Ολυμπιακός – Μπάμπεργκ 87-79

Ολυμπιακός – Μπάμπεργκ 87-79

Την εξαιρετική του πορεία στην Ευρωλίγκα, συνέχισε ο Ολυμπιακός. Με τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ και ΜακΛιν να είναι «καυτοί», οι Πειραιώτες επικράτησε στον ΣΕΦ της Μπάμπεργκ με 87-79 για την 25η αγωνιστική. Στην 2η θέση, με ρεκόρ 18-7, παρέμεινε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Θυμηθείτε το play by play της αναμέτρησης Οι «ερυθρόλευκοι» έκαμψαν την […]

Την εξαιρετική του πορεία στην Ευρωλίγκα, συνέχισε ο Ολυμπιακός. Με τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ και ΜακΛιν να είναι «καυτοί», οι Πειραιώτες επικράτησε στον ΣΕΦ της Μπάμπεργκ με 87-79 για την 25η αγωνιστική. Στην 2η θέση, με ρεκόρ 18-7, παρέμεινε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Θυμηθείτε το play by play της αναμέτρησης

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαμψαν την αντίσταση της μαχητικής Μπάμπεργκ, έχοντας ως όπλο τους όχι την άμυνά τους αλλά τον πλουραλισμό τους στην επίθεση.Ο Σφαιρόπουλος είδε τους ΜακΛιν (16 π.), Μιλουτίνοφ (16π), Σπανούλη (17π.) και Πρίντεζη (16π) να σκοράρουν ακατάπαυστα για να κατακτήσει η ομάδα του ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα. Δεν θάμπωσε με την εμφάνισή του ο Ολυμπιακός, όμως το αποτέλεσμα μετράει, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν μία ακόμα νίκη και να περιμένουν την επόμενη εβδομάδα την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.

«ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Οι Γερμανοί χόρευαν από νωρίς στο ρυθμό του Σπανούλη. Ο αρχηγός του Θρύλου έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Μπάμπεργκ, πάσαρε τρεις ασίστ σε 4 λεπτά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν με 10-3 ελέω και 6 πόντων του Σπανούλη.

Η Μπάμπεργκ μετά από τάιμ άουτ μείωσε σε 10-8 από το κρεσέντο του Χίκμαν. Οι «ερυθρόλευκοι» παράμειναν πιστοί στο πλάνο τους, ο Σπανούλης τροφοδότησε τους συμπαίκτες του και από τις βολές το ματς πήγε στο 19-13. Η Μπάμπεργκ με το δίδυμο Χίκμαν και Ράιτ μείωσε σε 19-15, με τους γηπεδούχους όμως να παραμένουν ψηλά στην άμυνα και να τρέχουν ένα 8-2 για το 27-17. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 27-19 την ώρα που ο Ολυμπιακός έδειχνε έτοιμος για ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε άσχημα για την ομάδα του Πειραιά. Με δύο σερί δίποντα του Ντορέλ Ράιτ η Μπάμπεργκ ροκάνισε τη διαφορά (27-23) αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ για να συμμαζέψει την κατάσταση.

Οι Γερμανοί κάθε στιγμή της αναμέτρησης έδειχναν πως μόνο για τουρισμό δεν ήρθαν στην Ελλάδα. Ο Λο έφερε το ματς στα ίσα (29-29) με τρίποντο, αλλά του απάντησε στο καπάκι ο Ρόμπερτς για το 32-29. Εκεί πηρε τη σκυτάλη στο σκορ ο Κιμ Τιλί. Ο Γάλλος φόργουορντ ήταν ο υπαίτιος για το 38-31 με δύο τρίποντα, για τρέξουν οι φιλοξενούμενοι ένα ακόμα σερί 9-0 με τον Λο και τον Ολίντε να σκοράρουν για το 38-40!

Ο Πρίντεζης ισοφάρισε εκ νέου, ο Χίκμαν πέρασε σαν σταματημένος τον Μάντζαρη για το 40-42, με τον Σπανούλη να βάζει τη σφραγίδα του και με δίποντο να στέλνει τις δύο ομάδες ισόπαλες (42-42) στα αποδυτήρια.

ΤΟ Β ΜΕΡΟΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

Οι Γερμανοί μπηκαν δυνατά και στη δεύτερη περίοδο, όμως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ το πήρε προσωπικά. Με οχτώ γρήγορους πόντους, ριμπάουντ αλλά και φοβερές άμυνες, ο Σέρβος σέντερ ήταν ο λόγος για να «χτίσει» διαφορές η ομάδα του απέναντι στη Μπάμπεργκ. Στο 51-47 του Ράιτ απάντησε με κάρφωμα. Η σκυτάλη πήγε στις… παλιοσειρές. Ο Σπανούλης αρχικά (57-49) και ο Πρίντεζης στη συνέχεια (59-49) επανέφεραν τη διαφορά στους 10 πόντους. Η Μπάμπεργκ βρήκε σκορ μόνο από τον Ράιτ, ο οποίος ήταν όμως «καυτός» και πετύχαινε το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Το αποτέλεσμα ήταν παρά το 64-52 του Πρίντεζη, οι Γερμανοί να μειώσουν σε 67-60. Ο Σπανούλης με δίποντο και μία βολή του Χϊκμαν σε νεκρό χρόνο έστειλαν το σκορ στο 69-61 για την τελευταία περίοδο.

Ο Ολυμπιακός στήριξε το παιχνίδι του επάνω στην άμυνά του. Ο ΜακΛίν βοήθησε στη ρακέτα και οι Γεμανοί προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ. Bέβαια ο Αμερικανός σέντερ είχε στήσει το δικό του πάρτι στις δύο πλευρές του παρκέ. Με βολές, καρφώματα και φόλοου έφερε το ματς γρήγορα στο 82-72 με την Μπάμπεργκ να μην μπορεί να αντιδράσει όσο και να το ήθελε.

Ο ΜακΛίν διαμόρφωσε το 84-74, ο Χάκετ απάντησε αλλά από τις βολές του Παπαπέτρου και δίποντο του Σπανούλη το ματς δύο λεπτά πριν την λήξη έφτασε στο 87-76. Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μία ακόμα νίκη στην Ευρωλίγκα και παρέμειναν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 27/19, 42-42, 69-61, 87-79

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ