματς της διοργάνωσης από τότε που επέστρεψε στην Ευρώπη. Μόνο εκείνον τον Δεκέμβρη του 2017 έχασε 3 αγώνες κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ερυθρό Αστέρα και Βαλένθια. Συνολικά σε 195 αγώνες των Παναθηναϊκού και Μπαρτσελόνα έχει δώσει το «παρών» στους 192 από αυτούς!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ