Ο Βεζένκοφ και το νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Ο Βεζένκοφ και το νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν ξεκίνησε με την ταμπέλα του «ηγέτη» στον Ολυμπιακό. Αλλά σταδιακά εξελίσσεται σε τέτοιον και η κουβέντα για το μέλλον του άνοιξε.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κύπρο. Σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά γνώριμο και οικείο στον Σάσα Βεζένκοφ. Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού, δεν έχει απλά καλές σχέσεις με τη Μεγαλόνησο. Εκεί είναι το σπίτι του. Εκεί γεννήθηκε. Εκεί έγινε έφηβος. Ηρθε στον κόσμο στη Λευκωσία, στις 6 Αυγούστου 1995. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην ηλικία των δέκα ετών, όταν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών του ΑΠΟΕΛ. Ενώ μόλις το 2009 ήρθε στην Ελλάδα, όταν η οικογένεια του μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη και ο ίδιος συνέχισε στην ομάδα του Άρη. Εχει κυπριακή υπηκοότητα. Με λίγα λόγια είναι στο «σπίτι» του.

Εδώ και τρία χρόνια, ωστόσο, το μπασκετικό, αθλητικό σπίτι του Σάσα δεν είναι άλλο από τον Ολυμπιακό. Ένα σπίτι που πλέον τον αντιμετωπίζει ως βασικό μέλος της οικογένειας. Ως ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα του οικοδομήματος των ερυθρόλευκων. Ως ένας παίκτης που πάλεψε, δούλεψε, διεκδίκησε και πλέον έχει κερδίσει το δικαίωμα να έχει ρόλο στην πρώτη γραμμή. Οντας, χωρίς υπερβολή και με απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης, μία από τις πιο σημαντικές ηγετικές μορφές του Ολυμπιακού της νέας εποχής.

Ο Βεζένκοφ είναι ο καλύτερος σκόρερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Ενας παίκτης που έχει χίλιους και έναν τρόπους να βάζει την μπάλα στο καλάθι. Μπορεί να μην είναι κορυφαίος αμυντικός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κλέψει στην άμυνα. Ενώ έχει βελτιώσει σχεδόν όλους τους τομείς του παιχνιδιού του. Αποτελώντας μια μόνιμη απειλή, είτε μέσα είτε έξω από το ζωγραφιστό. Ενας παίκτης από εκείνους που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στο ρόστερ της. Ετοιμος για όλα, ανά πάσα στιγμή.

Το θέμα του Βεζένκοφ, βεβαίως, είναι πρωτεύουν για τον Ολυμπιακό. Το σίριαλ ξεκίνησε από το καλοκαίρι, όταν υπήρχαν συζητήσεις και σενάρια περί πιθανής αποχώρησής του, είτε προς την Εφές είτε προς κάποια άλλη ομάδα που θα πλήρωνε το χαμηλό buy out που υπάρχει στο συμβόλαιό του. Εν τέλει αυτό δεν συνέβη και ο Βεζένκοφ παρέμεινε στο Μεγάλο Λιμάνι και εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό που χτίζει ο Μπαρτζώκας.

Η κουβέντα για το συμβόλαιό του, βεβαίως, προφανώς και δεν έχει σταματήσει να απασχολεί τον Ολυμπιακό. Και με βάση όσα έχει δηλώσει ο πατέρας του, σε πρόσφατη συνέντευξή του, βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις. Καθώς ο Σάσο Βεζένκοφ, είχε υποστηρίξει ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι ο γιος του με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ώστε να ξεκινήσει η κουβέντα για το νέο συμβόλαιο. Καθώς το τρέχον ολοκληρώνεται το 2022. Αρα, η ανανέωση είναι επιβεβλημένη.

Είναι σαφές ότι οι δύο πλευρές θέλουν να συμπορευτούν για πολύ καιρό ακόμη. Είναι σαφές επίσης ότι η κάθε πλευρά θα βάλει στο τραπέζι τα δικά της χαρτιά και στο τέλος θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Είναι εξίσου σαφές ότι ο Βεζένκοφ θα βάλει στο συμβόλαιό του buy out που θα αφορά στο ΝΒΑ. Διότι είναι ξεκάθαρος στόχος του να προσπαθήσει να κάνει το άλμα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Καθώς θεωρεί ότι έχει τις δυνατότητες και είναι έτοιμος να δείξει στον «μαγικό κόσμο» του μπάσκετ, ότι είναι έτοιμος να σταθεί και να κερδίσει συμβόλαιο σε κάποια ομάδα.

Σε αυτή την κουβέντα για το νέο συμβόλαιο του Βεζένκοφ δεν βάζουμε καν τις άλλες ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας, που θα ήθελαν να αποκτήσουν έναν εκπληκτικό σκόρερ με νούμερα που ιντριγκάρουν: 14,4 πόντοι (44,4% τρίποντα, 93,2% βολές), 5,1 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ σε 28:29 πέρυσι! Και δεν τους βάζουμε καθώς ο παίκτης δεν δείχνει διάθεση να θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό, εάν αυτό δεν αφορά στο ΝΒΑ.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Οι προθέσεις είναι δεδομένες. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ερυθρόλευκοι στο πρόσωπο του Βεζένκοφ έχουν βρει τον παίκτη της επόμενης ημέρας. Τον ηγέτη της επόμενης ημέρας. Τον ηγέτη και του σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ