Το αφιέρωμα της Euroleague στον Διαμαντίδη (vid)

Το αφιέρωμα της Euroleague στον Διαμαντίδη (vid)

Η Euroleague θυμήθηκε τις καλύτερες στιγμές του Δημήτρη Διαμαντίδη με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποτέλεσε για πολλά χρόνια την σημαία του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο 3D τίμησε και με το παραπάνω την πράσινη φανέλα και μετατράπηκε σε θρύλο της ομάδας.

Μαζί με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε, πέρα από πρωταθλήματα και κύπελλα, και τρία τρόπαια Ευρωλίγκας. Το πρώτο ήρθε το 2007 στην Αθήνα, ενώ ακολούθησαν αυτά του 2009 και του 2011 σε Βερολίνο και Βαρκελώνη.

Η Euroleague δεν έχει ξεχάσει φυσικά όσα έκανε ο Διαμαντίδης στην διοργάνωση, στην οποία έχει αναδειχθεί και Euroleague Legend. Μπορεί να έχει αποσυρθεί από τα παρκέ, αλλά η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση τον θυμήθηκε, αναρτώντας ένα βίντεο διάρκειας 4:03, στο οποίο παρουσίασε μερικές μόνο από τις μεγαλύτερες στιγμές του με την πράσινη φανέλα.

Ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε 12 χρόνια στην Euroleague και συγκεκριμένα σε 278 παιχνίδια. Σε αυτές τις εμφανίσεις έγραψε κατά μέσο όρο 9 πόντους, 4,5 ασίστ, 3,5 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα με 54% στα δίποντα, 38% στα τρίποντα και 80% στις βολές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ