Λεωνίδας Κασελάκης – Το «κρυφό» χαρτί του Δημήτρη Πρίφτη (pics)

Λεωνίδας Κασελάκης – Το «κρυφό» χαρτί του Δημήτρη Πρίφτη (pics)

Ο Λεωνίδας Κασελάκης πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στα δύο φιλικά του Παναθηναϊκού στο Μόναχο, αλλά τίποτε δεν είναι τυχαίο αν περιβάλλεται από σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Μόναχο με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα στα δύο δυνατά φιλικά που έδωσε στο «Audi Dome».

Ο Δημήτρης Πρίφτης είδε την ομάδα του να παρουσιάζει διαφορετικά πρόσωπα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και την Βίρτους Μπολόνια, αλλά υπήρχε ένας παίκτης που ήταν σταθερά καλός και κέρδισε την εμπιστοσύνη του 53χρονου τεχνικού.

Το μυαλό μπορεί εύκολα να πηγαίνει στον Ιωάννη Παπαπέτρου και τα «όργια» του αρχηγού στο παιχνίδι με την Βίρτους, ωστόσο αν δεν υπήρχε ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο Παναθηναϊκός θα έφευγε με σκυμμένο το κεφάλι και από τα δύο παιχνίδια.

Ο 31χρονος φόργουορντ από τον Χολαργό έκλεψε τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στο «Magenta Cup» και κέρδισε με το «σπαθί» του κάθε δευτερόλεπτο πάνω στο παρκέ.

Ο Κασελάκης δεν σταματά ποτέ να δουλεύει, δίνει τα πάντα μέσα στο παιχνίδι και έχοντας για «όπλο» την αγάπη του για το άθλημα, είναι έτοιμος για μία σεζόν που θα τον μετατρέψει οριστικά και αμετάκλητα σε παίκτη επιπέδου Euroleague. Και οι εμφανίσεις του στα δύο φιλικά έδειξαν πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Δεν του χαρίστηκε τίποτα

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε το καλοκαίρι του 2020 στην απόκτηση του Λεωνίδα Κασελάκη με στόχο τόσο να γεμίσει το ρόστερ του όσο και για να αποκτήσει μια αξιόπιστη λύση στις θέσεις των φόργουορντ.

Ο 31χρονος πήρε την ευκαιρία για να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο μετά από την σταθερά καλή παρουσία που είχε για δύο χρόνια στον Προμηθέα Πάτρας, όπου έφτασε να γίνει και αρχηγός της ομάδας.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού τον εμπιστεύθηκε σε αυτό το νέο ξεκίνημα, μετά την αποχώρηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου και ο Κασελάκης, όποτε κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

 

Στις εγχώριες διοργανώσεις πανηγύρισε το νταμπλ με το τριφύλλι, έχοντας πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον της ομάδας.

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Παναθηναϊκό εξέπνεε αυτό το καλοκαίρι, αλλά στις 27 Ιουλίου λύθηκαν όλες οι απορίες σχετικά με το μέλλον του Κασελάκη, με τους πράσινους να ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους για άλλο έναν χρόνο.

Δεν χαρίστηκε τίποτα στον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος μέσα από την σκληρή δουλειά κέρδισε το νέο συμβόλαιο και την δυνατότητα να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Τα θετικά μηνύματα από τα φιλικά παιχνίδια 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη σεζόν με νέο προπονητή – Δημήτρης Πρίφτης – αλλά τους ίδιους ακριβώς στόχους. Την κορυφή στην Ελλάδα και μια καλύτερη πορεία στην Euroleague.

Ο Έλληνας τεχνικός υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Λεωνίδα Κασελάκη και ο Έλληνας φόργουορντ προσπαθεί να του ανταποδώσει αυτή την εμπιστοσύνη.

Ο 31χρονος ανεβάζει συνεχώς την απόδοσή του όσο προχωράει η προετοιμασία και έδειξε τα σημάδια της βελτίωσής του στο τουρνουά του Μονάχου.

Το φιλικό με την Ζενίτ αποτέλεσε προάγγελο των όσων θα συνέβαιναν στο παρκέ του «Audi Dome» και ο Κασελάκης φρόντισε να συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα ήταν ο μοναδικός διασωθέντας στο «ναυάγιο« του Παναθηναϊκού, τελειώνοντας με 13 πόντους (4/7 σουτ εντός παιδειάς, 3/3 βολές) και τρία ριμπάουντ σε 22:25΄, αλλά το καλύτερο ήρθε κόντρα στην Βίρτους.

Ο Έλληνας φόργουορντ αποτέλεσε τον καλύτερο συμπαραστάτη του Ιωάννη Παπαπέτρου και του Κέντρικ Πέρι στο φιλικό που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση.

Ο Κασελάκης έμεινε στο παρκέ 42:23΄ – πίσω μόνο από τον Παπαπέτρου – και τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους (5/10 σουτ εντός παιδειάς, 5/5 βολές), πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Μπορεί να ευστόχησε στη μία από τις πέντε προσπάθειες του έξω από την γραμμή των 6,75, αλλά δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη στιγμή για να το πετύχει.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκονταν πίσω με 90-87, 11,7 δευτερόλεπτα για το τέλος, αλλά με όμορφη προσποίηση άδειασε τον αντίπαλο αμυντικό και έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, πριν το τριφύλλι πάρει τη νίκη με 112-111, μετά από 50΄ αγώνα.

Να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο με το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι θα αγωνιστούν μετά από πολύ καιρό μπροστά στους φιλάθλους τους και θέλουν να δείξουν ένα καλό πρόσωπο στα τελευταία τους φιλικά παιχνίδια.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης ξέρει πως μπροστά του έχει ακόμα μία ευκαιρία να αναδείξει τις ικανότητές του και να κερδίσει και άλλο χρόνο στο ροτέισον ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού.

Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ένας δίκαιος προπονητής και βλέπει ποιοι προσπαθούν πραγματικά μέσα στο παρκέ.

Ο Έλληνας φόργουορντ είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, με την ικανότητά του στο σουτ τριών πόντων να τον κάνει υπεραπαραίτητο στα πλάνα του 53χρονου τεχνικού.

Είναι στο χέρι του να δώσει συνέχεια και να διατηρηθεί στις «υψηλές πτήσεις» που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα και να κερδίσει εκ νέου καινούργιο συμβόλαιο στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ