Ο Ολυμπιακός γερά στο κόλπο για Αντετοκούνμπο

Ο Ολυμπιακός γερά στο κόλπο για Αντετοκούνμπο

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι στην αγορά, εντυπωσιάζει με την Εθνική, δεν έχει ταβάνι και μετά τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός μπήκε στην κουβέντα για το μέλλον του.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης δεν είναι οι μοναδικοί Αντετοκούνμπο που γνωρίζουμε. Ούτε είναι οι μοναδικοί που μπορούν να υπερηφανεύονται ότι παίζουν μπάσκετ στο κορυφαίο επίπεδο. Τουναντίον. Ο Κώστας, ο 4ος της σειράς, είναι εδώ. Και δείχνει ότι το μέλλον του θα είναι λαμπρό. Μπορεί να μην έκανε το «ξεπέταγμα» του Γιάννη. Μπορεί να μην την έκρηξη του Θανάση, αλλά έχει ήδη ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή με τους Lakers του ΛεΜπρόν. Και κυρίως, έχει διάθεση να φτάσει στο επίπεδο των αδερφών του.

Η πορεία του στο Λος Αντζελες είναι πιθανόν να ανακοπεί φέτος, παρά το γεγονός ότι οι Lakes έχουν δικαίωμα στο συμβόλαιό του (Restrected Free Agent). Ηδη ο Παναθηναϊκός έχει κάνει την ερώτησή του για τον ύψους 2.08 μ. σέντερ. Και έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του, ώστε να τον «ντύσει» στα πράσινα, όπως είχε κάνει και με τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Αλλά οι Πράσινοι δεν παίζουν μόνοι τους σε ό,τι έχει να κάνει με το εγχώριο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και ήδη έχει στρέψει την προσοχή του στον Κώστα Αντετοκούνμπο. Βλέποντας στο πρόσωπό του, έναν παίκτη που μπορεί, όχι απλώς να αποτελέσει ένα ακόμη κομμάτι του rotation, αλλά να έχει εξέλιξη πρωταγωνιστή. Εξάλλου, είπαμε, το ταλέντο του δεν έχει ταβάνι. Και η εξέλιξή του, χρόνο με τον χρόνο, είναι εντυπωσιακή.

Ο Αντετοκούνμπο δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμος για συζητήσεις, καθώς θέλει αρχικά να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική, να δει τι έχει από το ΝΒΑ και εν συνεχεία να πάρει τις αποφάσεις του. Καθώς και στον μαγικό κόσμο, έχει συλλόγους που θέλουν να εκμεταλλευτούν την εξέλιξή του και το ταλέντο του. Διότι δεν βρίσκεις κάθε μέρα έναν τόσο μακρύ, αθλητικό και τεχνικά σε τόσο καλό επίπεδο ψηλό.

Οι αριθμοί του με τους Lakers προφανώς και δεν συγκινούν (σ.σ. φέτος έπαιξε σε 15 αγώνες, έχοντας 0,8 πόντους και 1,3 ριμπάουντ ανά ματς). Αλλά από την άλλη δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής. Δεν έλαβε εμπιστοσύνη και χώρο. Αρα, δεν μπορούσε να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Από το περιβάλλον του Κώστα καθίσταται σαφές ότι η επιθυμία του είναι να συνεχίσει στο ΝΒΑ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον αφήνει αδιάφορη η πιθανότητα επιστροφής στην Ευρώπη, σε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας, όπου θα έχει την ευκαιρία να πάρει παιχνίδια, να μάθει καλύτερα το ευρωπαϊκό μπάσκετ, να εξελιχθεί και να γυρίσει στο ΝΒΑ πιο έτοιμος να σταθεί ακόμη και ως starter.

Ο Ολυμπιακός εμφανίζεται έτοιμος να του δώσει αυτή την ευκαιρία. Μάλιστα, το γεγονός ότι είναι Ελληνας, είναι άκρως ενισχυτικό σε αυτή τη διαδικασία. Με τους Πειραιώτες να μην κρύβουν ότι θέλουν να ενισχύσουν τον ελληνικό κορμό τους. Και εάν είναι δυνατόν να το πράξουν με έναν τόσο ταλαντούχο παίκτη, θα το παλέψουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ