Ολυμπιακός: Από το παζλ λείπει ένα κομμάτι

Ολυμπιακός: Από το παζλ λείπει ένα κομμάτι

Όσοι μεμψιμοιρούσαν για την αδιαφορία της «ερυθρόλευκης» διοίκησης και την έλλειψη προγραμματισμού, είδαν σε 48 ώρες να έρχονται τα πάνω κάτω.

Ήταν απολαυστικά τα μηνύματα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, από φίλους του Ολυμπιακού. Έλλειψη προγραμματισμού, αδιαφορία της διοίκησης, παρατημένο το τμήμα, χάνονται οι παίκτες κι άλλα πολλά.

Οι Αγγελόπουλοι στο… απόσπασμα, δίχως όμως να υπάρχει λόγος, καθώς όχι μόνο βρισκόμαστε στις 11 Ιουνίου και το μεταγραφικό παζάρι τώρα αρχίζει, αλλά κυρίως επειδή ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του. Όσο κακή κι αν ήταν η σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Ολυμπιακός κράτησε έναν αξιοπρεπέστατο βασικό κορμό.

Με τον Σλούκα ηγέτη, τον ΜακΚίσικ να δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά, τον Λαρεντζάκη να κερδίζει (με κόπο) την εκτίμηση του Μπαρτζώκα, τον Παπανικολάου να είναι βασικός κι αναντικατάστατος, τον Βεζένκοφ να είναι το μεγάλο κέρδος της χρονιάς, τον Ζαν-Σαρλ να υπόσχεται πολλά για την επόμενη σεζόν και τον Μάρτιν να παραμένει στοίχημα, ο κορμός είναι έτοιμος.

Και βέβαια, υπάρχουν οι δύο σημαίες, που προσθέτουν ποιότητα, αξιοπιστία και που όταν αναφέρεσαι σε Σπανούλη και Πρίντεζη δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Με τον κορμό έτοιμο και τα κενά να είναι δεδομένα, ο Μπαρτζώκας έκανε εξαιρετικό σχεδιασμό. Έκλεισε στη θέση του πόιντ γκαρντ δύο παίκτες, τον Ουόκαπ και τον πολλά υποσχόμενο Λούντζη.

Ο Αμερικανός της Ζαλγκίρις είναι σκυλί στην άμυνα, παίκτης ομάδας, οπότε θα κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του και θα δώσει στον Σλούκα τις απαιτούμενες ανάσες. Ο Λούντζης έχει δρόμο, είναι επένδυση για το μέλλον, έχει όμως τις σωματικές προδιαγραφές για να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου.

Δεύτερο ζητούμενο η… τρύπα στη ρακέτα. Εκεί άλλωστε χάθηκαν όλα. Ο Φoλ είναι ο απόλυτος προστάτης της ρακέτας, ο παίκτης που θα τρομάξει τον αντίπαλο. Δεν είναι Ταβάρες, αλλά είναι ένας εξαιρετικός ψηλός, με έφεση στο πικ & ρολ παιχνίδι, άρα ταιριάζει στον τρόπο που αγωνίζονται οι «ερυθρόλευκοι». Είναι καλός πασέρ για το ύψος του, θέλει βελτίωση στο σουτ, αλλά είναι μια χαρά.

Εδώ να πούμε ότι ο Μπαρτζώκας εμφανίστηκε πέρυσι δογματικός, ζητώντας mobile center. Κατάλαβε ότι στο μπάσκετ αυτή τη στιγμή είναι αναγκαιότητα οι 7φούτερ κι άλλαξε τη θεωρία του. Ένας πόντος για τον κόουτς, γιατί όποιος δεν αλλάζει δεν προοδεύει.

Ο τέταρτος των «κλεισμένων» είναι ένας παίκτης, που μπορεί να βγει. Ενδεχομένως και να μην μείνει φέτος στο ρόστερ, όμως ο Κάρτερ του Λαυρίου είναι καλή επένδυση. Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ο Ολυμπιακός παίξει στην Α1 του χρόνου, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Αυτό που λείπει είναι ένας δεινός σουτέρ στο «2». Υπάρχει κι η εναλλακτική για έναν παίκτη, που να μπορεί να παίξει στο «3», οπότε θα κατεβεί χαμηλότερα ο ΜακΚίσικ, ή κάποιον που καλύπτει και τις δύο θέσεις.

Τι λένε στον Ολυμπιακό; «Μας αρκεί να είναι καλός παίκτης, όλα τα άλλα θα τα βρει η υπηρεσία». Περιμένουμε λοιπόν. Αντί επιλόγου: Αν ο Ολυμπιακός παίξει στην Α1 (αν), μην ξεγράψετε τόσο γρήγορα τον Κουφό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ