Αρμάνι Μιλάνο: Μοναδικός στόχος να γκρεμίσει το… ταβάνι της

Αρμάνι Μιλάνο: Μοναδικός στόχος να γκρεμίσει το… ταβάνι της

Ο Έτορε Μεσίνα ετοιμάζει την Αρμάνι Μιλάνο της νέας σεζόν, με στόχο να δημιουργήσει ένα αξιόλογο σύνολο που θα... τρυπήσει το ταβάνι της περσινής χρονιάς.

Η Αρμάνι Μιλάνο, πέρυσι, κατάφερε να πραγματοποιήσει μια άκρως αξιόλογη πορεία στη Euroleague φτάνοντας μέχρι το Final Four της Κολωνίας και κατακτώντας την τρίτη θέση. Μια πορεία που λίγο-πολύ δεν περίμεναν αρκετοί στο ξεκίνημα της σεζόν, αν και για αυτόν ακριβώς τον προορισμό ετοίμασε το… καράβι ο «καπετάνιος», Έτορε Μεσίνα. Πετυχαίνοντας σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό τον στόχο του, αν και η ομάδα ηττήθηκε στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος με κάτω τα χέρια (4-0) από τη Βίρτους Μπολόνια.

Η επιτυχία του συνόλου εκτός των συνόρων (ένα.. σουτ μακριά από τον τελικό της Euroleague), αλλά και η αποτυχία εντός των συνόρων με την απώλεια του τίτλου, ανάγκασαν τον έμπειρο τεχνικό να κάνει ορισμένες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, με σκοπό να την παρουσιάσει ακόμα πιο έτοιμη τη νέα αγωνιστική περίοδο. Έτσι to10.gr παρουσιάζει τη… νέα Αρμάνι.

Τα γκάρντ θα κάνουν και πάλι τη διαφορά

Αρμάνι Μιλάνο: Μοναδικός στόχος να γκρεμίσει το... ταβάνι της

Τα βασικά γκαρντ του Ιταλού κόουτς δεν αποχώρησαν και έτσι οι Σέρχιο Ροντρίγκεζ – Μάλκολμ Ντιλέινι θα επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος στην περιφέρεια του συλλόγου, τόσο δημιουργικά όσο και στο σκοράρισμα. Πέρυσι δίπλα τους βρέθηκαν ο γνώριμος μας από το πέρασμα του στην Ελλάδα, Κέβιν Πάντερ, που ήταν και η αποκάλυψη της χρονιάς με την απόδοση του, και ο Μάικλ Ρολ.

Πλέον οι Αμερικανοί αποτελούν παρελθόν και τις θέσεις τους πήραν οι Ντεβόν Χολ, ο επίσης γνώριμος μας από το πέρασμα του από την Ελλάδα, Τζέριαν Γκραντ και ο πρώην NBAer Τρόι Ντάνιελς. Ο Χολ αγωνίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στην Ευρώπη καθώς μετά τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ βρέθηκε στη Μπάμπεργκ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τους Γερμανούς, καταγράφοντας 14,1 πόντους, 3,9 ασίστ και 3,8 ριμπάουντ στο Basketball Champions League, ενώ στο πρωτάθλημα είχε 12,4 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά, ο Γκραντ φόρεσε τη φανέλα του Προμηθέα στα μέσα της σεζόν, όντας ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Μάκη Γιατρά σημειώνοντας 14,8 πόντους, 6,9 ασίστ, 4,2 ριμπάουντ και 2,2 κλεψίματα σε 27 ματς στη Basket League.

Ο Ντάνιελς είναι το… κερασάκι στην τούρτα, αφού η δουλειά του θα είναι κυρίως να δίνει σκορ από μακριά με το πολύ καλό σουτ που διαθέτει. Αυτή θα είναι η πρώτη του φορά που περνά τον Ατλαντικό, έχοντας 339 εμφανίσεις στον μαγικό κόσμο, παίζοντας περίπου 15 λεπτά και σκοράροντας 6,6 πόντους. Τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε σε Λέικερς και Νάγκετς, με μέσο όρο 4,2 πόντους, ενώ πέρυσι δεν είχε ομάδα, συνεπώς θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να βγάλει τον αληθινό του εαυτό.

Τεράστια ενίσχυση στους πάουερ φόργουορντ

Αρμάνι Μιλάνο: Μοναδικός στόχος να γκρεμίσει το... ταβάνι της

Η θέση «3» δεν άλλαξε καθόλου όσον αφορά τις βασικές επιλογές, αφού ο Σαβόν Σιλντς και ο Λουίτζι Ντατόμε παραμένουν κανονικά και θα μοιραστούν τα λεπτά ως οι σμολ φόργουορντς. Η μοναδική προσθήκη ήταν αυτή του Νταβίντε Αλβίτι που μέτρησε 10,5 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα σε 31 αγώνες στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Τριέστε.

Από την άλλη πλευρά οι μεγάλες αλλαγές έγιναν στους πάουερ φόργουορντ, με τον Μεσίνα να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις, διαθέτοντας πλέον ένα από τα πιο δυνατά δίδυμα στη θέση «4». Ζακ Λεντέι και Βλάντιμιρ Μιτσόφ έμειναν ελεύθεροι να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους, όπως και ο Τζεφ Μπρουκς. Έτσι τις θέσεις τους ανέλαβαν ο Νίκολο Μέλι, που αποφάσισε να αφήσει το ΝΒΑ και να επιστρέψει στην πατρίδα του σε ένα από τα «μπαμ» του καλοκαιριού, ο… δικός μας Ντίνος Μήτογλου που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και ο Τζιαμπάολο Ρίτσι.

Ο Μέλι δεν βρήκε χρόνο στον μαγικό κόσμο και σε 45 παιχνίδια, με τους Πέλικανς αρχικά και με τους Μάβερικς στη συνέχεια, είχε 3 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στην περίπτωση του Μήτογλου, ο Έλληνας φόργουορντ θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, προερχόμενος από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τους «πράσινους». Σε 34 αγώνες στη Euroleague (23 ως βασικός) είχε 9,3 πόντους και 5,4 ριμπάουντ, σουτάροντας με 57,5% στα δίποντα. Ο Ρίτσι που θα δίνει ανάσες στους δύο πραναφερθέντες, είχε με τη Βίρτους Μπολόνια 6,4 πόντους (66.7% στα δίποντα) και 3,8 ριμπάουντ σε 21 αγώνες στο EuroCup.

Θα στηριχθεί στους ίδιους σέντερ

Αρμάνι Μιλάνο: Μοναδικός στόχος να γκρεμίσει το... ταβάνι της

Στη θέση «5» ο Μεσίνα δεν χρειάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές, αφού ο πολύπειρος Κάιλ Χάινς θα αποτελεί ξανά τον starter του για τη νέα σεζόν, βοηθώντας σε άμυνα και επίθεση τα μέγιστα. Δίπλα του θα είναι ο Κάλεμπ Ταρζέφσκι που ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2023 και αναμένεται να έχει αυξημένο ρόλο, καθώς είναι ένας παίκτης που ο Ιταλός κόουτς πιστεύει αρκετά. Η τριάδα των πενταριών κλείνει με τον αθλητικό Πολ Μπιλίγκα που παραμένει στο ρόστερ και ίσως πάρει κάποιες ευκαιρίες.

Η δουλειά του Μεσίνα θα κάνει τη διαφορά

Αρμάνι Μιλάνο: Μοναδικός στόχος να γκρεμίσει το... ταβάνι της

Η Αρμάνι διαθέτει ένα άκρως δυνατό ρόστερ, ίσως καλύτερο στα χαρτιά σε σχέση με πέρυσι. Ο Μεσίνα όμως θέλει να φτάσει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο και να… τρυπήσει το ταβάνι της, το οποίο άγγιξε πέρυσι με τις πολύ καλές εμφανίσεις της στο Final Four.

Αυτό που ο 61χρονος τεχνικός μένει να κάνει είναι να βρει τη σωστή… φόρμουλα, ώστε οι νέοι παίκτες να «δέσουν» μαζί με τους παλιούς. Οι κινήσεις που έγιναν με μια πρώτη ματιά είναι εξαιρετικές και ο Μεσίνα θα φροντίσει με κάθε τρόπο να πάρει το καλύτερο από όλους. Αν κάποιος μπορεί να το κάνει είναι σίγουρα εκείνος. Και ποιος ξέρει, μπορεί να τα καταφέρει να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο «fun to watch» σύνολο που θα πετύχει στους στόχους του και θα φτάσει αυτή τη φορά στην κατάκτηση του «Ιερού Δισκοπότηρου» της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ