Παναθηναϊκός – Παρτιζάν 89-85 παρ. (80-80 κ.δ)

Παναθηναϊκός – Παρτιζάν 89-85 παρ. (80-80 κ.δ)

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω με 19 πόντους στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας και φοβερή άμυνα στο δεύτερο μέρος να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει με 89-85 της Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς στη παράταση.

Παναθηναϊκός φτιαγμένος για τα δύσκολα!

Οι πράσινοι έβλεπαν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο να απλώνεται ένα τείχος από την Παρτιζάν, αλλά στο δεύτερο βγήκαν στο παρκέ και έδειξαν πως μέσα από την καλή τους άμυνα μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα τη φετινή χρονιά.

Μετά από 45΄ μάχης, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 89-85 της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές.

Το τριφύλλι αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την νέα του εμφάνιση, η οποία ελπίζει να του είναι «γούρικη», ενώ υποδέχθηκε μετά από αρκετό καιρό τον κόσμο του στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ο οποίος λειτούργησε σαν έκτος παίκτης όταν τον χρειάστηκε το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη.

Πρώτος σκόρερ για τους πράσινους ήταν για άλλη μια φορά ο αρχηγός τους, Ιωάννης Παπαπέτρου με 20, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Τζέρεμι Έβανς με 15.

Για τη Παρτιζάν, ξεχώρισε ο πρώην ερυθρόλευκος Ζακ ΛεΝτέι με 17, με τον νεαρό Ισραηλινό γκαρντ Γιαν Μαντάρ να πετυχαίνει 15.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες μπήκαν «νευρικά» στο παιχνίδι, με τα πρώτα λεπτά να κυριαρχούνται από άστοχες προσπάθειες.

Ωστόσο, φάνηκε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο «κατέβασμα» της μπάλας, καθώς όποτε επιχείρησε να ανεβάσει τη πίεση η Παρτιζάν, οι πράσινοι αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες.

Το μόνο αξιοσημείωτο της πρώτης περιόδου ήταν η επίσημη επανεμφάνιση του Νέντοβιτς, με τον Σέρβο να μπαίνει στο παρκέ 2:36 πριν το τέλος, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Η Παρτιζάν έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με ένα σερί 7-0 και προηγήθηκε με 14-20.

Οι πράσινοι σούταραν με 0/6 τρίποντα, ενώ είχαν πρόβλημα και στα ριμπάουντ.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου, με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να τρέχει σερί 14-4 και να ανοίγει τη διαφορά στους 16 (34-18).

Η Παρτιζάν ανέβασε και άλλο τον ρυθμό της, πίεσε ψηλά και ανάγκασε σε εύκολα λάθη τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στην ύψιστη τιμή της 4:26 πριν την ανάπαυλα (40-21)

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε σε εκείνο το σημείο και με σερί 7-0 (40-28, 3:28) έδειξε σημάδια ζωής, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του τρίποντο στο παιχνίδι.

Ωστόσο, η Παρτίζαν άνοιξε εκ νέου την απόσταση και έκλεισε το ημίχρονο στο +17 (48-31).

Οι πράσινοι είχαν δέκα λιγότερα ριμπάουντ (20-10), οχτώ λιγότερες ασίστ (13-5) και τέσσερα λιγότερα εύστοχα τρίποντα (1/8 – 5/9).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να «ροκανίσει» γρήγορα την διαφορά και την κατέβασε στους δέκα (50-40) στα πρώτα τρία λεπτά.

Ωστόσο, η Παρτιζάν βρήκε δύο «τρίποντες» απαντήσεις με τους ΛεΝτέι και Πάντερ για να εκτοξεύσει και πάλι την απόσταση στους 16 (56-40).

Εκείνο όμως αποδείχθηκε πως ήταν το turning point για τους πράσινους, οι οποίοι «στραγγάλισαν» την σέρβικη ομάδα στην άμυνά τους (η μπάλα τους «έμεινε» πολλές φορές στα χέρια) και έριξαν τη διαφορά κάτω από το ψυχολογικό βάρος των δέκα πόντων, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (56-47).

Ο Νταρίλ Μέικον άλλαξε τον ρυθμό της επίθεσης του Παναθηναϊκού και με ωραίες προσπάθειες, έστειλε τον εαυτό στη γραμμή των βολών και έδωσε εύκολο σκορ στην ομάδα του.

Η Παρτιζάν ωστόσο, συνέχιζε να μένει στην κεφαλή του σκορ, με καλάθια που έρχονταν σχεδόν αποκλειστικά από τις ατομικές ενέργειες των παικτών του Ομπράντοβιτς.

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +9 (68-59) για τους Σέρβους, αλλά η συνέχεια ανήκε σε «πράσινα» χέρια.

Ο Κούρουκς ήταν εύστοχος στη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε, κάνοντας το σκορ 73-63. Αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα για την Παρτιζάν, με τον Παναθηναϊκό να μεταμορφώνεται σε αμυντικό «τέρας» και με την βοήθεια που πήρε τόσο από τον Έβανς όσο και από τον Φλόιντ, έτρεξε σερί 15-0 και πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (78-73, 3:17΄).

Το παιχνίδι είχε γίνει ένα πραγματικό ντέρμπι, με τους φιλάθλους να μπαίνουν για τα καλά στην εξίσωση. Η Παρτιζάν δεν πανικοβλήθηκε από την ανατροπή που δέχθηκε και μπόρεσε σύντομα να ανακάμψει και να παραμείνει κοντά στο σκορ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα τριών πόντων (80-77), το οποίο σβήστηκε από το τρίποντο του Ζάγκορατς, 38″ πριν το τέλος.

Ο Σαντ Ρος έκανε λάθος στην επόμενη επίθεση, η Παρτίζαν δεν εκμεταλλεύθηκε τη δική της και το σουτ του Πέρι στην εκπνοή βρήκε στεφάνη, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στη παράταση (80-80).

Στο έξτρα πεντάλεπτο μίλησαν τα τρίποντα για τον Παναθηναϊκό, με τον Έβανς αρχικά να κάνει το 86-83 και στη συνέχεια τον Παπαπέτρου να «σκοτώνει» την σέρβικη ομάδα, 38″ πριν τη λήξη, με το σκορ να είναι και το τελικό του παιχνιδιού και τους πράσινους να επικρατούν με 89-85.

Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε εντελώς την κατάσταση και σε ό,τι αφορά τους αριθμούς του αγώνα, τελειώνοντας με τέσσερα περισσότερα ριμπάουντ (36-32), τέσσερα λιγότερα λάθη (8-12), ενώ η διαφορά στις ασίστ μειώθηκε στις τρεις (17-20).

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 31-48, 59-68, 80-80 (κ.α.), 89-85 (παρ.)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ