Mουστάφα Φολ, ένα «θωρηκτό» για τον Ολυμπιακό (vid)

Mουστάφα Φολ, ένα «θωρηκτό» για τον Ολυμπιακό (vid)

Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτηση του Μουστάφα Φολ και to10gr σκιαγραφεί το προφίλ του Γάλλου άσου της Βιλερμπάν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχεδιάζει τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν, με τον Έλληνα τεχνικό να χτενίζει την μεταγραφική αγορά για παίκτες, οι οποίοι μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τους Ερυθρόλευκους. Μία από τις προτεραιότητες του Έλληνα τεχνικού είναι να βρεί τον παίκτη που θα πλασιώσει τον Χασάν Μάρτιν και ενώ ο Τζακ Λεντέιλ ήταν μια από τις πρώτες επιλογές του, ο έμπειρος τεχνικός φαίνεται να στρέφεται στην περίπτωση του Μουσταφά Φολ για την θέση του σέντερ.

Ο Φολ έρχεται για να δώσει ύψος και βάθος στον Ολυμπιακό. Βλέπει τον κόσμο από τα 218 εκατοστά. Ωστόσο δεν πρόκειται για τον κλασικό… δεινόσαυρο. Φαινομενικά μπορεί να μην είναι ο παίκτης που ταιριάζει στην φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς ο Έλληνας τεχνικός έχει προτίμηση σε undersized πεντάρια αλλά έχει αρκετά στοίχεια που ελκύουν τον Ελληνα τεχνικό να προχωρήσει την περίπτωση του.

Καλός ριμπάουντερ και κυρίως καλός αμυντικός ακόμη και όταν χρειάζεται να χαμηλώσει. Ένα πλήρες πακέτο σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού που θέλει να επενδύσει ο προπονητής των Ερυθρολεύκων.Εξ ου και τα συμβόλαια που έβρισκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη, με τον Φολ να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, την περασμένη σεζόν όντας βασικός μέλος της Βιλερμπάν στην Ευρωλίγκα.

Είναι πολύ καλός πασέρ, κάτι που το απέδειξε στην φετινή Ευρωλίγκα (σχεδόν 2 ασίστ σε κάθε παιχνίδι) ενώ μπορεί να υποστηρίξει και τις άμυνες με αλλαγές. Πέρα από αυτό είναι ο κλασικός rim protector, καθώς με το ύψος του μπορεί να κρύψει το καλάθι από τους αντιπάλους. Στοιχείο στο οποίο βασίζεται πολύ ο Γιώργος Μπάρτζωκας για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Στην επίθεση είναι από εκείνους τους ψηλούς που περιμένουν τον… κοντό και την δημιουργία του, ωστόσο λόγω του ύψους του μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις και για τον εαυτό του. Είναι πολύ καλός στο ποστάρισμα, ενώ είναι καλός στο να τελειώσει τις φάσεις και μετά από pick and roll, το οποίο είναι βασικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα, λόγω Σπανούλη-Σλούκα. Παράλληλα, ο Γαλλος σέντερ, παρά το ύψος του μπορεί να σουτάρει καλά και από μέση απόσταση, κάνοντας το παιχνίδι του πολυδιάστατο στην επίθεση.

Ο Γάλλος σέντερ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Βιλερμπάν στην φετινή σεζόν. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέτρησε 8,8 πόντους (70,1% στα δίποντα), 5,5 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά ματς στην Euroleague, ενώ ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της φετινής Ευρωλίγκας στα δίποντα. Τελείωσε την σεζόν με 70%, όντας ο πέμπτος πιο εύστοχος παίκτης της λίγκας σε αυτήν την κατηγορία.

Δείτε τον εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ