Οι «αιώνιοι» του μπάσκετ και το ελληνικό στοιχείο

Οι «αιώνιοι» του μπάσκετ και το ελληνικό στοιχείο

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να… πνίγει τον Παναθηναϊκό, ενισχύοντας με εντυπωσιακό τρόπο το ελληνικό του στοιχείο. Θα απαντήσουν οι «πράσινοι»;

Είναι… παράδοση για τον Ολυμπιακό (το λες και σταθερή επιλογή) να έχει ισχυρό ελληνικό κορμό. Από το 2012 (όχι πως νωρίτερα δεν είχε σπουδαίους Έλληνες παίκτες) μέχρι σήμερα, το ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί στην ομάδα του λιμανιού, που παρότι αποχαιρέτησε τον τεράστιο Βασίλη Σπανούλη, δεν μένει με… σταυρωμένα χέρια. Οι κινήσεις δείχνουν προσήλωση στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά και ταυτόχρονη προσπάθεια αποκλεισμού του Παναθηναϊκού από τους καλούς Έλληνες παίκτες.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ισχυρό ελληνικό κορμό, αποτελούμενο από παίκτες πρώτης γραμμής (Πρίντεζης, Σλούκας, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Λαρεντζάκης). Μέσω της αναπτυξιακής έχει ενσωματώσει ταλέντα για την επόμενη μέρα (Νικολαΐδης, Τσάμης, κτλ.), ενώ έχει ήδη συμφωνήσει με τον Μιχάλη Λούντζη κι είναι μια ανάσα από τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταματούν εδώ, καθώς συζητούν και την περίπτωση του Νίκου Χουγκάζ, τον οποίο (αν αποκτήσουν) θα αφήσουν για άλλον έναν χρόνο στον Ιωνικό Νικαίας, παρακολουθώντας τον και προγραμματίζοντας να ενσωματωθεί στην ομάδα, όταν ο Γιώργος Πρίντεζης αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο στόχος είναι πρόδηλος: Πέραν του ότι οι γηγενείς παίκτες είναι πάντα εκείνοι που δίνουν τον ρυθμό, εκείνοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται τη… φανέλα για την οποία παίζουν, εκείνοι που «δένονται» με τον κόσμο, αποκλείουν τον Παναθηναϊκό από την όποια πρόσβαση, σε καλούς Έλληνες παίκτες.

Οι «πράσινοι» έχασαν φέτος τον Μήτογλου (θυμηθείτε ότι νωρίτερα «χάθηκαν» Καλάθης, Αντετοκούνμπο και Παππάς) κι αν εξαιρέσουμε τον πολλά υποσχόμενο Λευτέρη Μαντζούκα, δεν έχουν κάτι άλλο να δείξουν, πέραν των Παπαπέτρου και Παπανγιάννη. Σαφέστατα παίκτες όπως οι Μποχωρίδης, Κασελάκης, ενδεχομένως κι ο Μουράτος για τον οποίο συζητούν, είναι Έλληνες και μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο, αλλά όχι να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους.

Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ενδιαφέρον και για τον Χουγκάζ, αλλά στην περίπτωσή του, όπως και στην περίπτωση Μουράτου, δεν έχει γίνει το επόμενο βήμα. Αν ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, σχετικά με τη συμμετοχή στην Α1, ίσως οι κινήσεις να ήταν ακόμα πιο γρήγορες κι αποφασιστικές, αλλά κι η διαφορά ανάμεσα στους έξι Έλληνες των δύο ομάδων μεγαλύτερη.

Όπως και να ‘χει, οι «κόκκινοι» έχουν γεμίσει με Έλληνες παίκτες το ρόστερ τους κι αν εντέλει κατορθώσουν να αποκτήσουν και τον Αντετοκούνμπο, θα έχουν κάνει άλλη μια σημαντική στοχευμένη κίνηση, εκμεταλλευόμενοι και τον χρόνο που χρειάστηκε ο «αιώνιος» αντίπαλος να βρει προπονητή, να συμφωνηθεί ο σχεδιασμός και να ξεκινήσουν οι κινήσεις για τον σχεδιασμό του ρόστερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ