Παναθηναϊκός – Γιατί ο Πρίφτης «παίζει»… με τον πλέι μέικερ

Παναθηναϊκός – Γιατί ο Πρίφτης «παίζει»… με τον πλέι μέικερ

Ο Δημήτρης Πρίφτης «σκανάρει» την αγορά για την απόκτηση ενός πλέι μέικερ και to10.gr παρουσιάζει τα δεδομένα γύρω από την τελευταία μεταγραφική κίνηση που θα κάνει ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις μεταγραφικές του κινήσεις για την επόμενη σεζόν, ωστόσο παραμένει ακόμα κενό ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του έχουν αφήσει για το τέλος το θέμα της απόκτησης ενός πλέι μέικερ, ο οποίος θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες γκαρντ στο ρόστερ.

Επιθυμία και στόχος του Έλληνα τεχνικού είναι να έρθει στον Παναθηναϊκό ένας παίκτης που θα έχει ως προτεραιότητα την πάσα από το σουτ και θα βελτιώσει σημαντικά την δημιουργία των πράσινων.

Η αλήθεια είναι πως από την φυγή του Νικ Καλάθη και έπειτα, το τριφύλλι αγωνίζεται χωρίς έναν κλασικό πλέι μέικερ στο παρκέ και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι εξαιτίας αυτού.

Προβλήματα που γίνονται εμφανή σε κάθε παιχνίδι και για αυτό το λόγο ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θέλει να βιαστεί στην απόφασή του να αποκτήσει τον άσο, καθώς επιθυμεί να πάρει τον κατάλληλο παίκτη και όχι κάποιον που ίσως μετά από λίγο καιρό αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα.

Οι επίσημες υποχρεώσεις για τον Παναθηναϊκό ξεκινάνε σε δέκα μέρες (25-26/9) με την διεξαγωγή του Super Cup στη Πάτρα και to10.gr παρουσιάζει τα δεδομένα γύρω από το σκεπτικό του Έλληνα τεχνικού για το «καυτό» ζήτημα της απόκτησης του πλέι μέικερ.

Θέλει να αποφύγει τα περσινά λάθη

Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να πάθει τα ίδια με την περσινή χρονιά και ο Πρίφτης το γνωρίζει καλά. Θυμίζουμε πως οι πράσινοι κλήθηκαν να αγωνιστούν χωρίς τον Νικ Καλάθη, ο οποίος αποχώρησε για την Μπαρτσελόνα, με την περίπτωση του Νίκολας Λαπροβιτόλα να μην προχωράει λόγω της Ρεάλ Μαδρίτης, που δεν το άφηνε ελεύθερο.

Μετά το ναυάγιο στην υπόθεση του Αργεντίνου, ο χρόνος πίεζε αφάνταστα την διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο και έτσι αποφασίστηκε να αποκτηθεί ο Πιέρ Τζάκσον. Ένας παίκτης με ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά με στοιχεία εκτέλεσης και όχι δημιουργίας.

Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλεύρες δεν μακροημέρευσε και έτσι το τριφύλλι βρέθηκε ξανά στην αγορά. Επόμενη περίπτωση ήταν αυτή του Κίφερ Σάικς. Ο 27χρονος υπέγραψε μηνιαίο συμβόλαιο και με τις εμφανίσεις του έκανε τους ανθρώπους της διοίκησης να θέλουν να τον κρατήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο παίκτης αρνήθηκε και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάλι από το μηδέν.

Τρίτος και… φαρμακερός ήταν ο Σέλβιν Μακ. Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε αρχικά για δύο μήνες, αλλά στη συνέχεια είπε το «ναι» σε επέκταση μέχρι το καλοκαίρι. Με το πέρασμα του χρόνου όμως η απόδοσή του έπεφτε και έχασε την θέση του στο ροτέισον, με αποτέλεσμα η συνεργασία με το τριφύλλι να λήξει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την παραπάνω «περιπέτεια» θέλει να αποφύγει ο 53χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού και για αυτό ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση στην αγορά.

Παίκτης που γνωρίζει από Ευρώπη

Τι λύση όμως μπορεί να είναι αυτή; Για τον Πρίφτη ιδανικό θα ήταν ο παίκτης να έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, με σκοπό να μην χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στο τρόπο παιχνιδιού της Euroleague και να μπει άμεσα με την υπόλοιπη ομάδα.

Περιπτώσεις. παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι είναι κλεισμένοι σε ομάδες, υπάρχουν ακόμα στην αγορά και σίγουρα μέσα στα οικονομικά όρια που έχει θέσει η διοίκηση. Το θέμα είναι να γίνει η σωστή προσέγγιση και να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Έλληνας τεχνικός.

Η παράμετρος του Ολυμπιακού

Όποιος αγωνίζεται στους δύο «αιώνιους» της χώρας, γνωρίζει ήδη πριν την έναρξη της σεζόν πως ένας από τους βασικούς στόχους είναι η νίκη στα μεταξύ τους ντέρμπι.

Αυτή τη στιγμή, η εικόνα του Ολυμπιακού στα φιλικά είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού, αλλά είναι άλλο πράγμα η προετοιμασία και άλλο οι επίσημοι αγώνες.

Ο Δημήτρης Πρίφτης βλέπει την έναρξη της νέας σεζόν να απέχει μόλις δέκα μέρες, αλλά τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δύο μήνες. Συγκεκριμένα, το πρώτο «αιώνιο» συναπάντημα είναι προγραμματισμένο για την 8η αγωνιστική της Basket League στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ όσον αφορά την Euroleague, οι δύο ομάδες θα τα πουν την 17η αγωνιστική, έναν μήνα μετά.

Αυτό δίνει την ευκαιρία στον Έλληνα τεχνικό να ψάξει με μεγαλύτερη ηρεμία στην αγορά έναν πλέι μέικερ, καθώς θα έχει τον χρόνο για να τον προετοιμάσει ενόψει της κόντρας με τον Ολυμπιακό, που όπως είναι γνωστό, μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία της μιας ομάδας είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

«Κλειδί» η προσαρμογή του Νέντοβιτς

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς αναμένεται να επιστρέψει στη δράση μετά από το μεγάλο χρονικό διάστημα που έμεινε εκτός. Ο Σέρβος σούπερ σκόρερ είναι ευάλωτος σε τραυματισμούς και η θητεία του στον Παναθηναϊκό δεν θα μπορέσει να αποτελέσει εξαίρεση.

Ο Νέντοβιτς ανανέωσε το συμβόλαιό του με το τριφύλλι για άλλα δύο χρόνια και θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό επιθετικό «όπλο» στα χέρια του Πρίφτη. Το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα δώσει την ευκαιρία στον Έλληνα τεχνικό να έχει για πρώτη φορά, από την άφιξή του, την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του ρόστερ.

Έτσι, στις θέσεις των γκαρντ θα δούμε τους Πέρι, Μποχωρίδη, Μέικον και Νέντοβιτς και ο Έλληνας τεχνικός θα μπορέσει να δει τη πραγματική ανάγκη που υπάρχει στον άσο και ανάλογα να κινηθεί στην αγορά των ελευθέρων.

«Παράθυρο» για τα κοψίματα από το ΝΒΑ

Τελευταίο στα πλάνα του Πρίφτη είναι οι περιπτώσεις παικτών που θα μείνουν ελεύθεροι από το ΝΒΑ. Από την μία είναι σίγουρα μια σημαντική δεξαμενή όπου τραβάει τα βλέμματα αρκετών ομάδων με τις ίδιες ανάγκες με τους πράσινους, αλλά το μειονέκτημα της απειρίας στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, κάνει σχεδόν απίθανη μια τέτοια επιλογή από τον 53χρονο τεχνικό.

Άλλωστε δεύτερο μειονέκτημα μιας τέτοιας επιλογής είναι και ο χρόνος που θα μείνουν ελεύθεροι οι συγκεκριμένοι παίκτες, καθώς συνήθως αυτό συμβαίνει όταν η αγωνιστική περίοδος έχει μπει για τα καλά στις ράγες.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και να έχουμε ανατροπή στα σχέδια του Πρίφτη για το τελευταίο κομμάτι που λείπει από την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ