Η πιο σημαντική «μεταγραφή» του Ολυμπιακού (vids)

Η πιο σημαντική «μεταγραφή» του Ολυμπιακού (vids)

Ο Ολυμπιακός προχωράει στις πρώτες του κινήσεις για τη νέα σεζόν και to10.gr αναλύει ποια είναι η σπουδαιότερη «μεταγραφή» για την επόμενη χρονιά

Ο Ολυμπιακός τις τελευταίες μέρες είναι πιο ενεργός στο μεταγραφικό κομμάτι, μετά από ένα δίμηνο όπου τα πάντα είναι στάσιμα και πλέον οι ερυθρόλευκοι προχωράνε τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό, με σκοπό να κλείσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις «τρύπες» στο ρόστερ τους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παρακολουθεί την αγορά, έχει έτοιμη τη λίστα του, ενώ έχει καταφέρει να ολοκληρώσει ήδη δυο μεταγραφές, όπου είναι κομβικές για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Ο λόγος φυσικά για τον Τόμας Γουόκαπ που υπέγραψε για τρία χρόνια και έχει ήδη ανακοινωθεί από τους Πειραιώτες, αλλά και ο Μουσταφά Φολ, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, έχει υπογράψει και απλά περιμένει να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του με τη Βιλερμπάν για να επισημοποιηθεί το deal. Αναμφίβολα, πρόκειται για δυο κινήσεις που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες μέσα στις επόμενες μέρες-βδομάδες.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει κάνει ήδη την πιο «μεγάλη» μεταγραφή του, την κίνηση που εφόσον όλα είναι καλά θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Αυτή δεν είναι άλλη από την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση πριν μερικές εβδομάδες για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αυχένα που τον ταλαιπωρούσε καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν έπαιξε φέτος ουσιαστικά στο 100%, αφού είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα ενοχλήσεις ενώ στο δεύτερο μισό δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου.

Στον Ολυμπιακό κατόπιν συνεννόησης με τον παίκτη αποφάσισαν να προχωρήσει σε επέμβαση για να επιστρέψει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να είναι έτοιμος εξαρχής να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Εξάλλου η χρονιά που πέρασε ήταν χαμένη για τους ερυθρόλευκους, ενώ η επόμενη είναι κομβική, αφού ο Παπανικολάου πρέπει να βγει μπροστά. Η αποθεραπεία του «Παπ» συνεχίζεται και είναι σε καλό δρόμο, κάτι που σημαίνει ότι ο Έλληνας διεθνής στο ξεκίνημα της σεζόν θα είναι έτοιμος. Αυτή λοιπόν είναι η πιο «μεγάλη» μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό, πολύ απλά γιατί ο Παπανικολάου είναι ο επόμενος «πόλος» μετά από τους Σπανούλη, Σλούκα και Πρίντεζη, ενώ είναι από τους πλέον σημαντικούς για την «ψυχοσύνθεση» και το dna αυτής της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ότι και να συμβεί στις περιπτώσεις της ανανέωσης των συμβολαίων των Σπανούλη και Πρίντεζη, όλα δείχνουν πως ο Παπανικολάου θα αναλάβει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στο γήπεδο και θα είναι ουσιαστικά παίκτης που μαζί με τον Σλούκα θα ηγηθούν στην επόμενη μέρα. Ο «Παπ» εξάλλου θα είναι ο επόμενος αρχηγός του συλλόγου, για αυτό τον λόγο και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι προχώρησαν στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του πέρσι μέχρι το 2023. Τόσο σημαντικός είναι για την ερυθρόλευκη ΚΑΕ.

Όσον αφορά τους αριθμούς στην περίπτωση του Παπανικολάου δεν λένε πάντα την αλήθεια, πολύ απλά γιατί προσφέρει και σε τομείς που δεν γράφονται στην στατιστική. Εκτός από το επιθετικό κομμάτι, ο Έλληνας φόργουορντ είναι εξαιρετικός αμυντικός και η ενέργεια του, το πάθος του και η ικανότητα του να μαρκάρει πάντα σχεδόν τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας δεν «γεμίζουν» τη στατιστική του. Όμως δείχνουν πόσο σημαντικός είναι για όλους τους προπονητές που έχουν περάσει από το λιμάνι και ειδικότερα για τον Μπαρτζώκα που περιμένει πως και πως υγιή τον «Παπ».

Για να καταλάβει κανείς με αριθμούς τι προσέφερε και προσφέρει ο Παπανικολάου στον Ολυμπιακό αρκεί να δει τη σεζόν 2019-20, όπου είχε 8,5 πόντους κατά μέσο όρο, με 40/66 δίποντα και 39,1% στα τρίποντα. Φέτος, ο 31χρονος φόργουορντ δεν αγωνίστηκε σε πολλά ματς λόγω του προβλήματος στον αυχένα, όμως και πάλι είχε σε 14 παιχνίδια 5,7 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 5,9 στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ σούταρε με 37% στο τρίποντο και 89,5% στις βολές. Αναμφίβολα ο Παπανικολάου θα είναι η πιο σημαντική «προσθήκη» του Ολυμπιακού, πολύ απλά γιατί τη σεζόν 2020-21 έλειψε πολύ από πολλά ματς και ίσως είναι και ένας από τους λόγους που η χρονιά ήταν αποτυχημένη για τους Πειραιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ