Ολυμπιακός: Η ιστορική απόφαση των Αγγελόπουλων, δέκα χρόνια μετά…

Ολυμπιακός: Η ιστορική απόφαση των Αγγελόπουλων, δέκα χρόνια μετά…

Η αποχώρηση, οι αντιδράσεις, η επιστροφή, οι άθλοι και το σήμερα. To10.gr θυμάται κι αναλύει πώς ο πολύχρονος αγώνας του Ολυμπιακού τώρα δικαιώνεται.

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ιστορική απόφαση των αδερφών Αγγελόπουλων να αποχωρήσουν από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ηταν η πρώτη τους μεγάλη αντίδραση απέναντι στο σύστημα που εξουσιάζει το ελληνικό μπάσκετ και είχε βολευτεί με τον Ολυμπιακό στον ρόλο του κομπάρσου.

Οι εμπλοκή των Αγγελόπουλων έφερε την αναγέννηση στον ερυθρόλευκο οργανισμό, και διοχέτευσε ουκ ολίγη λάμψη στο άθλημα γενικότερα. Το ελληνικό πρωτάθλημα ξαναβρήκε τη χαμένη του αίγλη, παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας κοσμούσαν τα παρκέ της χώρας μας, αλλά όπως φάνηκε οι θεσμικοί αρχοντες προτιμούσαν τον Ολυμπιακό μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κι ας παίζονταν οι αγώνες μπροστά σε συγγενείς και φίλους.

Στα πρώτα τους χρόνια ως επικεφαλής της ΚΑΕ, τα δύο αδέρφια προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση με την ομοσπονδία και να γίνουν αρωγοί μιας προσπάθεια για διαφάνεια και πλήρη αναβάθμιση του μπάσκετ. Εκαναν προτάσεις και πήραν πρωτοβουλίες. Βρήκαν πόρτες κλειστές, εισέπραξαν εχθρότητα και βίωσαν την αδικία και την εκδικητικότητα ενός συστήματος που είχε προαποφασίσει για τους όρους του παιχνιδιού.

Απηύδησαν, αηδίασαν και στις 27 Ιουνίου του 2011 αποφάσισαν να φύγουν. Η ανακοίνωση της αποχώρησης τους προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και αυθόρμητες εκδηλώσεις αγάπης από τον κόσμο του Ολυμπιακού που έσπευσε άμεσα στο ΣΕΦ και διαδήλωσε υπέρ της παραμονής τους. Από την άλλη, ουδείς ενδιαφερόμενος εμφανίστηκε με πρόθεση να αναλάβει τα ηνία της ΚΑΕ και να συνεχίσει το έργο τους.

Λαμβάνοντας ένα τόσο ηχηρό μήνυμα στήριξης και διαπιστώνοντας ότι ο Ολυμπιακός θα έμενε ουσιαστικά ακυβέρνητος, οι Αγγελόπουλοι μεταπείστηκαν. Εβαλαν στην άκρη την απογοήτευση τους για όσα τους είχαν οδηγήσει στο μη περαιτέρω και με μοναδικό γνώμονα την αγάπη τους για την ομάδα, αποφάσισαν να εξακολουθήσουν να την αιμοδοτούν.

Η συνέχεια γνωστή. Το προφίλ του Ολυμπιακού άλλαξε άρδην, ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη στελεχώθηκαν από νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες και η ευρωπαϊκή ιστορία γράφτηκε κατακόκκινη. Ο Ολυμπιακός έγινε back2back πρωταθλητής Ευρώπης έφτασε σε ακόμη δύο τελικούς της Euroleague, κέρδισε τον απόλυτο σεβασμό της μπασκετικής κοινότητας, αλλά συνέχισε να βλέπει το ελληνικό μαγαζάκι της ΕΟΚ να τον πολεμά και να επιχειρεί να τον μειώσει.

Εδώ και 2,5 χρόνια ο Ολυμπιακός κάνει πράξη την δεύτερη μεγάλη απόφαση αποχώρησης των Αγγελόπουλων. Το #mexritelous όχι μόνο άντεξε, αλλά προκάλεσε πρωτοφανείς τριγμούς στα θεμέλια της διοίκησης του μπάσκετ και όσων το λυμαίνονται επί δεκαετίες. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το αγωνιστικό τίμημα της μη συμμετοχής σε εγχώριες διοργανώσεις, όμως ενωμένος σαν γροθιά δεν έκανε βήμα πίσω και προσποιούμενος, ίσως, τον κατώτερο ενθάρρυνε την αλαζονεία των ορκισμένων εχθρών του. Πλέον, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το #mexrtelous γράφει τον επίλογο της μοναρχίας του Γιώργου Βασιλακόπουλου και της αυλής του. Οσο κι αν δυσκολεύονται να το αποδεχτούν, η επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ θα τους βρει στο περιθώριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ