Παναθηναϊκός – Η ώρα των – πρώτων – αποδείξεων

Παναθηναϊκός – Η ώρα των – πρώτων – αποδείξεων

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί πλήρης στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και ο Δημήτρης Πρίφτης θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να παρουσιάσει την ομάδα που έχει στο μυαλό του για τη νέα σεζόν.

Απομένουν λιγότερες από δέκα μέρες για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στη νέα αγωνιστική σεζόν, με το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» (18=19/9) να αποτελεί την πρόβα τζενεράλε πριν την διεξαγωγή του Super Cup (25-26/9) και την διεκδίκηση του πρώτου τροπαίου.

Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε την χαρά να δει όλους τους παίκτες του να προπονούνται κανονικά τις τελευταίες μέρες, με τον Νταρίλ Μέικον να αποθεραπεύεται πλήρως μετά το διάστρεμμα που υπέστη στο φιλικό με την Ζενίτ, το οποίο του στέρησε την δυνατότητα να πάρει μέρος στο τουρνουά του Μονάχου.

Από την άλλη, ο Νέμάνια Νέντοβιτς είναι έτοιμος να κάνει την επανεμφάνισή του μετά τον περασμένο Απρίλιο και το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Ο Σέρβος ταλαιπωρήθηκε πέρυσι από τον κορωνοϊό, μένοντας έξω για μεγάλο διάστημα, αλλά πλέον μετρά αντίστροφα για να φορέσει ξανά τα αθλητικά του παπούτσια και να πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Έλληνα τεχνικό.

Θα είναι η πρώτη φορά από την άφιξη του στον Παναθηναϊκό, που ο Πρίφτης θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλους του παίκτες του ρόστερ και να δώσει μια πρώτη – μικρή – γεύση για αυτά που θέλει να δείξει η ομάδα του στο παρκέ την φετινή χρονιά.

Το τριφύλλι θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του μετά από πολύ καιρό, με τον κόσμο να «διψά» για μπάσκετ κορυφαίου επιπέδου, αγοράζοντας κάθε διαθέσιμο εισιτήριο για το τρίτο τουρνουά που είναι αφιερωμένο στον «πατριάρχη» της παναθηναϊκής οικογένειας, Παύλο Γιαννακόπουλο.

Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό θα είναι η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ στο άλλο παιχνίδι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές θα κοντραριστεί με την Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς.

Μέχρι στιγμής, οι πράσινοι έχουν δώσει έξι φιλικά παιχνίδια, μετρώντας τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Στο παρκέ του ΟΑΚΑ θα γραφτεί ο επίλογος της προετοιμασίας και to10.gr γράφει για αυτά που περιμένουμε να δούμε από τον Παναθηναϊκό, λίγες μέρες πριν διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Όλα τα βλέμματα στον Νέντοβιτς

Ο Σέρβος σούπερ σκόρερ έλειψε πολύ από τον Παναθηναϊκό στο τέλος της περσινής σεζόν. Μπορεί η απόκτηση του Μάριο Χεζόνια να τράβηξε την προσοχή όσων περιβάλλουν την ομάδα, αλλά ο Νέντοβιτς δεν σταμάτησε ποτέ να θεωρείτε το «κλειδί» για πολλές από τις νίκες των πρασίνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Απόδειξη για το παραπάνω αποτελεί η απόφαση της διοίκησης να τον εμπιστευθεί πλήρως παρά τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν για άλλη μια φορά στην καριέρα του και να του προσφέρει επέκταση συμβολαίου για άλλα δύο χρόνια.

Πλέον, η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον Νέντοβιτς, ο οποίος έκανε υπομονή όλο αυτό το διάστημα και περίμενε καρτερικά την ώρα που θα έπαιρνε το «οκ» από τους γιατρούς της ομάδας για να πατήσει ξανά το παρκέ σε αγώνα.

Μάλιστα, έκανε το ταξίδι και για το Μόναχο, όπου μπορεί να είδε τα δύο φιλικά παιχνίδια του Παναθηναϊκού από την άκρη του πάγκου, αλλά ο Δημήτρης Πρίφτης ήθελε να τον προετοιμάσει και να του δείξει όσα πρόκειται να ζητήσει από εκείνον στο γήπεδο.

Ωστόσο, η επιστροφή του δεν σημαίνει ότι θα πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, καθώς ο Έλληνας τεχνικός δεν θα τον πιέσει με κίνδυνο να προκύψει νέο πρόβλημα. Παρ΄ όλα αυτά και μόνο που θα φορέσει την πράσινη εμφάνιση, φτάνει για να ανεβάσει ξανά την ψυχολογία του κόσμου, που θα δει τον Σέρβο «killer» πίσω στις επάλξεις.

Μια πρώτη εικόνα από τα προσεχώς 

Τι μπορεί να σημαίνει όμως ένα πλήρες ρόστερ; Ο Πρίφτης αναγκαζόταν σε όλα τα φιλικά της έως τώρα προετοιμασίας να κάνει συνεχόμενες αλχημείες προκειμένου να κρύψει το κενό στις θέσεις των γκαρντ.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε το τουρνουά του Μονάχου, εκεί όπου ο Παπαπέτρου μετατράπηκε σε κανονικό δυάρι, ειδικά απέναντι στην Βίρτους, κάτι που φάνηκε πως τον βόλεψε, καθώς πραγματοποίησε μια φανταστική εμφάνιση με 41 πόντους.

Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη συνθήκη και οι επιστροφές των Μέικον και Νέντοβιτς θα προσδώσουν μια ορθολογικότητα στο ροτέισον του 53χρονου τεχνικού.

Εκεί όπου στον άσο υπάρχουν οι Πέρι και Μποχωρίδης (εν αναμονή της τελευταίας μεταγραφής του πλέι μέικερ) και στο δύο θα δούμε το δίδυμο Μέικον – Νέντοβιτς.

Στην παραπάνω τετράδα ίσως προστεθεί και ο Σαντ Ρος, ο οποίος «έβγαλε» την περσινή περίοδο ως πόιντ γκαρντ, και αναμένεται να καλύψει και τώρα το κενό που υπάρχει στη θέση.

Παπαπέτρου και Κασελάκης θα αποτελέσουν τις λύσεις στη θέση «3», ενώ στους ψηλούς το ροτέισον δεν θα αλλάξει, με τους Ουάιτ, Έβανς, Παπαγιάννη, Φλόιντ και Καββαδά να καλύπτουν το «4» και το «5».

Έτσι, ο Δημήτρης Πρίφτης θα έχει την δυνατότητα να τεστάρει πολλά από αυτά που γίνονται στις προπονήσεις, με τους παίκτες του τριφυλλιού να έχουν παράλληλα και την υποστήριξη από την κερκίδα, κάτι που τους έλειψε πολύ όπως έχουν δηλώσει επανειλημμένως.

Μένει να φανεί το διάστημα για το οποίο θα επιλέξει ο Έλληνας τεχνικός να πιέζει στα 4/4 του παρκέ, κάτι που δεν το είδαμε πολύ στο Μόναχο, αλλά έχει αποδειχθεί πως όταν εφαρμόζεται μπορεί να οδηγήσει σε εύκολα καλάθια τους πράσινους. Άλλωστε η άμυνα αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο «όπλο» του τριφυλλιού, με τον 53χρονο να δίνει μεγάλη βάση στην προστασία του καλαθιού της ομάδας.

Αυτό που ίσως δεν χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα από τον Πρίφτη είναι τα ψηλά σχήματα στην πεντάδα, τα οποία στο χρόνο που τα είδαμε στο παρκέ του «Audi Dome». πρόσφεραν πολλά ειδικά στο κομμάτι της άμυνας.

Απομένουν, λοιπόν, λίγες ώρες μέχρι να δούμε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό έναν πλήρη Παναθηναϊκό στο παρκέ, με το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» να αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βγουν τα αρχικά συμπεράσματα από την ομάδα που χτίζει ο Δημήτρης Πρίφτης την νέα σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ