Από τον Τζόρνταν στον Χάκετ: Η πιο αθόρυβη ένδειξη αγάπης (pics, vids)

Από τον Τζόρνταν στον Χάκετ: Η πιο αθόρυβη ένδειξη αγάπης (pics, vids)

Με αφορμή την κίνηση του Ντάνιελ Χάκετ να φιλήσει το σήμα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, to10.gr βρήκε πέντε ακόμα περιπτώσεις παικτών οι οποίοι υποκλίθηκαν στο έμβλημα ενός συλλόγου...

Είχε σημειώσει την 9η Μαρτίου στο ημερολόγιο. Η εκτός έδρας αναμέτρηση της Μπάμπεργκ κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ δεν ήταν για εκείνον απλώς άλλη μία ακόμα αγωνιστική της Euroleague, μία ακόμα «μάχη» για να εξαντλήσουν οι Γερμανοί τις όποιες πιθανότητες  πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Θα επέστρεφε σπίτι του…

Έστω για λίγο. Για κάτι παραπάνω από δύο ώρες, ήταν αρκετές. Θα ξανά έβλεπε την ερυθρόλευκη, ακόμα και αν δεν την φορούσε εκείνος. Θα έβλεπε παλιούς φίλους και γνωστούς, ανθρώπους που τον στήριξαν στους δύσκολους μήνες που ακολούθησαν τον τραυματισμό του. Θα άκουγε ξανά την κερκίδα να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. Το γνώριζε ότι θα συμβεί. Γνωρίζει πολύ καλά ότι μοιράζεται με τον κόσμο του Ολυμπιακού την ίδια αγάπη.

Όταν η ερυθρόλευκη ΚΑΕ τον βράβευσε για την διετή του παρουσία στο Λιμάνι, σήκωσε το χέρι του και έγνεψε χαμογελώντας προς την κερκίδα, εκεί που χιλιάδες φωνές ενώνονταν τραγουδώντας «Ντάνιελ Χάκετ οε οε οε» και ύστερα έσκυψε και φίλησε το σήμα στο κέντρο του γηπέδου. Ο αγαπημένος Ντάνι των Πειραιωτών μας έκανε να ψάξουμε άλλες περιπτώσεις παικτών που είτε πέρασαν όλη την καριέρα τους φορώντας τη φανέλα μιας και μόνο ομάδας, είτε συνδέθηκαν μαγικά με τον κόσμο της. Παίκτες με τεράστια πορεία στα παρκέ οι οποίοι συγκίνησαν το φίλαθλο κοινό εκφράζοντας την αγάπη τους για το σήμα ενός συλλόγου σκύβοντας στο παρκέ, φιλώντας το σήμα του…

Ο Άλεν Άιβερσον

Ο Άλεν Άιβερσον ο «έκπτωτος άγγελος του NBA» φορώντας τη φανέλα των Νάγκετς επέστρεψε στο γήπεδο των Σίξερς, στο Wells Fargo Center, στο γήπεδο που πέρασε δέκα ολόκληρα χρόνια (1996-2006) και εξέπληξε άπαντες όταν έσκυψε και φίλησε το σήμα της ομάδας όταν βγήκε για προθέρμανση, σε μια ένδειξη γνήσιας αγάπης.

Έρον Χάρις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Έρον Χάρις σήμανε και το τέλος στην κολεγιακή του καριέρα στην ομάδα του Μίσιγκαν με τον νεαρό παίκτη να σκορπά ρίγη συγκίνησης όταν πέρασε στο παρκέ ως αλλαγή στο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στο Ουισκόνσιν. Πιο αναλυτικά όταν ο προπονητής του είδε ότι το ματς είχε κριθεί, του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εκείνος πάτησε στο παρκέ κουτσαίνοντας, έχοντας στο πόδι του τον ειδικό νάρθηκα, αποθεώθηκε από τους φιλάθλους έσκυψε και φίλησε το παρκέ…

Πολ Πιρς

Μπορεί οι Σέλτικς να τίμησαν τον Πολ Πιρς για την προσφορά του στην ομάδα και να συμφώνησαν με τον πολύπειρο άσο να κλείσει την καριέρα του στο σύλλογο της καρδιάς του (υπέγραψαν συμβόλαιο μιας ημέρας μαζί του), όμως ο ίδιος στην τελευταία του επίσκεψη στο παρκέ του TD Garden, ως παίκτης των Κλίπερς, έσκυψε και φίλησε το σήμα της ομάδας που σημάδεψε ολόκληρη την καριέρα του και κατ’ επέκταση τη ζωή του.

Μάικλ Τζόρνταν

Στο τέλος ενός φιλανθρωπικού αγώνα που διοργάνωσε το μπασκετικό του ταίρι, το alter ego του, Σκότι Πίπεν, τον Σεπτέμβρη του 1994 ο θρυλικός Μάικλ Τζόρνταν (εκείνη την περίοδο είχε διακόψει την καριέρα του) ο κορυφαίος παίκτης στην Ιστορία του αθλήματος, έσκυψε και φίλησε το σήμα των Μπουλς στο κέντρο του γηπέδου. Εκείνος ήταν ο τελευταίος αγώνας που διεξήχθη στο παλιό Chicago Stadium.

Κέβιν Γκαρνέτ

Ο φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς, Κέβιν Γκαρνέτ, μέλος των Big Three (μαζί με τους Πολ Πιρς και Ρέι Άλεν) που οδήγησαν τους Κέλτες στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2008, φίλησε το σήμα της ομάδας τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς εν μέσω πανηγυρισμών για την επικράτηση με σκορ 131-92 κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς, νίκη που τους έδωσε και το πρωτάθλημα.

Σε έναν αθλητισμό στον οποίο ολοένα και περισσότερο ο στείρος επαγγελματισμός πετάει στη γωνία το συναίσθημα, τα χρήματα πνίγουν την ανόθευτη αγάπη για την ομάδα και τα όσα πρεσβεύει, οι παίκτες που δένονται με ένα σύλλογο και τον κόσμο του, θα είναι πιο πλούσιοι ίσως και από όσους αναφέρονται… στη λίστα του Forbes.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ